23. mar 2006 23:00
Moje posode je pa kar pisana vrsta. Rostfrei posoda izpred 25-ih let. Sem takrat v Avstriji kupila komplet treh kozic, lonec za mleko in ekonom z dvema kozicama.Vsi imajo odebeljeno dno. Ekonom je šel že rakom žvižgat (se ni dobilo tesnil), ostale tri so še žive. Potem imam nekaj Lagostine, WMF iz Šparove akcije za pike + 1 večji lonec, ki sem ga še dodatno kupila. Prejšnjega sem namreč upokojila. Se mi je zdelo, da ne paše na nov štedilnik. Moji so me imeli za trapasto, ko sem dala to izjavo. v omari dela dren še nekaj teflonk, takih nizkih. Sem i pa letos v šparu kupila še eno Tefalovo, malo bolj globoko in z večjim premerom. Pa pokrov ima, tak ki spušča paro. Super za žgance, ki jih delam po koroško, sicer imam poc. Zelenjavo večinoma kuham na pari, kar v tistem loncu za kuhanje špargljev.Da ne pozabim še treh Lagostina ekonomov (3 l, 4,5 l in 7 l). Sedemlitrski je že oldtajmer. Reci in piši ima 28 let, pa ga ne dam od hiše. Mogoče sem še kaj pozabila, a že tega je toliko, da komaj omarce zapiram.
)
Moja slabost so pa porcelanasti in keramični lončki za belo kavo in čaj. Jaz sicer iz njih pijem tudi ta pravo kavo. Nosim jih od vsepovsod, tako, da je večinoma vsak drugačen in v stekleni vitrini kar simpatično popestrijo monotonijo kuhinjskih omaric. Jih pa zlagam že tudi v dnevno v vitrino in me moj že kar malo postrani gleda.
Julija