Zaupajte recepte

tanca  

član od: 13.6.2004

sporočila: 76

11. mar 2006 16:31

Tudi jaz sem mlada kuharica in še nisem v svojem gospodinjstvu. Tako le malokrat kuham, saj vedno zadnja pridem domov. Samo sladice so moja domena, za katere pa recepte najdem večinoma na tem forumu ali v kakšnih kuharicah. Kosila kuham le, kadar glavne kuharice (mami) ni doma, in zopet mi kulinarika zelo pomaga, da kljub neznanju skuham kaj užitnega. Tako se šele učim osnov kuhanja in pečenja in pravzaprav nimam svojih receptov, ki bi jih lahko prispevala. Z recepti znancev pa so tudi že druge povedale, kako je. Vsekakor pa velika hvala tistim, ki prispevajo recepte in pomagajo tudi nam, ki smo šele na začetku. tanca

pppp  

član od: 1.12.2005

sporočila: 231

11. mar 2006 17:55

se strinjam z predhodnicami, da enostavno zmanjkuje časa za pisanje receptov, pa za fotografiranje... in lahko se zgodi ravno to, da ti potem recept skritizirajo ponavadi tisti, ki ga sploh ne preizkusijo, oziroma niti dobro ne preberejo. jaz sem še zmeraj najbolj sigurna v komentarje mojih domačih, ko jim kaj pripravim in mi potem rečejo: to ne naredi več, ali pa ful dobro, kdaj boš naredila spet. pa na zabavah ali rojstnih dnevih zmeraj naredimo kaj novega za preizkusit, potem pa družba oceni. moja prijateljica je kuharica, tako da večkrat recepte "pokomentiramo". recepte si potem pošiljamo po mailu, ko je kakšen rojstni dan se vedno družba zbere in vedno je kaj dobrega na mizi. ostale dni pa tako, kaj na hitro, med službo in obveznostmi... tukaj v kulinariki pogrešam predvsem odnos do kuhanja nekaterih. po mojem mnenju je to nekaj, kar delaš absolutno z ljubeznijo in zato, da nekoga prijetno presenetiš ali razveseliš. pa zato ni potrebno izbirati ne vem kako drage ribe ali meso, včasih so enostavne jedi naših babic odlične, primerno postrežene, z okusom in dekoracijo pa še dobre in zdrave povrhu. res je, da je veliko receptov prepisanih. mene to ne moti, če je tisti, ki je recept objavil tudi preizkusil. zdi se mi v redu, da lahko prosiš za nasvet, kako kakšno stvar narediti, ali si jo poenostaviti. zato bi bilo najboljše, da se receptom pošilja slike. pppp

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

11. mar 2006 22:10

Tudi jaz se pridružujem predhodno napisanim mnenjem. Zelo rada kuham, pečem in sprobavam recepte v bazi, med tem pa odkrijem še kakšno različico in jo napišem kot mnenje o receptu. Zdi se mi, da ni nujno da ravno pošiljaš recepte, saj z nasvetom na forumu in mnenjem o receptu, ki si ga preizkusil, tudi nekaj prispevaš. Kaj menite? lp, marelica Sporočilo je spremenil(a) marelica dne 11. mar 2006 22:16:01

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

12. mar 2006 8:00

Tudi jaz sem poslala samo en recept,ker da bi jih od nekje prepisala in ga poslala, ne vem ali je to sploh dovoljeno? To potem ni tvoj recept.Je pa res , da so si nekateri recepti v bazi pododni, ali celo enaki, samo to mene ne moti. Eni recepti so po vsebini isti,le drugačno ime imajo, tako da jaz mislim da ne moraš prebrati pol baze receptov, da bi se potem odločal ali boš recept poslal ali ne. LP Teka

ladybug  

član od: 30.11.2005

sporočila: 65

13. mar 2006 15:57

Meni se zdi celoten koncept Kulinarike super. Prej sem recepte iskala po petih kuharicah, ki jih ima doma mami, pa še nisem našla tistega, kar sem iskala. Sedaj pa grem na Kulinariko in najdem tisto pravo. Mislim, da ne moti, če je recept prepisan od nekje drugje, je pa veliko vredno, če pošiljatelj zraven napiše kako opombo, nasvet. Le-te preberem tudi v opombah, kjer lahko izvem trike (da se ne prismodi). Sama pa sem v kuhinji precej kreativna - to pomeni, da še nisem vstavila baterije v kuhinjsko tehtnico. Po receptu kuham samo toliko, da si preberem sestavine in količine, naprej pa po občutku. Sicer sem priredila svojemu okusu že kar nekaj jedi, ampak recepta pa ne morem poslati, ker ga ne vem. Tudi v enako jed vržem noter vsakič drugačno količino sestavin, če pa me kdo vpraša po gramih pa mu ne znam odgovoriti. Mogoče bi lahko napisala recept z merami kot so: malo, za eno pest,... a kaj ko so to subjektivne mere, pri katerih pride do zmešnjave. Torej ne mi zamerit, da še nisem poslala nobenega recepta, obljubim pa, da bom v primeru kakšne inovativne mojstrovine poslala recept, tudi če bo brez navedenih količin! LP ladybug

rozika  

član od: 12.3.2006

sporočila: 24

13. mar 2006 18:40

Jaz imam doma kar nekaj izvirnih receptov, glede na to , da sem na Kulinariki še čisto "sveža",imam pa precej težav z računalnikom, ker ga ne obvladam najbolje.Ko bodo te stvari stekle tako kot treba,se bom pa tudi jaz potrudila in napisala kakšen recept. Lep pozdrav rozika

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

13. mar 2006 21:27

Rozika, dobrodošla med nami! Ne boj se, kmalu ti bo v zvezi z računalnikom vse jasno! Niti mesec dni nisem na Kulslo, pa so me že vsega naučili. Če ni šlo drugače, pa v klepetalnici... Verjemi, sama se niti prijaviti nisem znala... Pozdravček! Vrana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti