11. mar 2006 17:55
se strinjam z predhodnicami, da enostavno zmanjkuje časa za pisanje receptov, pa za fotografiranje...
in lahko se zgodi ravno to, da ti potem recept skritizirajo ponavadi tisti, ki ga sploh ne preizkusijo, oziroma niti dobro ne preberejo.
jaz sem še zmeraj najbolj sigurna v komentarje mojih domačih, ko jim kaj pripravim in mi potem rečejo: to ne naredi več, ali pa ful dobro, kdaj boš naredila spet.
pa na zabavah ali rojstnih dnevih zmeraj naredimo kaj novega za preizkusit, potem pa družba oceni. moja prijateljica je kuharica, tako da večkrat recepte "pokomentiramo". recepte si potem pošiljamo po mailu, ko je kakšen rojstni dan se vedno družba zbere in vedno je kaj dobrega na mizi.
ostale dni pa tako, kaj na hitro, med službo in obveznostmi...
tukaj v kulinariki pogrešam predvsem odnos do kuhanja nekaterih. po mojem mnenju je to nekaj, kar delaš absolutno z ljubeznijo in zato, da nekoga prijetno presenetiš ali razveseliš. pa zato ni potrebno izbirati ne vem kako drage ribe ali meso, včasih so enostavne jedi naših babic odlične, primerno postrežene, z okusom in dekoracijo pa še dobre in zdrave povrhu.
res je, da je veliko receptov prepisanih. mene to ne moti, če je tisti, ki je recept objavil tudi preizkusil. zdi se mi v redu, da lahko prosiš za nasvet, kako kakšno stvar narediti, ali si jo poenostaviti. zato bi bilo najboljše, da se receptom pošilja slike.
pppp