Zaupajte recepte

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

tema odprta - 11. mar 2006 7:47 | ogledi: 1.899 | odgovori: 17

Sem stara znanka Kulinarike, se pravi prava odvisnica te Kulinarike. Mislim, da sem prebrala skoraj vse recepte. Med njimi se, izbrala recepte po mojem okusu in jih dala vezati, seveda po temah. Nastalo je 9 knjig, skupaj težkih 11 kg.

Opažam, da vas je kar nekaj, ki niste objavili nobenega recepta, oziroma nam jih niste zaupali. Zakaj? Vem, da vsaka ženska ali moški premore kakšen recept, podedovan od mame ali prijateljev. Zaupajte nam ga. Razumem mlade, ki se na področju kuhanja in peke lovijo, toda nekaj je tudi "starih" kuharic. Kaj pa je z vami?

Lep dan vam želi

Migla

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

11. mar 2006 9:12

Po moje gre pri nas, starejših kuharicah, bolj za pomanjkanje časa. Ali pa se nam morda zdi, da nekatere recepte pač vsi poznajo in zakaj bi jih napisale v bazo, ko pa so splošno znani? Glede časa sodim po sebi: kar nekaj reči imam na zalogi, pa tudi slikic - večino jedi namreč tudi fotografiram, ko so na krožniku - ampak za pisanje si je treba vzeti čas, tega pa ni vselej veliko. Imam to srečo, da lahko dopoldne v službi veliko delam na interentu in mi nihče ne gleda čez ramo oziroma me kontrolira, če sem na Kulinariki ali kje drugje na webu, tudi doma je računalnik, a seveda manj na razpolago, saj si ga delimo trije, medtem ko je službeni samo moj. Pa še vseeno zmanjka časa, da bi napisala vse recepte, ki jih imam pripravljene. Kaj šele druge članice, ki imajo verjetno manj časa, sploh v službi (to vem, ker smo se pogovajale po zasebni pošti), doma pa tako vemo, kako je. Ko pridemo, najprej pogledamo, kaj se dogajana forumu, pol ure hitro mine, sploh če še kaj napišemo, potem pa že delo kliče. Ne vem, po moje so razlogi, da kd še ni zaupal kakšnega svojega recepta, tu nekje. Veliko pa smo jih izmenjali kar tako, na forumu, ob kakšnih debatah, in jih tudi zato ni v bazi. Pozdravčke, in v informacijo - včeraj sem že spet prispevala tri recepte za v bazo. Čakajo na objavo. Mogoče pa se znajdem v tvoji knjigi....Mamamika mamamia

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

11. mar 2006 9:30

Sigurno Mamamia si v moji knjgi! Migla

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

11. mar 2006 10:07

Hja. Res je, prispevala sem le en recept v bazo. Pa ne, da nimam časa - tudi jaz imam srečo, da lahko vslužbi "surfam", doma dva računalnika - adsl. Ti razlogi torej odpadejo. Zdi se mi, da jaz nimam nobenega izvirnega recepta, druge vse veste bolje. Tako samo kopiram in shranjujem vaše ideje in recepte. pri tem pa sem, priznam, zelo dobra. Lep sončen pozdrav - pošiljam sončka še tistim, ki ga še nimate. Tina

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

11. mar 2006 10:32

Se strinjam s kristy- v obilici receptov so več ali manj že vsi v bazi (ne bom trdila da vsi, kar sploh ni res). Včasih pa kdo kaj prispeva, pa ga obtožujejo, "da je recept prepisan iz te in te knjige", ali "ta recept imam jaz že 20 let" ali "pod tem linkom je identičen recept" in podobno. Ali pa se najde kakšen Shumnik, ti skritizira recepte in izgubiš vso voljo, da bi kakšnega še poslal. Moji razlogi, zakaj npr. mlade kuharice prispevamo tako malo. Mi je prav žal Lep dan vam želim

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

11. mar 2006 11:09

Tudi jaz razmišljam v tej smeri, da nimam nič izvirnega "v rokavu", razen kakšne nianse, ki jo napišem na forumu. Če imam rahlo različico, to raje vpišem pod komentar recepta, kot pa pošljem podobnega, ker se mi zdi, da ponavljanje receptov zmanjšuje preglednost. Tako da imaš prav, Migla, res nekatere "malo starejše" kuharice ne prispevamo kaj dosti. Recepte pa redno preizkušamo Hja, je pa konec koncev tudi "publika" pomembna- n.pr. pevci brez nje ne bi vedeli, kakšna je njohova "cena", prav tako avtorji receptov Veselje do kuhinje pa nam je skupno LP V. Sporočilo je spremenil(a) VilmaS dne 11. mar 2006 14:19:20

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

11. mar 2006 11:11

Oj Res nevem, zakaj se nekateri obremenjujete s tem "ali je recept že v bazi ali ne", preprosto ga napiši (razen če res ni prepisan dobesedno iz kulinarike) in ga objavi....Vedno se bodo našli ljudje ki jim to ali ono ne bo všeč...nevem...mogoče ker imajo slab dan, so pikolovski.....ali so pač preprosto takšni, da morajo imeti zadnjo besedo ( zabiti glavico na žebljičku) ampak...Who cares.... Naj živijo...probleme imajo oni....najprej sami s seboj. Jaz osebno najraje prebiram recepte ki so opremljeni s sliko...ja, vizualizacija mi je zelo pomembna, rad vidim tisto kar bom pripravljal...saj konec koncev jemo tudi z očmi ...če bi lahko Jernej pa še vonj in brbončice uključil preko neta....Ej potem bi bil pa CAR Samo potem si predstavljate kakšne ekrane na monitorjih bi imeli.....( sigurno ne prašne tako kot sedaj....vsaj moj je ...ga pravkar gledam......nič. - kar po krpo stopim) escada Sporočilo je spremenil(a) escada dne 11. mar 2006 11:13:33

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

11. mar 2006 13:09

dostikrat kdo objavi recept za kakšno staro, enostavno jed, ne da bi dodal karkoli novega svojega. In potem pomisliš, pišuka, le kaj hoče s tem, a bi rad zdaj še pohvalo? Včasih se mi zdi, da bo zdaj, zdaj kdo povedal kako zavre vodo. Logično, da imamo starejši kuharji kup receptov, za katere nas prosijo naši gosti in prijateljice....in ki res izpadejo dobro ob vsakem poskusu. Samo bodimo pošteni - recepti dobivajo različne odzive glede na to, kdo jih pošlje. Če je napisano "pravo" ime, se bo pri priči oglasil kdo, ki (če ne bo že vnaprej hvalil)bo vsaj rekel - kako super, ob prvi priliki poskusim! Veliko reči gre pa čisto lepo "mimo", ker jih je poslal kakšen xy. Pa še vesel je lahko, da ga kdo ne napade. Potem se pa človeku zazdi malo bedasto, da bi za svoje veselje pisal, pa slikal....itd. Kdor zna in ve da zna, navsezadnje ne rabi kakšne potrditve. Če kdo v forumu rabi kakšen nasvet ali recept, ga z veseljem pošljem (kakšne dvakrat je bil tudi upoštevan), za kaj več pa nimam posebnega veselja. Lisa

MissLady  

član od: 1.7.2005

sporočila: 811

11. mar 2006 14:05

Lisa, glede enostavnih receptov se meni zdi super da jih obiskovalci objavljajo. Ker priznam, da sem mlada kuharica in pogosto si želim narediti kakšno res "enostavno jed", pa ne vem kako. Tako, da se mi zdi prav, da se objavljajo vsi recepti - od tistih najbolj enostavnih (jaz glasujem naj jih bo še več hehe), do tistih za katere potrebuješ 8 ur za pripravo. MissLady

kalcicl  

član od: 10.7.2005

sporočila: 435

11. mar 2006 14:55

Tudi sama se do sedaj še nisem opogumila ,da pošljemkakšen dober recept(teh imam precej)iz preprostega razloga,saj nimam recepta,ki bi zrastel na mojem "zeljniku".Večinoma sem vse recepte dobila od kolegic in sodelavk(le te pa zopet ne vem od koga).Tako se bojim da bi recept že bil na kulinariki ali kar je še hujše prepisan iz kakšne kuharske knjige. Ravno sedaj razmišljam ali naj dam v objavo recept za zelo dobre kocke ampak se bojim ,da se bo našel nekdo ,ki ima enak recept prepisan naprimer iz revije Anja ali Lisa.Ker sodim med mlajše kuharice ,mi vsak nasvet ki ga najdem tukaj ogromno pomeni in moram povedati,da sem z vašo pomočjo vsak dan bolj vešča v kuhinji. kalcicl

tikva  

član od: 5.1.2006

sporočila: 71

11. mar 2006 14:56

Jaz se popolnoma strinjam z Liso.Imam veliko "svojih" preizkušenih receptov,ampak ko vidim kakšni komentarji se pišejo....?Zelo me moti,da komentirajo recept tisti,ki ga niso poskusili in tudi ocene so bolj tako.Res imamo različne okuse ampak spet ne tako zelo. Sama pečem kruh skoraj vsak dan(pa ne v aparatu),pa mi vseeno kruh po receptu od Migle ni uspel. Za ta neuspeh je lahko kriv moj slab dan ali...... sigurno pa ne njen recept.Če so ga vsi pred mano ocenili dobro,potem je bila napaka moja in ni pošteno da ga ocenim z 1-ico. Se pa najde veliko receptov,ki si pa to oceno tudi zaslužijo oziroma si ne zaslužijo objave. Vse recepte,ki so v bazi se mi ne ljubi prebrati,zato se lahko zgodi da pošljem istega,potem pa naj poslušam komentarje?Žal sem takšen človek,da me malenkosti prizadanejo . tikva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti