Iščem recept... neki z nečem ???

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

tema odprta - 5. mar 2006 17:38 | ogledi: 3.386 | odgovori: 22

Živijo vsem! V glavi imam, da je bil enkrat objavljen recept za nekakšen štrudl s pudingom al kremo... Res sem ziher, pa ga kljub temu ne najdem. Vsaj med recepti ga ni. A se katera spomne kaj bolje od mene? Neki sladkega bi spekla, v tem vremenu me ne spravite do trgovine, četudi je samo na koncu ulice, na voljo pa imam le listnato testo in puding.... pa ne najdem recepta .

A se mi samo sanja, a je bil ta recept res nekje napisan tu gor

Lep preostanek nedelje! Kaj bo jutri ob vsem tem sneženju pa.......

tjas

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

5. mar 2006 18:09

Da te potolažim - ampak res samo to.. Bil je objavljen, tudi sama sem ga že pekla, a žal recepta med vso zmešnjavo v predalu ne najdem... No, če bo nas zasnežilo, imamo k sreči še "črn fond" krofov. Lp p.s. bom še enkrat preverila, če ga slučajno najdem.. Tina

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

5. mar 2006 18:10

No, me je že jade prehitela. Ja, jaz sem delala, vendar nisem zvijala, ampak sem liste zlagala kot za burek.. Tina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

5. mar 2006 18:11

Listnato in puding? Hm, lahko bi nastala tako imenovana napoleonova rebra, ozrioma italjianske kremšnite. To so take z več plastmi listnatega testa in kreme, samo pravi recept za kremo ne predvideva pudingapač pa ono pravokremo. AMpak malo lahko pogoljufaš. Pripravi puding z rumenjaki in vanj vmešaj sneg, da dobiš solidno kremo, pa uporabiš za nadev med plastmi listnatega testa. Toliko ti lahko pomagam, morda pa se le oglasi še katera, ki bo pa čisto natančno vedela, kaj imaš ti v mislih. Zakaj pa preprosto ne narediš kremšnit, če imaš doma listanto testo in puding? Pač ne bodo one prave, s pravo kremo, ampak v tem snegu bodo s kremo iz pudinga dobrodošle. Mamamia mamamia

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

5. mar 2006 18:22

Bramo jade!!!! Iskala sem pod "s pudingom" in seveda mi ni iskalnik nič najdel! Hvala , gremo puding kuhat! tjas

selce  

član od: 4.11.2004

sporočila: 74

5. mar 2006 18:29

zravo ,tudi jaz imam nekje napisan recept iz naštetih sestavin ,vendar se nisem prebila do njega ,ker imam preveč receptov in da grem vse skozi rabim najman dva dni. imam pa idejo speči listnato testo v modelčkih za mafine,da dobiš košarice skuhaj poding in ga ohlajenega nadevaj v košarice.če pa imaš mogoče skuto pa naredi takole: 25 DAG PRETLAČENE SKUTE,12 DAG SLADKORJA V PRAHU,2 RUMENJAKA,MALO NASTRGANE LIMONINE LUPINICE,če je ni, nič hudega,1/2 VREČKE ZA VANILIJEV PUDING.MALO RUMA-ŠILCE- naredi zavitek ali pa naredi v modelih za mafine ,razvaljaj izreži kroge ,položi v model za mafine z žličko nadevaj maso z tremi prsti primi krog in ga malo stisni ,da dobiš culico.speči pri 180 stopinjah do lepe zlato rjave barve . upam da bo popoldanska peka uspela. lp selce

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8893

5. mar 2006 18:49

E, moja Tjasi, že ob dveh popoldan, je nama nekaj sladkega zapasalo... , ampak midva sva se kar sprijaznila z vrečko napolitank iz omare ... potem pa malo Na misel mi je padla tista... "Oj, mladosti moja, kam si šla, oj, kje si"... (malo za šalo, malo za res!). Pozdravček!

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

31. okt 2006 8:27

Pozdravljeni! Da ne odpiram novo temo, sem se odločila, da bom tukaj vas nekaj vprašala. V bazi je ogromno receptov za slaščice. Rada bi krstila potičnico, ki sem jo dobila na srečanju. Kaj mi lahko svetujete kaj naj naredim, ne bi delala potico,ker je veliko dela, saj pred mnogimi leti sem jo delala. Naredila bi rada nekaj preprostega in da ni veliko pacanja. Obračam se na vas, ker ste izvrstne slaščičarke, v čakanju vaših nasvetov vas prisčno pozdravim. Hvala za pomoč Anamarija

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

31. okt 2006 8:35

Definitivno Pecivo na suho. Hitro narejeno in bombastično dobro. Jaz tej sladici pravim kar "hitra gibanica" Teka

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

31. okt 2006 8:52

tjaš.....tole kar ti opisuješ sem jedla v Srbiji. Na počitnicah kot otrok sem bila v enem selu blizu Beograda, njihova "baba" ( babica) je vedno to pripravljala, požrla sem cel pladenj tega, pa nisem sladkosneda. Takrat sem bila otrok, nisem vprašala za recept, haha...si me pa vrnila 30 let nazaj.....bi ga pa zelo rada imela. Petra 1 Anamarija oprosti, ker sem vpadla noter, pa hvala ker si potegnila to temo iz arhiva. Sporočilo je spremenil(a) Petra 1 dne 31. okt 2006 08:54:05

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti