31. okt 2006 8:54
Kaj pa šarkelj? Se mi zdi kar hitra zadeva... lp, m
31. okt 2006 8:54
Kaj pa šarkelj? Se mi zdi kar hitra zadeva... lp, m
31. okt 2006 9:38
Maja, ja, problem je samo, da moraš testo toliko časa stepati, da se loči od posode, saj če bi mi posodila tvoje roke bi morda šlo Vsekakor hvala za dober nasvet, bom pa moje fante zaposlila. lp Anamarija Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 31. okt 2006 09:39:23
31. okt 2006 10:17
Anamarija ti kar pridi, rade volje vračam gostiteljstvo, samo da se ne bo kaka svečka nalezla:) sončka, maja
31. okt 2006 10:33
Ko se nam zahoce nekaj sladkega pa ne bi prevec pacala takrat je pri meni na vrsti tale šarkelj, ni preveč dela pa še to dela mixer. Oljni šarkelj 30 dag moke 20 dag sladkorja ( meni se zdi po orig. repceptu malo prevec zato ga dam vedno malo manj) 1 pecilni prašek 1 vanilijev sladkor 1 dl olja 3 rumenjaki 1 do 1.1/5 dl mleka 3 beljaki 10 dag rozin 3 rumenjake in polovico sladkorja penasto umešamo, dodamo ostale sestavine,razen beljakov in preostalega sladkorja, ko imamo gladko testo, previdno primešamo se sneg s sladorjem. Pečemo pri 170°C približno 1 uro. Lep sončen pozdrav May Sporočilo je spremenil(a) may dne 31. okt 2006 10:34:50
31. okt 2006 11:08
May, hvala, že delam pa še vse sestavine imam doma. lp Anamarija
31. okt 2006 12:43
Anamarija, sploh ni res, da je treba za šarkelj dolgo stepati testo. Si poskusila oni kolač, ki si ga dobila zraven potičnice? Če sem mesila, pa še to večinoma z leseno ploščato kuhalnico več kot dobre pet minut, naj me...... brcne. Včeraj sem naredila šarkelj iz vzhajanega testa (testo je v originalu sicer za potico) v podobni, samo že zelo stari potičnici, in še v enem venčenem modelu. Iz 60 dag moke. Krasen šarkelj, z rozinami, seveda, in kandiranimi mandarininimi lupinicami. Je še danes ves sočen. Če te zanima, ti lahko posredujem recept, ga je sestra enkrat snela z ene vrečke za moko. Sicer pa upam, da ti karkoli boš že pekla, uspe. Sončen pozdrav. rimljanka
31. okt 2006 14:53
May, odlično pecivo, mi je ratalo, sicer jaz sem še bolj poenostavila, ker jaz ne uživam preveč v peki zato mora biti tik tak narejeno, če ne se sploh ne lotim. Rimljanka, meni pet minut stepanja je zelo veliko lepo te prosim če mi posreduješ recept, ga bom zelo vesela, samo to mora biti kot sem napisala tik tak lp Anamarija
31. okt 2006 17:20
Rimljanka, mene pa zanima recept tiste tvoje tortice, ki smo jo jedli v Izoli.Bila je čudovita. Sem iskala v bazi pa jo ne najdem. Že v naprej se ti zahvaljujem miia
31. okt 2006 17:33
Anamarija, me veseli, da je pecivo uspelo, ta recept sem že pred nevem koliko leti našla v Naši ženi in je velikokrat na sporedu ravno zaradi tega ker je enostavno , tik tak narejeno in dobro. Lp May
31. okt 2006 19:00
miia, tisto je bila šarlota, naredila jo je Ognjič, meni za rojstni dan, namenjena pa je bila vsem v Izoli. Najbrž bo Ognjič tole brala, sicer pa jo prosi na ZS. rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Azijska solata s kozicami
Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci