Obrazložitev imen

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

3. mar 2006 13:00

mi pa vsi štirji (najstarejši brat jih ima že 46) mamo kličemo mami. Zakaj pa ne. Včasih mati, ampak to je bolj v zafrkanciji. Meni si mami zdi prav simpatično. Aja, še to. Nismo razvajenci, ki se ne bi mogli ločit od mame. Obratno. Zelo zgodaj smo bili zelo samostojni. mimika

Palma  

član od: 29.9.2003

sporočila: 285

3. mar 2006 13:03

Moj nick je pa nastal v trenutku, ko sem se prvič prijavila na kul-slo. Ker sem morala napisati eno uporabniško ime, mi je v trenutku padlo na pamet palma in sem to kar vpisala. Nič posebnega torej. Glede ljubkovalnih besed okoli mama in ata, pa je pri nas prav hecno. Ko hoče najin sinek, kaj doseči pri atiju, se mu prikupiti ali pa ga samo spraviti v dobro voljo, potem ga pokliče "aaaaatika", potem se mu še spravi na kolena, pa okoli vratu........ "Aaaaatika" se potem čist razneži in kar topi, pa četudi je poprej bil slabe volje. Jaz sem pa kar največkrat "mamca". Ko pa ga ne "ubogam", pa na kratko mama. Lep dan vsem! Palma

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

3. mar 2006 13:04

O, Ognjič, si pa res faca! Se že tri minute držim za trebuuuuh...na zizo priklopit...ha ha ha Simpatično je, če te kliče mami! Njegove prijatelje pa razumem - prepričana sem, da se jim "fajn zdi", če se priklopijo na tako prisrčen odnos, kot je vajin... Pozdravček! Vrana

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4744

3. mar 2006 13:18

Ej, Vrana, smo bili enkrat na pijači v enem lokalu in so fantje tudi pikado igrali, jih je bilo kar kakšnih 5 in se je vsake toliko časa kateri zadrl "mami, glej, kako sem dober". In en možakar nekaj časa debelo gleda, potem vpraša, če so vsi moji in je bil čisto "paf", ko sem mu rekla, da so in če hoče, mu tudi katerega za domov ulovim. Sicer pa je danes peeeteeekkkk, juhu. Ognjic

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

3. mar 2006 13:49

Ma sploh so ljubki s temi svojimi imeni za starše. MI smo pri očetu napredovali od očija v otroških letih do starega (sin), za hčer pa je mož ostal oči. Jaz pa pretežno mamca, z vsemi že omenjenimi dodatki, seveda odvisno od tega, kaj želijo doseči. Ampak to bolj v hecu, ker pri nas so pravila o tem, kaj se sme in kaj ne oziroma kaj lahko pričekujejo, jasna. Ko pa zaslišim sinovo maaaaaaaammmmcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, vem, da bi rad nekaj posebnega jedel.... Mamamia mamamia

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

3. mar 2006 13:50

Vrana

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

3. mar 2006 15:26

Meni je šlo vedno na živce "fotr" ali pa "stara", "mtka" ali kaj takega, kar so uporabljali vrstniki. Jaz še vedno rečem mami in ati, pa čeprav že mene ena žverca kliče "mamiča" ali "mami", drugi zverinček pa zaenkrat samo uuueeeeeee... Atina

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

3. mar 2006 19:42

Ognjic, spomnila si me na eno zgodbico. S planinskimi prijatelji gremo vsako leto na trekking. V tej skupini sta tudi mlad fant in njegov stari ata, ki ga kliče dedi. Ta dečko je bil velik zabavljač in po njem smo vsi njegovega ata klicali dedi. To je bil hec. Gremo prejšnje leto v Črno goro in naši že ustaljeni skupini se je pridružilo še nekaj neznanih ljudi. V avtobusu je bila velika zabava, vnuk je pokal afne, ata je pel dalmatinske pesmi in ostali smo vsevprek kričali dedi. In potem se oden od "ostalih" le opogumi in vpraša: pa kaj je on dedi polovici avtobusa. mimika

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

3. mar 2006 20:55

Palma je napisal/a:
Moj nick je pa nastal v trenutku, ko sem se prvič prijavila na kul-slo. Ker sem morala napisati eno uporabniško ime, mi je v trenutku padlo na pamet palma in sem to kar vpisala. Nič posebnega torej. Glede ljubkovalnih besed okoli mama in ata, pa je pri nas prav hecno. Ko hoče najin sinek, kaj doseči pri atiju, se mu prikupiti ali pa ga samo spraviti v dobro voljo, potem ga pokliče "aaaaatika", potem se mu še spravi na kolena, pa okoli vratu........ "Aaaaatika" se potem čist razneži in kar topi, pa četudi je poprej bil slabe volje. Jaz sem pa kar največkrat "mamca". Ko pa ga ne "ubogam", pa na kratko mama. Lep dan vsem! Palma
Ej, palma, a veš kok sm bla pa jaz jezna, ko mi to ime ni prijelo?! No, sej, ko je pa vsaj kokos prijelo sem bila pa boljše volje! kokos

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

4. mar 2006 6:56

Ej "kokos"- ko sem videla "palmino" sporočilo sem se takoj spomnila nate.. Tvoja obrazložitev nicka mi je tako ostala v glavi, da sem prav čakala, kdaj se bo pojavila še "palma". Bosta morali narediti izmenjavo Hec, zdaj smo vaju tako ali tako navajeni pod tema imenoma in točno vemo za katero gre Lep dan vam želim

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti