Čaw punce- rabim malo pomoči. Priporočajte mi katera sadna torte je po vašem najboljša. Rada bi preizkusila nekaj novega...
Lep dan vam želim
Čaw punce- rabim malo pomoči. Priporočajte mi katera sadna torte je po vašem najboljša. Rada bi preizkusila nekaj novega...
Lep dan vam želim
22. feb 2006 17:39
Ha, to pa je malo težko. Katero sadje imaš rada, imaš rada kombinacije s kremo, skuto, jogurtom? Želiš veliko, pravo torto, ali bi bila dovolj biskvitna osnova in gor naloženo sadje, pa prelito z želatino, da ne uvene? Jaz sem nedavno naredila kokosovo torto z ananasom...Svetel biskvit, namočen z mešanico kokosovega mleka in ruma, nadevana pa je bila s kremo iz vanilije in kokosovega mleka ter kokosovih kosmičev, vmes pa koščki svežega ananasa? (recept še moram spravit v bazo, slikico tudi imam). Ali pa narediš osnovno biskvitno testo, en del pa kombiniraš s čokolado in orehi, tako da je vmesna plast torte temna, vmes pa nadev iz smetane in poljubnega sadja, narezanega na koščke? Jagode in banane gredo lepo skupaj, pa ananas in jagode ter kivi. Kaj pa jabolčna torta? Sočna in sveža je. Biskvit že najdeš primeren recept, nadev pa narediš tako, da zdušiš narezana jabolka s sladkorjem in cimetom in to naložiš na tanko plast smetane ali pa tudi brez. Testo natopiš z jabolčnim sokom, ki mu lahko dodaš tudi rum. Mogoče bo kaj uporabnega od tega. Pozdrav, Mamamia mamamia
22. feb 2006 17:53
Če mi pošlješ svoj email ti pošljem Goljatove recepte, preverjene in dobre. Če katera še to želi, naj pove. Semle jih ne bom pripenjala. lp Vesna
22. feb 2006 18:10
Mamamia- nič kompliciranega, eno tortico z kremo in mešanim sadjem bi naredila (kakšen ananas, jagode, breskve...). Saj receptov je veliko, tudi veliko sem jih že delala, pa vendarle bi rada videla še vaša mnenja in izkušnje in vaše najljubše torte. Lep dan vam želim
22. feb 2006 18:42
Uf, ste se pa usule. No kar, ni problema. Se mi zdi, da so torte kar zanimive in prijetnega osvežujočega okusa. Meni je najbolj všeč skutna torta. Zanimivo, pa skute in mlečnih stvari sploh ne maram. lp Vesna
23. feb 2006 9:55
Tudi jaz se priporočam za recepte. Lp, Klavdija
23. feb 2006 9:57
Reca je napisal/a: |
Če mi pošlješ svoj email ti pošljem Goljatove recepte, preverjene in dobre. Če katera še to želi, naj pove. Semle jih ne bom pripenjala. lp Vesna |
23. feb 2006 10:04
rozanec je napisal/a: |
Mamamia- nič kompliciranega, eno tortico z kremo in mešanim sadjem bi naredila (kakšen ananas, jagode, breskve...). Saj receptov je veliko, tudi veliko sem jih že delala, pa vendarle bi rada videla še vaša mnenja in izkušnje in vaše najljubše torte. Lep dan vam želim |
23. feb 2006 10:32
Mamamia, božica, se mi smiliš... si sploh ne upam predstavljati dneva brez koščka sladkarij (ker potem bi bila najbolj zoprn človek na svetu). Lep dan vam želim
23. feb 2006 10:38
Mamamia jaz se pripiročam za recept za mousse kremo za torte. Pa za zadnji dve torti (maskarpone in profiteroli), če boš imela čas seveda. LP jadeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rogljič Croque Madame
Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči