6. mar 2014 14:17
Slivovi cmoki, dobro si zapisala.
Vsak po svoje poskuša privarčevati. Kotliček, pranje zob, to so zanemarljivi zneski napram davkom, ki se nam obetajo- nepremičninski, meteorna voda, energetska izkaznica.... Tu nas bo šele udarilo po žepih in se strinjam z Babko1951, da so investicije v obstoječe bbjekte preprosto predrage. Drugo je, da je načrt novogradnje in glede na vremenske nevščenosti letošnjega leta preprosto predvidiš vse omejitve. Tako kot so to delali še naši dedki in vgrajevali peč na drva, kuhali na drva, imeli šterno... Ko bi le mi lahko vgradili kamin, drv imamo dovolj...
Jaz se že veselim vrta, upam, da bomo dosegli soglasje s kmetom, da nam spusti ceno za najem zemljišča( zaenkrat hoče 1 euro na m2) in bom sicer s trdim delom imela svojo zelenjavo ( če bodo semena dobro vzklila bom imela lastne sadike in tu privarčevala).
Kar se pa tiče nakupov s popusti ali brez pa je naša izkušnja ta, da mnogokrat kupiš drago. Npr. tablete( 40 kom) za pomivalni stroj v Dm stanejo okoli 4 eure - ne me držat za besedo, ker jih kupuje mož. Zdaj pa je bila akcija v Tušu za tablete Jar platinum 20 tablet 3,99... Smo jih sprobali, ker so nekaj novega in najbolj učinkovitega, pa lahko rečem, da ni popolnoma nobene razlike pri pranju z Dm in bomo še kar naprej kupovali tam. Velikokrat se izkaže, da če kupujemo po diskontih (Hofer, Lidl, Eurospin) plačamo manj, kot pa recimo en izdelek v akciji, ki ni rečeno najboljši. Dokaz je zobna pasta v Lidlu, ki je dobila najboljšo oceno, pa jogurti itd.. Druga stvar je kupon s katerim dotičen izdelek kupiš ceneje, to se tudi nam obrestuje. Drugače pa sem včeraj kupovala perutnino na tržnici in je file brez kosti 6,99 za kg, kar se meni za domačo perutnino ne zdi pretirana cena. Da pa bi tam pustila denar še za brokoli, beluše,korenje,paradižnik,kumare, blitvo....pa mi na misel ne pade, če to lahko dobim za dosti manj cene v diskontu, izvor je pa isti...
Glede tv in drugih aparatov pa smo mi kupili energetsko varčne in je tu največji prihranek.
Največji prihranek bodo danes domače sarme pečene naenkrat in za ene par kosil....
Kjer je volja, tam je pot. Trixi