8. sep 2014 9:32
Rada bi odgovorila na prvotno vprašanje- koliko darovati ob taki priložnosti. Moje mnenje je, da naj vsak daruje po svojih zmožnostih in ne toliko "kot se spodobi" ali kolikor pričakujejo ali kolikor bodo drugi darovali. Vsak zase najbolj ve, koliko lahko daruje in tudi kaj se mu zdi osebno ali ne-osebno nekomu ob taki priložnosti darovati. Sploh v današnjem času, ko vsi veliko preveč gledamo na to kaj si drugi mislijo ali kaj drugi pričakujejo, se mi zdi veliko bolj pristno to, da nekdo sam sebe vpraša (in se posvetuje s patnerjem oz. tistim s katerim bo darilo daroval), koliko in kaj lahko realno podari. Sem mnenja, da vsak danes ne more darovati 100-200 € neki sestrični iz nevemkaterega kolena, samo zato, ker bodo drugi (vsaj) toliko darovali.
Jaz veliko lepše spim odkar se ravnam po tem, in sicer tudi pri rojstnodnevnih darilih ali drugih priložnostih.
In po drugi strani se mi zdi lepo, da se (tudi skromen) prispevek podari na izviren način ali s kakšno zelo osebno pozornostjo ali nečem, kar je od darovalca zahtevalo nekaj razmišljanja, truda in ustvarjalnosti.
Seveda vsak ve zase..
LP
A.
Sporočilo je spremenil(a) Mia84 dne 08. 2014 09:36