Trenja

poka  

član od: 6.10.2005

sporočila: 29

1. feb 2006 15:01

Se nisem mislila oglasit,ker trenj nisem gledala, pa se bom vseeno. Zadnje case npr. v bolnici ob koncanem zdravljenju dobis racun, ravno zato da si malo bolj predstavljas koliko kaj stane. Nekdo rabi zdravnika nekajkrat v zivljenju, pa vseeno placuje; drug zboli za rakom in"potrosi" v nekaj mesecih milijone za operacije, kemoterapije in obsevanja. Tako pac je, placujemo vsi. Sama sem v druzini imela hude bolnike in niso vsi vec z mano, pa rajsi placujem vsak mesec in nikoli nic ne potrosim, kot sama prezivljam kar sem na lastne oci od blizu spremljala. pa ne mislim slabega ravnanaja zdravnikov in osebja, mislim grozljivo bolezen. Pa se to: izkusnja z osebjemnpr. iz onkološkega institita je zelo pozitivna: vsi delajo s srcem, vcasih v nemogocih razmerah in se trudijo resevati zivljenja ne le z zdravili, pac pa tudi s toplo besedo in nasmehom( tudi zdravniki). Taka je pa moja izkusnja. poka

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

1. feb 2006 16:28

No,zanimivo,zdravniki "nič ne računajo".Vidve sta dobro opisali,jaz tudi mislim,da gre povsod,med vsemi,predvsem za denar.Eni lahko(zdravniki),drugi ne smejo ali ne morejo računati.Začaran krog.Sicer je pa eno zanimivo,kdo sme in kdo ne sme presojati o zdravilcih.Dar imaš ali ga nimaš.Nihče te ne more tega naučiti,tako je moje mnenje.(pustimo mazače,ki se najdejo v vseh branžah,ne samo tu).Sicer pa vsi vemo,kdo je bil prvi zdravilec z rokami,brez vseh pripomočkov in tako imenovanih dr.nazivih,pa ga še danes vsi,oz skoraj vsi slavimo. vemves

Antian  

član od: 1.9.2004

sporočila: 19

1. feb 2006 20:06

Prebiram vaše komentarje in moram povedati, da tudi zdravniki niso nevem kakšni "bogovi". Prav tako kot marsikateremu zdravilcu zdravljenje ne uspe, tudi zdravnikom marsikrat ne, pa se takrat nihče ne spotika ob to. Moram povedati, da so mojo mami pred kartkim operirali na kolenu in ji šele tik pred odhodom povedali, da kar so operirali niso prav operirali. In to se je zgodilo samo zato, ker doktor, ki jo je operiral sploh ni pogledal kaj mora operirati!!! Ja tudi to se dogaja! Zaradi tega mora mami zopet na operacijo. In potem se sprašujemo, kam gre ves denar v zdravstvu. Seveda, če morajo pa namesto enega posega narediti dva, in to po krivdi zdravnika! Tina Sporočilo je spremenil(a) Antian dne 01. feb 2006 20:08:01

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

1. feb 2006 22:27

Tudi sama nimam precej dobrega mnenja o zdravniki, res je da se napake delajo ampak malomarnost to se mi pa ne zdi moralno. Se pa strinjam, če človek verjame da mu nekaj pomaga naj tudi to dela. Je pa res da zdravlicli vseh težav ne morejo rešiti!(operacij...) 1. zgodba Moja prijateljica je imela vnetje slepiča( se ji še ni razlil) enostavna operacija, ostala tri dni v bolnišnici izvid bp. Nakar jo je še naprej vse bolelo v predelu trebuha, šla je ponovno k zdravniku in bila odslovljena da je še mlada(25 let) in ne more biti z njo kaj narobe. Po njenem vstrajanju so jo po enem letu ponovno operirali na slepič?? in ji operirali še kilo in vsadili mrežico da vse to drži????!!! Seveda ji povedali, da bo imela probleme ko bo rodila! In kar je najhujše še vedno ima bolečine! 2. zgodba Moj življenski sopotnik pa je imel bolečine v trebuhu in bližali so se prazniki in sva šla na nujno medicinsko pomoč in je zdravnik rekel da se je preveč najdel za praznike. Ker se je stanje iz dneva v dan poslapševalo sva šla v bolnišnico. Imel je že vročino 40 stopinj in so ga takoj operirali na slepič, zdravnica mu je na viziti povedala, da je lahko srečen da je preživel in da so se mu organi že skuhali! Ostal je v bolnišnici 3 tedene!

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

2. feb 2006 12:32

Moj kolega si je pri smučanju poškodoval koleno. V Celju so rekli naj gre lepo domov, počiva in si daje na koleno obkladke. Ker nima zaupanja v celjske zdravnike ( slabe izkušnje že od prej ) je odšel, samoplačniško, še v MB - so ga kar takoj obdržali v bolnici in čez dva dni operirali - šle so mu križne vezi in kaj vem kaj še - v bolniški bo min 3 mesece!!! vanjatajnsek

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

3. feb 2006 20:41

Jaz čakam, da bo dobila pri osebnem zdravniku račun o opravljenem delu,ki bi ga lahko dali že zdaj,saj je vse na računalniku. Mislim, da grm enrmnih stroškov tiči v tem grmu. Moja starša sta oba, imata različna osebna zdravnika, dobila sladkorno bolezen in zdravila, ker je izvid pokazal povečan sladkor. Mama je bila na pregledu ob 14.15, ko je ves dan bruhala in sem ji dajal sok za tekočino, izlazalo se je,da ima pomanjkanje elektrolitov, oče pa je šel ob 10.00 k zdravnici na pregled in potožil, da mu je slabo. V rodbini nimamo diabetesa, nikli nista imela pred tem povečanega slakorja, potem pa tudi ne. Zato, ker niso vprašali, če sta tešč. Denarja in znanja je v zdravstvu dovolj, samo slaba organizacija in lobiji ( farmacevtski), imajo tu veliko vlogo. Nekaj pa brezbrižnost, zdravniki so po statusu zelo visoko, pa tudi nobenega reveža ali poprečno denarnega ne poznam. Bogove pa delamo iz njih mi, bolniki, ki na čestitkah po radiu objavimo zahvalo, da so nas dobro operirali, čeprav drugače ne bi smelo biti. frina

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

3. mar 2006 12:50

Ob prebiranju vaših mnenj in izkušenj se mi je ves čas podila po glavi misel, zakaj se tudi takrat, ko gre za življenje, vse vrti okoli denarja. Prav hudo mi je, da je tako. Verjemite, če bi imela kakšen bioenergetski dar, me zdajle ne bi bilo na forumu, ampak bi bila gotovo na pediatrični kliniki, skrita v kakšen kotec, in bi to svojo bioenergijo pošiljala tistim ubogim bučkam... ali pa na onkološkem... Kakšen denar, pišuka! S takim darom sedet doma in denarce štet Na kulslo ste mi še vedno pomagali, pa gre za recepte in gospodinjske stvari. Nobene sebičnosti ali računice... Kako širokosrčen bi šele moral biti človek, ki lahko vrne zdravje, ohrani življenje! To bi moralo biti tisto, kar bi ga osrečilo, ne pa denar Menim, da je nekaj na tem. Da zdravilci in bioenergetiki so. Ampak zelo redki. In verjetno kljub temu kasirajo Res sem se razpištolila, pa ne na vas To, kar sem prebrala, se me je pač dotaknilo...v tistem mehkem delu... Pozdravček! Vrana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti