27. jan 2006 21:34
Ne glede na vse še vedno bolj zaupam tako imenovani uradni medicini, vsaj dokler na področju alternativne in homeopatske ne bo več reda. Zato naj vsak tudi prezame odgovornost za svojo odločitev, kakršnakoli že je. Ko pa bodo nastale zbornice tudi za alternativne oblike medicine in druga podobna področja, potem bo tudi tu več reda in odgovornosti.
Še vedno verjamem, da se vse začne in konča v glavi.
Nič nimam proti, da ljudje obiskujejo zdravilce, če so prepričani, da jim to pomaga. Verjamem, da tistim, ki so dovzetni za take reči, lahko zdravilec tudi pomaga, vendar sem še vedno prepričana, da imajo omejen obseg delovanja, da je njihova pomoč bolj psihološka, pač po tistem, če verjameš, da ti nekaj takega pomaga, da je to to. Brez skrbi, tudi zdravilci tako začutijo, koliko na koga lahko vplivajo - govorim iz lastne izkušnje, saj me je v zvezi z enim obolenjem preveč zanimalo, kako bi bilo pri zdrvailcu, zato sem se za enega odločila, a sva tudi hitro opravila. Jaz sem pač takšna, a verjamem, da mnogi mislijo druigače, tudi zaradi slabih izkušenj z zdravniki. Tudi jaz imam nekaj slabi, nekaj pa izjemno dobrih, pa ne pri zdrvanikuh, h katerim sem šla po sistemu VIP, pač pa s tistimi, ki sem jim v roke prieltela slučajno oziroma po nuji, tako da časa za iskanje kakih zvez sploh ni bilo časa. Potem pa niti ni bilo potrebno, ker je vse "štimalo".
A, kot pravim, ljudje smo različni in imamo tudi različne izkušnje, tako z zdrvaniki kot z življenjem nasploh. Naša sugestivnost ali sugestibilnost sta zelo različni. Sama bi rekla tako: dokler mi ena stvar ne škodi, bi jo tudi sama poskusila, če mi uradna medicina več ne bi mogla pomagati. Ne bi pa od nikogar pričakovala čudeža, še manj vanj verjela, ne glede na vse zgodbe, ki krožijo o čudežnih učinkih. Saj poznamo moč propagande in vplivanja na miselnost ljudi.
Trenj nisem gledala, zato ne morem komentirati, kdo je tam kaj rekel. Sem se odzvala samo na mnenja, že zapisana v forumu. Dodala pa bi še to, da se mnogi ljudje k zdravilcem (ta pravi zdravilci, ne šarlatani, so vsekakor dobrodošla pomoč, a prav tu je "haklc" - kdo bo rekel, kdo je šarlatan in kdo tisti pravi, ki naj s emu dovoli delati?) zatekajo predvsem zato, ker zdravniki po zdravstvenih ustanovah zanje praviloma nimajo časa. Velikokrat se ne pogovarjajo z bolniki, ne namenjajo jim potrebne pozornost, na hitro jih odpravijo, in potem ni čudno, da se ljudje zatečejo k tistemu, ki si zanje vzame čas. Ne govorim o vseh zdravnikih, ravnokar doživljam eno veliko pozitivno izkušnjo v bolnišnici, in menim, če bi bili vsi zdravniki takšni, kot so na oddelku, kjer trenutno biva moja mama, bi tudi raznorazni pacarji imeli manj dela. Če vam povem, da niti dobrega prijatelja, ki je zdravnik na istem ododelku, nismo prosili, naj pogleda na mamo, potem vam je jasno, kakšen enkraten odnos ima do nje in ostalih svojih bolnikov zdravnica, ki je mojo mamo videla prvič v življenju.
Upam, da sem jasno povedla, kaj menim o tej temi. Lep pozdrav vsem, pa veliko zdravja, ne glede ali je doseženo pri uradnih ali alternativnih medicinsih, Mamamia
mamamia