Trenja

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

tema odprta - 27. jan 2006 12:37 | ogledi: 4.426 | odgovori: 17

Ne vem,če sodi ravno sem,a bom poskusila.Včerajšna trenja na POP-tv so me kar zelo presenetila,pa me zanima še kako mnenje.Recimo,izjava ženske leta:V tujini resne bolnice delajo tako.......potem resni zdravniki delajo....To je samo par stvari,ki so me zbodle.Torej imamo resne in neresne zdravstvene ustanove,zdravnike..

Saša

vemves

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

27. jan 2006 15:37

Tudi jaz sem bila zgrožena, predvsem na naše zdravnike,mislijo kaj naredijo za bolnike-nič.Ko prideš k njim te še ne pregledajo samo malo poslušajo kaj jim rečeš,da te boli oni napišejo zdravila in čao.Hočem reči,da se zelo malo zavzamejo za posameznega bolnika,zato se ljudje odločajo zdraviti na drug način čeprav morajo plačati. Jaz osebno nimam nič proti alternativni medicini,ker vem da nekateri so sposobni zdraviti in pmagati ljudem v stiski.So pa tudi taki ,ki samo tržijo in ne naredijo nič. Najbolj me je včeraj pogrelo, ko je oseba blatila zravilko Irmo, da je ona kriva, da je njena mama umrla,prvič je k njej prišla šele takrat, ko ji tudi zdravniki niso več mogli pomagat drugič mislijo ljudje če plačajo nekoga ,da bo potem kar ozdravel,tretjič so se pa sami odločili,da grejo k njej. Ta tema je lahko tako obširna ,da bi lahko govorili govorili in ne bi nikoli prišli do konca. LP

vemves  

27. jan 2006 16:54

Ja,res veliko debate bi lahko bilo.Sice,jaz pravim,da je tudi dosti dobrih zdravnikov,samo,začuda,na takih oddajah jih ni.Isto velja za alternativce.Kje so najboljši? Bili so pri nekih čudnjih na obisku,za tv,med njimi niti enega vsaj podobnega zdravilcu našega Drnovška.Tudi Šimek Vasilij je preveč nervozna oseba in ne daja vtisa,da bi mu zaupal.Pa še to je čudno.Oseba,ki je kritizirala,je lahko zakrita,oseba,ki se kot dober pacient zdravilca noče izpostavljati javnosti,pa ne more biti anonimna,oziroma,za zastorom.Sicer osebno gospe Irme ne zagovarjam,ker ima preveč čudne in v meglo zavite metode. Odzadaj pa je itak ve se kdo,ki bo kasiral.Toje ziher poanta vsega.Denar. lp Saša vemves

pppp  

član od: 1.12.2005

sporočila: 231

27. jan 2006 16:56

bom pa še jaz nekaj dodala, sem po pravici povedano danes pričakovala na forumu reakcijo na včerajšnja trenja, ker so razburila kar nekaj ljudi. ne vem zakaj je bilo potrebno toliko žalitev z strani uradne medicine na račun zdravilcev. se strinjam, da so gotovo med njimi tudi taki, ki samo vzamejo denar, naredijo pa ne ničesar, vendar niso uradni zdravniki nič boljši. to povem lahko iz lastnih izkušenj. pred dvema letoma je oče hudo zbolel in mu je vsak dan posebej pomenil napredovanje bolezni. čakali smo nestrpno na poseg, stanje pa se mu je slabšlalo iz dneva v dan. ko ni šlo več nikamor, smo zdravnika vprašali, koliko bi poseg stal, če bi plačali operacijo sami... no, kmalu se je vse uredilo. na žalost je tako. nič ni zastonj, tudi medicina, ki se ima za uradno je plačana in tudi oni so pod kožo krvavi in se ravno tako dobro počutijo v konfortu. zakaj pa res ne bi naredili zdravilske zbornice. tako bi se vsaj vedelo, koliko se za katero storitev plača. jaz zdaj nimam pojma, koliko recimo računa bioenergetik??? ali pa recimo tisto - pustiš toliko, kot misliš da lahko. ne vem, zame je 10.000,00 sit že denar, nekomu drugemu to predstavlja malico. v nemčiji naprimer je homeopatija priznana metoda zdravljenja, v lekarnah se prodajajo homeopatski izd. ob drugih zdravilih, pri zdravniku se lahko odločiš za način zdravljenja... se mi zdi, da je pri nas še vedno preveč interesov različnih skupin ljudi, tako da se zakonodaje ne bo po mojem mnenju še lep čas sprejelo. pppp

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

27. jan 2006 21:34

Ne glede na vse še vedno bolj zaupam tako imenovani uradni medicini, vsaj dokler na področju alternativne in homeopatske ne bo več reda. Zato naj vsak tudi prezame odgovornost za svojo odločitev, kakršnakoli že je. Ko pa bodo nastale zbornice tudi za alternativne oblike medicine in druga podobna področja, potem bo tudi tu več reda in odgovornosti. Še vedno verjamem, da se vse začne in konča v glavi. Nič nimam proti, da ljudje obiskujejo zdravilce, če so prepričani, da jim to pomaga. Verjamem, da tistim, ki so dovzetni za take reči, lahko zdravilec tudi pomaga, vendar sem še vedno prepričana, da imajo omejen obseg delovanja, da je njihova pomoč bolj psihološka, pač po tistem, če verjameš, da ti nekaj takega pomaga, da je to to. Brez skrbi, tudi zdravilci tako začutijo, koliko na koga lahko vplivajo - govorim iz lastne izkušnje, saj me je v zvezi z enim obolenjem preveč zanimalo, kako bi bilo pri zdrvailcu, zato sem se za enega odločila, a sva tudi hitro opravila. Jaz sem pač takšna, a verjamem, da mnogi mislijo druigače, tudi zaradi slabih izkušenj z zdravniki. Tudi jaz imam nekaj slabi, nekaj pa izjemno dobrih, pa ne pri zdrvanikuh, h katerim sem šla po sistemu VIP, pač pa s tistimi, ki sem jim v roke prieltela slučajno oziroma po nuji, tako da časa za iskanje kakih zvez sploh ni bilo časa. Potem pa niti ni bilo potrebno, ker je vse "štimalo". A, kot pravim, ljudje smo različni in imamo tudi različne izkušnje, tako z zdrvaniki kot z življenjem nasploh. Naša sugestivnost ali sugestibilnost sta zelo različni. Sama bi rekla tako: dokler mi ena stvar ne škodi, bi jo tudi sama poskusila, če mi uradna medicina več ne bi mogla pomagati. Ne bi pa od nikogar pričakovala čudeža, še manj vanj verjela, ne glede na vse zgodbe, ki krožijo o čudežnih učinkih. Saj poznamo moč propagande in vplivanja na miselnost ljudi. Trenj nisem gledala, zato ne morem komentirati, kdo je tam kaj rekel. Sem se odzvala samo na mnenja, že zapisana v forumu. Dodala pa bi še to, da se mnogi ljudje k zdravilcem (ta pravi zdravilci, ne šarlatani, so vsekakor dobrodošla pomoč, a prav tu je "haklc" - kdo bo rekel, kdo je šarlatan in kdo tisti pravi, ki naj s emu dovoli delati?) zatekajo predvsem zato, ker zdravniki po zdravstvenih ustanovah zanje praviloma nimajo časa. Velikokrat se ne pogovarjajo z bolniki, ne namenjajo jim potrebne pozornost, na hitro jih odpravijo, in potem ni čudno, da se ljudje zatečejo k tistemu, ki si zanje vzame čas. Ne govorim o vseh zdravnikih, ravnokar doživljam eno veliko pozitivno izkušnjo v bolnišnici, in menim, če bi bili vsi zdravniki takšni, kot so na oddelku, kjer trenutno biva moja mama, bi tudi raznorazni pacarji imeli manj dela. Če vam povem, da niti dobrega prijatelja, ki je zdravnik na istem ododelku, nismo prosili, naj pogleda na mamo, potem vam je jasno, kakšen enkraten odnos ima do nje in ostalih svojih bolnikov zdravnica, ki je mojo mamo videla prvič v življenju. Upam, da sem jasno povedla, kaj menim o tej temi. Lep pozdrav vsem, pa veliko zdravja, ne glede ali je doseženo pri uradnih ali alternativnih medicinsih, Mamamia mamamia

vemves  

27. jan 2006 22:43

Tako,kot si rekla,mamamia,najprej zboli človek psihično,potem organsko,pri enih boleznih se to pokaže šele ćez veliko let.Od tu to,kar si napisala.Čas si je treba vzeti za človeka.Zato enim v začetni fazi res pomaga kak zdravilec(mislim na tiste,ki delajo z srcem).Ko je potreben poseg,vsako drugo zdravljenje verjetno odpade.Če bi imeli zdravniki čas,da bi koga vprašali,kako družina in podobno,bi lahko iz pogovora razbrali marsikaj,tako bi lahko tudi marsikatero bolezen ozdravili preden je prepozno. Eni si vzamejo čas,eni ne.Zame to,da ga nimajo,ni in nikoli ne bo sprejemljiv izgovor.Na srečo poznam take,ki so res na prvem mestu tudi ljudje.Poznam pa tudi zdravilca,ki bi ga mirne duše komu priporočala. Tvoji mami pa želim hitro okrevanje,kar nedvomno bo,res imam srečo,sicer pa,saj se ve,če si prijazen do njih,so tudi oni do tebe.V večini primerov je tako,za nekatere izjeme je pa škoda besed. Saša vemves

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

28. jan 2006 9:05

Se povsem strinjam s tabo, tudi o tem, da kakršen si ti do osebja, takšni so oni do tebe, vsaj praviloma. A sem sama, lani, ko sem tri tedne ležala, z nasmehom razbila tudi oklep ene sprva sila neprijazne sestre. Na koncu se je izkazalo, da jaz menda kažem navzven zelo siten in "pisih" obraz, čeprav to sploh ni moj namen, in da se je tudi ona zato držala malce zviška...Hecno, ne? In presnečena sem bila, ko mi je zdravnik rekel, da se oni, kolikor pač lahko, o vsakem pacientu pozanimajo, kdo je, kaj dela, s čem se ukvarja, v kakšnih razmerah živi, in se temu primerno potem z njim ukvarjajo. Mene je prilimalo, ko sem to slišala. AMpak takih je žal premalo. Da pa te besede držijo kaže dejstvo, koliko so se ukvarjali z eno kmečko žensko, ki je dala vetra celemu oddelku, vključno z nami bolnicami, osebje pa je bilo polno razumevanja zanjo, ker pač izhaja iz nemogočih razmer. Do nas pa so bili tako uvidevni, da so nas vprašali, ali jo sprejmemo v sobo, potem ko so jo vmes premestili drugam, ona pa je hotela k nama (razen mene je v sobi ležala še ena sila prijetna ženska). To pa redko zgodi, kaj praviš? Če bi bilo povsod v uradnem zdravstvu tako, bi bilo marsikaj drugače. Tako pa... Lep dan, Mamamia mamamia

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

30. jan 2006 15:23

Moji prijateljici so pri 39 operirali dojko. V času bolniške,ko je njen zdravnik pregledoval njene papirje, jo je vprašal, kako kaj ledvice. Sploh ni vedel , zakaj je v staležu... Ampak ni edini. Sama verjamem v placebo efekt. Dokazano je, da so ljudem pri preizkusu s kemoterapijo dajali plaecebo, pa so bruhali in izgubili lase. Ljudje raje verjamejo, da jih bodo pozdarvili zdravilci, zakaj pa ljudje ne verjamejo, da se uradni zdravniki trudijo za njihovo zdravje? Uradna psihiatrinja, ki je urejala stalež za enega mojih znancev, ki mu je hudo zbolela mala hči, je mlademu človeku, ateistu, predlagala, naj gre tja proti MB, kjer v eni cerkvi moljo za zdravje in se držijo za roke. Psihiatrinja, ne pozabit. Ti ljudje zdaj letajo od seanse do seanse, od zdravilca do zdravilca, punčka pri 5 letih pa nima ne reda ( vidim jo tudi po polnoči), hranijo pa jo s pleskavicami iz albanskega kioska, mama, ki je od živčna, pa jo celo tepe in trpinči tako, da jo zapiira v shrambo. Pa se je problem pokazal prav na črevesju.Šolski primer, kako reagirajo ljudje na spolzkih tleh. V naši družini imamo dobre izkušnje s kiropraktikom Todom, ki se je žal vrnil na Japonsko, slabe z bioenregetikom ( zaradi migrene), namaravam pa iti na magnetni resonanco v Atomske toplice ( kožni izpuščaji).Kiropraktik je zahteval pre tretmajem izvide, ko pa je prenehal z delom, je poslal navodilo, kako prepoznati dobrega kiropaktika. frina

vemves  

31. jan 2006 13:42

Meni je ta tema kar malo zastrašujoča.Uradna psihiatrinja.Saj neuradnih ni.Me pa zanima,če je ta psihiatrinja iz celja in če ima privat ambulanto. vemves

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

1. feb 2006 11:06

Ko si zelo bolan in trpiš, poskusiš vse. Tudi Drnovšek je izkusil vse najboljše zdravnike, naše in tuje in se je za alternativo odločil takrat, ko mu uradna medicina ni več mogla kaj dosti pomagati. Večina od nas si toliko in takšnih zdravnikov nikoli ne bo mogla privoščiti. Bojim se pa, da bo marsikdo sledil njegovemu zgledu (ker je pač pomembna oseba in se o teh zadevah sedaj veliko govori), še preden bo izkoristil vsaj te možnosti, ki jih ima iz našega zavarovanja. Je pa res, da o naravi še ne vemo vsega. Samo dejstvo, da nečesa ne vidiš, ne razumeš, še ne pomeni, da ne obstaja. Zato kar tako "na počez" ne bi upala govoriti, da gre pri zdravilcih za placebo učinek in samozdravljenje. Sama se še nisem zdravila na ta način, a možnosti ne zavračam. Kar se pa tiče zdravnikov, so moje izkušnje takšne, da so v bolnicah v glavnem čudoviti ljudje, ki se brigajo za svoje paciente, v zdravstvenih domovih je pa veliko "uradnikov", ki gledajo samo na to, kako bi čim manj delali in čim več zaslužili. Žal zaslužijo enako kot zavzeti, srčni. Lisa

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

1. feb 2006 14:34

Vsak mesec plačujemo zdravstveno zavarovanje "IN ŠE" dodatno zdravstveno zavarovanje. Če tega nisi plačal, pri zdravniku ne opraviš "NIČ!!!" Je kdo opravil izračun koliko letno nanese samo dodatno zdravstveno zavarovanje? Mene osebno pride samo dodatno zdravstveno zavarovanje 58.452,00 sit, a to je samo dodatno, kje pa je še vse ostalo. Ko grem na redni letni ginekološki pregled ga moram plačat in to 3.100,00 sit. Torej...... K okulistu grem privat, ker sem takoj na vrsti in je celo brezplačno, pa še izjemno dober pregled opravi. Sicer pa pri zdravniku nisem bila že leta in leta, plačevala sem in še plačujem vse dajatve in zdaj se v meni poraja vprašanje, kam gre ta denar? Pa še drua plat medalje: mojo družino zdravi (v kolikor je to potrebno) gospa Irma. Ko smo jo potrebovali nam je vsako uro, podnevi in ponoči s svojim osebjem stala ob strani in nam dajala navodila in zdravila. Popolnoma smo spremenili način življenja (o tem govori Dr. Drnovšek) in rezultati so enkratni. Naučila nas je poslušati svoje telo in zdaj jo praktično ne potrebujemo več. Če pa jo, jo pokličemo in zadeve takoj uredimo, dokler ni kaj prepozno. Gotovo pa vas zanima še izračun: Vse komplet, s pregledom, zdravili in napotki smo ji do danes plačali 35.000,00 sit. Tako je moje mnenje, ima pa seveda vsak pravico da se sam odloči kako in kaj. Upam pa, da vas nisem preveč zamorila. lp Vesna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti