Kozmodisk

tilenboc  

član od: 30.6.2004

sporočila: 221

tema odprta - 24. jan 2006 9:25 | ogledi: 4.259 | odgovori: 15

Pozdravljeni!

Zanima me ali komu od vas res pomaga kozmodisk pri bolečinah v križu.

Vsako jutrko komaj vstanem zaradi bolečin v križu, ko se malo razgibam, bolečina malo popusti, zato razmišljam o nakupu kozmodiska.

Prosim za nasvete!

galja  

član od: 6.7.2004

sporočila: 1351

24. jan 2006 9:38

Možu smo kupili kozmodisk, ravno zaradi bolečin v križu in hrbtenici. Kaj naj rečem? Ne pričakuj čudežev! Pri nas je že nekaj časa shranjen v škatlici! bolečine pa so ostale! Galja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

24. jan 2006 9:51

Tudi mi smo imeli kozmodisk. Olajša sicer bolečine, ker pač greje, ne odpravi pa vzroka, torej ne zdravi. Mamamia mamamia

carmen  

član od: 30.9.2001

sporočila: 306

24. jan 2006 10:41

Tudi pri nas imamo kozmodisk. Sicer samo ledvenega. In ko so težave nekaj časa ne gre brez njega nikamor. Je pa res, da ne odpravlja vzroka. Pri mojem je žal že prepozno. Ko je bil še otrok mu niso pravočasno ugotovili, da ima hrbtenico z dvema s lokoma. Tudi nekaj mesecev v mavcu mu ni več pomagalo. Torej zdaj ko se poslabša stanje mu je kozmodisk v pomoč. "Paše" mu drža na kolesu in zato so pozimi pač vedno težave

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

24. jan 2006 13:20

Jaz sem uporabljala kozmodisk za hrbtenico, ki mi ni nič pomagal. Po pogovoru z zdravnico, zato, ker imam okvarjeno hrbtenico. Kozmodisk pomaga če imaš težave s hrbtenico vendar brez okvare. Pri okvarjeni hrbtenici se pa naučiš živeti z bolečinami, enkrat je bolje, da misiš saj bo, drugič se pa ne moreš premikati. Lep pozdrav pa brez bolečin. zinka

martinP  

član od: 31.12.2005

sporočila: 1

24. jan 2006 13:57

Verjetno sem edini,ki mu je kozmodisk pomagal.Pred dvema letoma sem imel hude bolečine v križu, ta bolečina se je preselila v levo nogo in zjutraj sem komaj vstal. Potem sem dobil kozmodisk in ga nosil 14 dni (samo čez dan), prvih nekaj dni je bilo še slabše potem pa je bolečina postopoma izginila.Vendar mislim, da moraš veliko narediti tudi sam v svoji glavi. martinP

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4745

24. jan 2006 14:48

Jaz ga uporabljam, ko dalj časa likam - križnega in ledvenega, če grem z busom kam na izlet in je malo več vožnje in seveda, ko imam bolečine v križu in se komaj iz postelje skobacam. V tem zadnjem primeru ga imam gor tudi ponoči in mi dobro dene, ker malo zmasira hrbtenico. Skratka, če ni časa za masažo, tudi kozmodisk malo olajša bolečine, vsaj meni. Ga priporočam. Prijazen pozdrav Ognjic

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

24. jan 2006 20:14

Moj mož ga tudi uporablja in pravi, da pomaga. Pravi, da tudi, če je to samo psiha, nič hudega, samo da ga ne boli več. nb

cukrcek  

član od: 21.7.2005

sporočila: 162

25. jan 2006 0:07

Jaz sem vprašala fizioterapevta za mnenje in je povedala, da so klicali tja in jih prosili, da navedejo zakaj in kako le-ta deluje - pa so ji navedli da so magnetki, pa plastika....a kako deluje, na principu česa deluje......niso znali razložiti - larifari. Ne verjamem v kos plastike in elastike, ki odpravi bolečine. Drugič se bodo spomnili na kos lesa in bodo vsi kupovali. Moja soseda pravi da ji je prijetno z njim - to pa verjamem. Če je nekaj ugodno, so tudi bolečine manjše. Lahko si tudi blazino z magnetki omislite - pa bo isto. Ortoped pa je pacientko poslal domov, ker je k njemu prišla s kozmodiskom - ji je rekel da kaj k njemu hodi, če nosi to stvar na sebi. Jaz sem klicala osebno in jih spraševala o kozmodisku, pa me niso prepričali. Če bi bilo to tako dobro - ali bi še koga bolela hrbtenica? Brez zamere, če je komu pomagal, samo mislim da ko to daš na sebe, se psihično prepričaš da to deluje, že zaradi tega ker si to plačal - in zato neha boleti. Verjetno pa pomaga tistim, ki imajo navadne bolečine in nikakršnih hernij, okvar.... No nekaj razlogov sem navedla, zakaj ne kupiti kozmodisk. cukrček

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

25. jan 2006 11:09

Če je na hrbtenici okvara, potem lahko kozmodisk naredi več škode kot koristi. Mogoče res pomaga, če je samo kar taka navadna bolečina. To mi je povedal ortoped in mi ga odsvetoval. Imam sesedena vretenca in hernijo in mi niti na misel ne pride, da bi si ga nataknila. Pa ga imam doma. Sem ga dobila enkrat za darilo. Se prah nabira na njemu. Toliko o tem. lp Julija

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

25. jan 2006 11:34

tudi pri nas imamo "bolnika" s težavami v križu, tako da so ortopedi dali roke stran, so rekli samo še nevrokirurgija - zoožanje spiralnega kanala in priščipnjeni živci med ploščicami. tako da je leva noga "živčno" dobra samo 35 %. tako sem malo laično opisala, ker mislim da je bolje, kot če pišem strokovno diagnozo. Vprašal je za kozmodisk, pa so mu rekli (otropedi) da mu zaradi teh poškodb ne bo pomagal in ga tudi kupili nismo. Res sem skeptična kos plastike in magnetki... da bi to kaj pomagalo, verjetno za določene bolečine že, če pa je "mehanska" okvara, pa dvomim v to. LP smrkolina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti