Kozmodisk

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

25. jan 2006 19:12

nb je napisal/a:
Moj mož ga tudi uporablja in pravi, da pomaga. Pravi, da tudi, če je to samo psiha, nič hudega, samo da ga ne boli več. nb
Jaz se s tem zelo strinjam. Imam hude težave s hrbtenico, vaje za mišični steznik delam vsako jutro, včasih tudi zvečer, če se pa polenim in "pozabim", me pa "ušine" in so bolečine neznosne, sem dobra za štirinajst dni. Posebno me "matra" vožnja v avtu, zato sem si nabavila kosmodisk za v avto. Zaradi mene je res lahko samo psiha, ampak me nič ne briga, ko zdaj po dveh urah izstopim iz avta, se lahko normalno zravnam, prej pa se nisem mogla. Odločit se mora pa vsak sam, pod nobenim pogojem se pa ne sme zanemarit kaka druga terapija (če jo izvajamo, seveda!). LP cervus

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

26. jan 2006 22:15

Jaz sem ga kupila očetu, ki ga je bolela hrbtenica, pa pravi, da mu je zelo pomagal! Pravi sicer, da ga ni ravno prijetno nosit, ampak pomaga pa. KOlikor jaz vidim, bi tudi rekla, da, ker zdaj mu nekatere stvri oz. gibi niso več problem, kar je res fino videt! Tako da ga sedaj niti ne rabi prav veliko, saj se mu je stanje res popravilo. Pravi, da ga da gor, kadar ga začne malo bolet, pa je potem spet ok in ga da nazaj dol;) Kako deluje strokovno sicer ne vem, ampak meni se zdi, da je stvar tako oblikovana, da masira mišice ob hrbtenici in jih malo prisili, da se napnejo, tako se hrbtenica zravna in ne boli več toliko. KO se mišice dovolj utrdijo, pa ga niti ne rabiš več dosti. Kar se pa magnetov tiče, jih uporabljajo tudi za hitrejše celjenje ran in zlomov v toplicah in po strokovni literaturi sodeč je kar v redu zadeva )za 1/3 hitreje se stvari pozdarvijo. Verjetno se zaradi magnetnega sevanje pospeši prekrvavitev izpostavljenih delov in se hitreje odplaknejo strupi, pa hitreje pride zraven hrana in kisik in se vse skup malo pospeši. Tako da ima neko logiko... Meni so dali to v toplicah, ko sem imela zlomljeno stegnjenico in se mi je hitro pozdravila, ne vem sicer kako bi bilo brez... Škodit ti pa ne more, po moje... Veri

rahelay  

član od: 7.1.2006

sporočila: 1

1. feb 2006 11:47

Kozmodisk je narejen z namenom masaže mišičnega tkiva, ki nas drži pokonci in je pripeto na htptenico. Zaradi oslabelih mišic hrbtenica ni v pravem položaju saj je tkivo ne drži pokonci. Pri organskih okvarah samih vretenc in sesedanju le teh kozmodisk ne more pomagati, pomaga lahko le toliko, da masira in s tem krepi mišice in posledično olajševalno deluje na hrptenico. Ogromno bolečin v hrbtenici izvira iz premalo telovadbe, napravilne drže in zasedenosti ljudi. Mišice postanejo neprožne in ne morejo več opravljati svoje osnovne naloge - podpirati hrbtenico. Ker so mišice otrdele pritisajo na živce, ki izhajajo iz vretenc, ena taka zelo razširjena težava je išias, povzročen prev zaradi neprožnih mišiv v predelu križa. Zaradi tega je najprej predpisana fizioterapija, šele nato nadaljujejo z drugimi preiskavami, če ni nič boljše. Pa še nekaj: V KOZMODISKU NI NOBENIH MAGNETKOV. Bistvo kozmodiska je masaža obvretenčnih mišic. Predstavljajte si, da vas maser masira po hrbtenici, kakšno olajšanje nastopi. Ker si pa nekajdnevne 24urne masaže ne moremo privoščiti je kozmodisk dober nadomestek. Želim vam čimmanj bolečin in zakaj pa ne, s kozmodiskom. rahelay

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

1. feb 2006 13:06

A ima kdo izkušnje s tistim za na avtomobliski sedež? Loni Makaroni

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4745

1. feb 2006 13:21

Loni je napisal/a:
A ima kdo izkušnje s tistim za na avtomobliski sedež? Loni Makaroni
Ja, super zadeva, posebno za daljše vožnje. Je tudi elaphus lepo napisala in se strinjam s tem. Prijazen pozdrav Ognjic

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti