26. jul 2013 17:45
No, prvi del letošnjega dopusta se je uspešno zaključil, Djerba je raziskana, vse je bilo prekrasno.
Bom pa dodala še svoje mnenje o allinclusive:
6 let zapored januarja rezervirava hotel 5* nekje v Grčiji, Turčiji in kaj je še tega, seveda sama, moji otroci iatak gredo po svoje, midva pa totalno odklopiva, tisti teden pač ne gledam v lonce, vzvišena sem nad čistilkami (samo v mislih), čas se vrti tako kot jaz hočem. Midva se še zmeraj imava kaj za pogovarjati, prav tako pa poskušava raziskovati deželo z agencijo ali pa po svoje, s taksiji, lokalnimi avtobusi ipd. Allincl. zame ne pomeni, da 7 dni ležim ob bazenu in se 3x na dan odvlečem v jedilnico "nažret". Hotel je pač baza, iz katere greš ali pa ne greš, ni važno, odločava midva. Razlika v ceni je pa minimalna, Januarja allincl. je 50-70€ dražji kot PP ali NZ, plačaš na obroke...najin aranžma je januarja stal 495€, 14 dni pred odhodom pa 679€!
Nihče več me pa ne dobi v kampe ali apartmaje, ker od teh dopustov v preteklosti nikoli nisem imela kaj prida, samo delo in skrb, kaj bo kdo jedel in pil in kje je kaj...Pač tako je bilo, zdaj tega več ne morem spremeniti.
Seveda pa je potem tu še sindikalni turizem, to pa so podaljšani vikendi na morju, toplicah ali hribih, kjer se vzamejo zraven zmrznjene stvari in hrenovke in jajčka, pa kolesa, planinska oprema itd. Prav tako super!
Ampak 1 teden na leto je pa ALLINCLUSIVE!!
Čez 3 tedne na praznik imam god, zato si bom podarila dooolg praznični vikend v sindikalnih toplicah.
marjja