22. maj 2009 13:20
Kdor še rabi kefirjevo gobico, jo spet lahko dobi pri meni. Sem pa iz Ljubljane. lp L
22. maj 2009 13:20
Kdor še rabi kefirjevo gobico, jo spet lahko dobi pri meni. Sem pa iz Ljubljane. lp L
13. nov 2009 15:56
lp!a lahko kdo podaro kombučo!pišite na gmail monikadavid1986@gmail.com monikadavid
15. jan 2010 11:33
monikadavid je napisal/a: |
lp!a lahko kdo podaro kombučo!pišite na gmail monikadavid1986@gmail.com monikadavid |
kozamurnik
sporočila: 2311
28. jan 2010 18:23
Zanima me, kako se shrani kefir v odsotnosti? Parvazaprav to zanima eno drugo gospo, ki je sama, pa bo cel teden odsotna in bi rada vedela, koliko časa jo lahko brez škode pusti v mleku (hladilniku)? Hvala v njenem imenu za odgovor. murnik
28. jan 2010 23:07
Da v mleko in v hladilnik, za en teden pač ni panike. Ko pride nazaj, vzame gobico iz mleka, jo splakne pod vodo in da v sveže mleko. Nič bolj zapletenega ni treba.
rimljanka - zasebno mnenje
29. jan 2010 6:11
Tudi jaz imam eno vprasanje: zanimam me, zakaj(ce sploh) naj bi splakovali kefirjevo gobico? Zasledila sem da vecina vas gobico splakne," opere". Malo sem iskala po virih, pa nisem nasla neke prepricljive razlage...ce povzamem-prispevki, ki sem jih prebrala, se bolj nagibajo k temu, da se dobro opere le posodo, gobice pa ni potrebno. Z drugimi besedami, pranje naj bi prejkone celo osiromasilo kvasovke in bakterije v kefiranu in splakovovati bi bilo treba le, ce nam gobica pade na tla, recimo. Rimljanka, ali kaka druga, ki ima malo vec strokovnega znanja v tej smeri? Hvala. lp
29. jan 2010 10:39
Jaz jo ne splakujem,samo prestavim .... kohica
29. jan 2010 10:53
Ker ne delam kefirja vsak dan, gobico splaknem v vodi in tudi shranim v vodi in hladilniku. Tako se ohrani tudi mesec dni. Po moje je lahko tudi v mleku kak dan, a ne predolgo, ker lahko pogreni. Kadar pa delam zaporedoma, pa gobice ne splaknem, tudi posodo ni nujno vedno oprati (po občutku). Aki[pikapolonica]
30. jan 2010 14:58
Mene tudi zanima ali ima katera za oddat kefirjevo gobico, bi jo rabla. Sem jo imela že nekaj časa nazaj pa mi je šla falit. zvezdica969
31. jan 2010 14:29
Tudi jaz se priporočam za kefirjevo gobico (mlečno) ali pa vsaj kakšen namig, če se jo da kje kupiti. Hvala ! jasnaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rezanci Tagliatelle na bolonjski način
Pijana Kokoš