Steklokeramika - plin

Lipa  

član od: 28.7.2003

sporočila: 243

2. feb 2006 20:17

tjas je napisal/a:
Lipa je napisal/a:
Imam Gorenjevo in ni mi žal! Hitro se navadiš na odvzemanje moči, da ti ne gre kaj preko; če pa se to vseeno zgodi, je čiščenje enostavno, še posebej, če imaš senzorske tipke. Lonci pa morajo biti kvalitetni- z odebeljenim dnom, da se le-to ne krivi in da ima kontakt s ploščo. Edini problem, ki ga imam so palačinke, ki se kljub preizkušanju s takšnimi in drugačnimi ponvami (Tefal, Julien, Fissler) kar nočejo in nočejo speči in sem že kar malo obupala. Kako ste pa ve rešile ta problem? Pozdrav,
Jaz sem pa tudi palačinke hitro pogruntala. Pečem jih na srednji toploti (od 1 do 6 na 3). V merkatorju sem kupila ponev znamke Bialetti - črna, spominja na litoželezno, z zelo debelim dnom. V tej gre peka palačink kot poezija. Ponev je sicer kar težka, ampak se mi je veliko bolje obnesla kot pa tefalova. Lp, [kokoska] tjas
Peka palačink z Bialettijevo ponvijo je občutno hitrejša. Tjas hvala. LP Lipa

Doban  

član od: 24.8.2004

sporočila: 238

14. feb 2006 8:58

Pa naj še jaz povem svoje izkušnje s steklokeramiko: 10 let imam samostoječ štedilnik s steklokeramično ploščo, čisto običajen model, Gorenjev. Zelo sem zadovoljna s stekokeramiko in nikoli ne bi več kupila plina. Je sicer razlika v sami hitrosti kuhanja, vendar ne gre pretiravati (razlika je mogoče nekaj minut). To opažam, ko kuhamo v kakšni počitniški hišici. Ampak čiščenje, tu pa ni primerjave: moj štedilnik je še po 10 letih kot nov, čeprav so mi zadnjič padle škarje s konico navzdol na ploščo z višine, pa me je res zaskrbelo. Pa se nič ne pozna. Tudi glede porabe električne energije ne morem reči, da veliko porabi. Palačinke se pečejo čisto običajno, verjetno imate vi problem s ponvijo. Jaz uporabljam čisto enostavno ponev za palačinke, ki ni nobene vrhunske kakovosti, pa se mi čisto lepo pečejo. V načrtu imam prenovo kuhinje in zaenkrat imam v mislih nakup steklokeramične plošče s s štirimi kuhališči, od tega naj bi bili dve indukcijski. Čeprav je dražji, bo pa kar za nekaj časa spet. lp, Simona

pouhek  

član od: 24.8.2005

sporočila: 273

14. feb 2006 10:51

Hi, ne vzdržim več,po 9-tih straneh teme, moram povedati še moje izkušnje.Imam kombinacijo 3plin + 1 elek.,podloga je v celoti iz steklokeramike.Z kombinacijo sem zadovoljen (navada),zakomplicira pa se pri čiščenju,saj je potrebno vsakokrat odstraniti komplet pl. gorilce,pa še takrat ostane podloga od teh.Kombinacija ja,ampak ne na steklokeramiki,saj se pozna vsak prah,kapljice od sopare,kaj šele če delaš v bližini z moko.Razen,če se šporhert uporalja 1x dnevno ali je za okras kuhinje. lp> siba

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

14. feb 2006 21:27

Tudi jaz imam steklokeramiko kombinirano s plinom (2+2) na Gorenjevem štedilniku. Takrat, ko sem kupovala, se mi je zdelo, da brez plina ne bo šlo. Pa sem se krepko uštela. Danes kuham večino na elektriki. Ko bom naslednjič kupovala štedilnik, bo to 100% steklokeramika, mogoče indukcija, če bo financ minister dovolj močan. S čiščenjem je pa tako, kot pravi SIBA. Odtisi nosilcev posode se poznajo, kljub čiščenju in kar naprej je vse "pikasto". Tako ene 5 x na dan bi ga lahko čistila. Ja, seveda ga nimamo za okras. Julija

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

15. feb 2006 10:40

Meni je pa gladko vseeno, če je na steklokeramiki kaka pikica od vode, hrane ali česa drugega. Štedilnik imam za kuhanje in ne za gledanje ter čiščenje. Ko opravim s kuho, ga lepo obrišem in ni problema, je pa res, da mi gre čiščenje hitro od rok, ker imam gladko ploščo, samo steklokeramiko, pa nobenega gumba gor. To je bil eden mojih najbolj pametnih nakupov - čiščenja nasploh ne maram...- in ko bom potrebovala nov štedilnik bo to ali ponovno gladka steklokeramika ali indukcija. Siba, kje si sicer mrknil? Daj se no kaj javi še na zasebno pošto. Mamamia mamamia

Doban  

član od: 24.8.2004

sporočila: 238

15. feb 2006 15:31

Ne morem verjeti, da je eden od ugovorov proti steklokeramiki, da se pozna vsaka pikica, ker to sploh ni res. Oziroma, če se res poznajo kapljice od kuhanja, pa kalšen odtis prsta, so to zadeve, ki jih obrišeš s krpo. Glavna prednost SK je vsekakor enostavno, predvsem pa hitro čiščenje! Lp, Simona

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8891

20. apr 2006 22:16

jupi jupi Danes so pa meni prišli mojstri montirat kuhinjski pult - novo pomivalno korito in STEKLOKERAMIČNO ploščo. Popoldan sem samo kavico skuhala na novi plošči ter občudovala montirano. Pa še nekaj, čeprav sta montirala mojstra iz zelo dobre firme - niso mi pripeljali zaključne letve. Menda niso dobili od dobavitelja. Kaj naj drugega, kot čakat, a ne? Pozdravček! Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 20. apr 2006 22:17:24

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

21. apr 2006 8:44

Doban je napisal/a:
Ne morem verjeti, da je eden od ugovorov proti steklokeramiki, da se pozna vsaka pikica, ker to sploh ni res. Oziroma, če se res poznajo kapljice od kuhanja, pa kalšen odtis prsta, so to zadeve, ki jih obrišeš s krpo. Glavna prednost SK je vsekakor enostavno, predvsem pa hitro čiščenje!
S tem se popolnoma strinjam! marelica

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

21. apr 2006 9:07

Še ena stvar lahko pripomore pri odločitvi za steklokeramiko proti plinu. Pri gorenju plina se namreč sprošča veliko vlage, zaradi česar se poveča možnost pojavljanja plesni po kotih, pa še kakšne druge škode. Tudi čiščenja je več, pa ne samo štedilnika. Da ne bo pomote, jaz imam plinski štedilnik in to 4x plinski. Vsekakor je steklokeramična plošča posebno za manjša stanovanja veliko boljša rešitev (udobnejša in elegantnejša). Lp Dolores

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

21. apr 2006 11:05

No punce zdaj ste me pa definitivno prepričale za SK.Tudi jaz se odločam za nakup SK in do sedaj so mi samo dve odsvetovale glede čiščenja,jaz pa mislim da če obrišeš po vsaki kuhi ne sme biti nekakšen velik problem.Verjetno bom kupila gorenjskega saj je boljše odšteti malo več pa ti potem dalj časa služi,pa treba je pokazati pripadnost firmi v kateri delaš(malo heca ne škodi ) mamazeljka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti