16. jun 2011 9:11
Tudi jaz sem pri odvajanju probala vse mogoče.Od obližev do žvečilk celo hipnozo, ki pa pri meni sploh ni delovala,čeprav sem mislila,da bo to najlažji način.Pač me bodo hipnotizirali in bom brez muk nehala kaditi.Pa ja.
Pa sem se odločila,da poskusim nehat kaditi brez kakršnih koli pripomočkov.No nekaj časa sem zdržala.Vendar pa... Nočne more,da kadim.Zbujala sem se vsa prepotena.Čez dan sem bila razdražljiva,živčna,tresle so se mi roke,jedla sem vse živo,bolečine v prsih,kašelj,na kavo nisem hodila,da nisem videla nikogar,ki bi kadil in še in še. Pa sem kmalu spet začela kaditi. Vendar pa sem iz vsega le potegnila lekcijo.Najprej moraš biti trdno prepričan, da želiš prenehati.Imeti moraš trdno voljo in biti vztrajen in močen, ker pri tem premaguješ samega sebe. Ne smeš se vdati. Pa sem končno spet zbrala pogum in se psihično pripravila z voljo, da enkrat za vselej neham kaditi. In USPELO mi je.Ne kadim že skoraj tri leta. Tokrat mi je bilo dost lažje,nisem imela takšnih stranskih učinkov kot prej. Pač zamotila sem se z kakšnim delom.Res pa je, da preden sem nehala kaditi sem se najprej znebila tistih navad,kjer sem vedno zraven kadila (jutranja kavica s cigaretom,pa po kosilu,...),ker se je tega najtežje odvaditi.
Zdaj ko ne kadi se počutim dosti bolje,imam več energije in več življenja.
paulina d