23. maj 2006 14:16
Jernej, strinjam se, da nisi zelel biti zaljiv s svojim vprasanjem o tem, zakaj ljudje sploh zacnejo kaditi. Ampak forumi, e-maili, sms-i, itd. so pac taksni, da lahko vsak preprosto vprasanje prilepi svojemu trenutnmenu razpolozenju in si stvari tako tudi tolmaci. Saj ves, kako pravijo: "ce macki stopis na rep, zacvili." Tudi jaz sem si mislisla, kaj pa tale pametuje, ze cez minuto, pa sem si rekla: "Pa, daj, nehaj cviliti!" In to zato, ker sem se ze sama tisockrat vprasala, zakaj sem sploh zacela kaditi, oziroma, zakaj sem ponovno zacela kaditi. Po mojih izkusnjah je tako, da veliko ljudi zacne iz gole radovednosti. Ceprav se vec kot strinjam, da vehementno mahanje s cigareto vprico otrok daje otroku vedeti od zelo zgodnjega otrostva, da je to nekaj povsem naravnega. Otroci pac v najzgodnejsih leti posnemajo, starsi so vzor, in tako si pac otrok ustavari podobo, da je kajenje popolnoma sprejemljivo. Kot ze recno, vecina po mojih izkusnjah poskusi iz radovednosti, problem pa je v tem, da si ljudje ustvarijo sidra. Zivcen si pred npr. testom v srednji soli, pa enega prizges in se ti zdi, da je pomagalo. V resnici pa bi enako pomagalo, ce bi naredil pet pocepov. Ker gre tako naprej, imas vsak dan bolj fino sidro. Ustvarjanje negativnih sider je tako ali tako velik problem, ki pa ga vecina zal prepozna sele takrat, ko so ze krepko presegli prag odrascanja. Kar pa se tice polemiziranja okoli podjetnistva, pa tole; ni mi jasno, zakaj je ljudi sram, da so sami svoji gospodarji, da ustvarjajo denar. Ta stran je zanimiva, sveza, dobra. Vse od receptov, pa do foruma. Za tem stoji ekipa ljudi, ki vse to ustavrja. Meni se ne zdi popolnoma nic narobe, ce ob tem se zasluzis. S kravato ali brez. Casi divjega podjetnistva, ko je lahko vsak, ki je znal koga na hitro "nateg...." hodil na okoli od nog do glave podpisan z oblikovalskimi imeni, v eni roki z nanjovejsim telefonom, v drugi pa s kljuci ega na lizing (beri: velik, cisto nov avto) minevajo. Podjetnik je vsak kreativni posameznik, ki zna na trgu prepoznati priloznost in jo uresniciti. Ce pa ob tem se ustavarja dobicek, je tudi uspesen podjetnik! Osebno se mi zdi krasno, da stran kot je kulinarika.net obstaja! In ce ob tem, tistim, ki zelijo, se zaracunate, toliko bolje! Kot ze receno, bodi s kravato ali brez, meni se zdi krasno, da ste ze dolga leta nazaj ustvarili in do danes uspeli ohraniti to stran. Ekipi, ki stoji za njo pa zelim tudi veliko zasluzka! Prav lep pozdrav! fresh