15. maj 2006 23:58
Tole o kajenju oz. prenehanju je izključno samo v glavi. Bila sem večletna strastna kadilka. Sedaj ne kadim že 20 let in po prenehanju nisem imela nobenih želja ali kakršnih koli "luštov". Kar precej časa sem se pri sebi odločala , da bi nehala. Spreševala sem se ali bi nehala jutri, pa v nedeljo pa ..... Vedno sem ugotovila, da še nisem pripravljena,sama pri sebi sem se izgovarjala, da imam veliko dela, da so v službi zelo zahtevne stvari itd.....amapak vedno pa sem rekla enkrat bom nehala in ne bom več kadila. To je trajalo kakšno leto. Potem pa sem enkrat mislim, da je bila sobota po nakupih in zajtrku zjutraj pristavila kavico ter kot običajno prižgala. Bila sem kar utrujena in nerazpoložena in imela občutek, da tzdu cigareta to jutro ni ta prava. Ugasnila sem in si rekla, sedaj pa res ne bom več kadila. Ko sem kasneje povedla možu in otrokom so me samo gledali. Otroka sta bila zelo vesela, ker stami prej večkrat rekla, da bom umrla in naj ne kadim - bila sta še manjša. Res nisem nikoli več prižgala in tudi nobenih težav, zelja itd...nisem imela. Poleg mene so lahko vsi kadili in ni bilo težav. Sama mislim, da je samo trdna volja oz. odločitev tista, ki premaga vse. Nisem bila nervozna, niti tečna. skratka kot da nisem prej toliko let kadila. Zato meni nihče ne more trditi, da e ne da. KO SE V SEBI ZARES ODLOIČIŠ NI TEŽAV IN JE TO TO. To vam lahko potrdijo moji domaćči in tudi prijatelji, ki dolgo niso mogli verjeti, da sem nehala in to brez vseh težav. Danes rečejo to je pa ta tvoja volja in trma. Pa ni nobene trme, samo kadim ne več. vSAK KI ŽELI NEHAT KADITI NAJ TO STORI TAKRAT, KO SE BO ZARES V SEBI ODLOČIL, DA NE BO VEČ KADIL IN NE BO IMEL TEŽAV. Lepo se imejte in verjamite vase. rega