Ponovno plesen

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

5. jan 2006 10:57

moj sosed porabi malo za kurjavo, sedi pa v v dnevni sobi v debelem volnenem puloverju, s kapo na glavi, ko se pogovarja se dela bela meglica pred usti...

Henri  

član od: 13.9.2001

sporočila: 317

5. jan 2006 12:55

krizanka22 je napisal/a:
Henri hvala za tako spodbuden odgovor. Drugače pa nimamo nobenih sosedov, razen tast je v spodnjem nadstropju hiše. Prej ko so bila stara lesena okna smo imeli plesen samo v jedilnici in se je recimo z enkratnim čiščenjem z varekino omilila za eno sezono, sedaj ko so nova plastična, pa kar teče dol po oknih, plesen pa imam sedaj tudi v kopalnici in pa kar je najslabše jo je največ v otroški sobi. Ravno danes sva se z možem ponovno sprla glede tega, ker mu je enostavno vseeno kaj bo s tem, mene pa le skrbi zdravje otroka. Problem je sicer tudi v denarju. Henri ali mi lahko poveš, kako se spoznaš na te stvari in s katerim mojstom naj si pomagam, koliko bi vse skupaj stalo... krizanka22 Sporočilo je spremenil(a) krizanka22 dne 04. jan 2006 22:52:10
1. tudi v najinem novem stanovanju sva imela eno leto in pol po vselitvi problem z vlago, gobo nisva imela, ampak nekak duh po plesnivem je odkrila moja soproga, nakar sva ugotovila, da je pod pomivalnim koritom stena mokra. Na Internetu sva se pozanimala za podjetja za sušenje. Nato se je za začela "sanacija"! 2. prišel je možakar pogledal tisto steno, ugotovil da je tesnenje cevi odtoka že pri gradnji bilo slabo nameščeno in je del odpadne vode uhajal pod tla. Potem sva zadevo prijavila zavarovalnici, kjer sva bila zavarovana. Obvestila sva tudi izvajalca sanitarnih del (garancija), ki je nemudoma popravil napako. 3. Nato se je ugotovilo, da imava v tleh in v stenah celega stanovanje (75m2) veliko vlage in začelo se je sušenje; zvrtali so v tla 17 lukenj in v njih vtaknili cevi v katere so pihali s pomočjo električnih pihalnikov (2 kom.) topel zrak in ga odvajali skozi nekaj cevi skozi okna na prosto. 3 tedne sva živela v hotelu, ko so stanovanje končno izsušili in popravili tiste luknje v tleh.! 4. Računov nisva videla, ker je bila to stvar izvajalca sanitarij in najine zavarovalnice. Mislava pa, da je vse do stalo okoli 20 tisoč švicarskih frankov. Živiva v Švici! Tako, to je vse, kar sem hotel povedati o moji "strokovnosti" za vlago v stanovanju! Tvojemu možu pa objasni, da je plesen ali goba v stanovanju zelo nevarna, posebej za otroka! Za vaju tudi! Midva sva po vsemu, kar sva doživela, naročila strokovnjaka za merjenje zraka v stanovanju, kateri je s pomočjo posebnega aparata (kemično) 4 ure ugotavljal kvaliteto oz. eventuelno prisotnost delčkov gobe ali plesni v zraku. Sledu po plesn ali gobi ni bilo! To sva plačala iz lastnega žepa pribl. 1.500.- frankov. V tvojem primeru pa vama predvsem svetujem: ZRAČITI, ZRAČITI, ZRAČITI! In kako se pravilno zrači? Odpreš VEČKRAT NA DAN VSA okna in vrata v stanovanju (predvsem pozimi, ko je zunaj bolj suho) in narediš prepih za 2-3 minute! Temperatura v stanovanju naj sicer ne bo manjša kot +18 stopinj! Tak je bil nasvet strokovnjaka za stanovanjsko klimo. Ne odlašaj in hrabro naprej v zdravo okolje Lep pozdrav vsem! Henri

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

30. mar 2006 18:22

Mimika oprosti za tako pozen odgovor. Sedaj nekaj iščem in sem slučajno videla vprašanje. Peč je od Frolinga, ogrevamo cca. 200 kvadratov+voda, akumulacija drži 1500 l, naj bi pa 2000 l. marelica Sporočilo je spremenil(a) marelica dne 30. mar 2006 18:37:11

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti