Ima morda katera recept?
lp Vesna
Vesna Milek Recko
Ima morda katera recept?
lp Vesna
Vesna Milek Recko
12. dec 2005 13:26
Reca, ali tole iščeš? http://www.coolinarika.com/recepti/grupe_jela/recipe_cat Julija
12. dec 2005 13:44
Super, ravno tole.Ta torta mi je neizmerno dobra in zdaj jo bom probala naredit. Hvala Julija. lp Vesna Vesna Milek Recko
12. dec 2005 14:02
No problem. Naj ti uspe, pa poročaj. lp Julija
12. dec 2005 15:00
Bom povedala. Malo me je sicer starh ampak če ne probam ne bom vedela kako mora uspeti. lp Vesna Vesna Milek Recko
12. dec 2005 18:09
Reca, tele Esterhazyjeve rezine sem pred leti delala nekajkrat in so res dobre, pa tudi komplicirane niso in nima biti kaj narobe. Dobila sem ga v knjižici Regina recepti, od koder sem ti ga prepisala. Le za testo sem vzela 1,6 x količino, katere so v oklepajih. Pride pa zelo sladko in božansko dobro. Testo: 3 beljaki (5) 1 vanilin 12 dag sladkorja ( 20 dag) 15 dag lešnikov ali mandeljev (25 dag) Krema: 1/2 zavitka pudinga vanilja 1/4 l mleka 1 1/2 žlice sladkorja 20 dag masla ali margarine 12 dag sladkorja 2 vanilina 3 rumenjaki malo ruma ali češnjevca Glazura: 20 dag sladkorne moke sok pol limone 1/2 beljaka 2 rebri temne čokolade za oreh masla Priprava: Beljake stepemo v sneg, pridamo postopoma sladkor in vanilin in še stepamo, da je sneg gost in čvrst. Rahlo vmešamo zmlete lešnike ali mandeljne. Pomastimo in pomokamo pekač - še bolje uporabiti peki papir in zravnamo testo na pol cm debelo. V precej močni vročini hitro spečemo . Še toplo razrežemo na 5 po 7 cm širokih prog in previdno poberemo s pekača. Ohladimo in namažemo proge s spodaj opisano kremo in zlagamo eno na drugo. Zgornjo progo glaziramo z beljakovo glazuro. V vrečico za brizganje (tanek nastavek) denemo čokoladno glazuro in potegnemo črte po dolžini. Črte pretrgamo z mokrim nižem. Z njim potegnemo po glazuri in črtah počez v presledkih na 3 cm. Krema: Iz mleka 1 1/2 žlice sladkorja in pudingovega praška skuhamo puding. Med hlajenjem ga večkrat premešamo. Penasto umešamo margarino ali maslo, sladkor, vanilin in rumenjake. Ohlajen puding po žlicah vmešamo v masleno kremo. Odišavimo z rumom ali češnjevcem. Glazura: Sladkorno moko, beljak in limonin sok gladko zmešamo. LP
12. dec 2005 19:19
Ja, te rezinice so sladke a nebeško dobre. Iz te knjižice delam tudi kostanjevo torto in je tudi ena redkih kostanjevih sladic ki mi je božanska. lp Vesna Vesna Milek Recko
13. dec 2005 9:03
Reca, v današnji Oni je recept in slika...! tjas
13. dec 2005 9:27
Hvala, vse ste super. Danes grem še v slaščičarno, potem pa jo moram probat naredit tudi sama. Poročam ! lp Vesna Vesna Milek Recko
15. dec 2005 17:39
Če koga še zanima... na TV sem pravkar videla napovednik za današnji Eplus (na kakalu A) in naj bi med drugim imeli tudi prispevek o tem, kako se izdeluje Esterhazyjeve rezine. Po izseku, ki so ga pokazali, bo taprava! Torej za tiste, ki si lažje predstavljajo, če vidijo, dobra priložnost. tjas
15. dec 2005 19:34
Rečeno je bilo, da se recept nahaja na www.24ur.com . Ne vem, a sem slepa al kaj, ker ga ne najdem... AtinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Srbski pasulj
Poletni svaljki z dimljenim lososom