8. dec 2005 17:06
Daljnji ali bližnji kraji, "civilizacija" ali kaj bolj neokrnjenega? Če ste za slednje variante, toplo priporočam Burmo (Myanmar) ali Kubo, zdaj, dokler je Castro še živ, pa seveda v lastni izvedbi, ne po sistemu all inclusive (razen če najdeš dobro in poceni varianto, pa vam je to prenočišče in osnovna hrana oziroma izhodišče za samostojna pota - Kuba je tako majhna, da si iz Varadera v Havani v eni uri in pol, ceste so dobre, tako da tudi kam drugam hitro prispeš. Rent a car je 40 dolarjev na dan, plus bencin, takole za informacijo).
Nas je Burma pred tremi leti navdušila s svojo prvinskostjo, tako zelo, da smo letos sklenili ponoviti pot. Mojim je to uspelo, meni žal ne, ker sempristala v bolnišnici, tri dni pred načrtovanim poletom. In moji so se tudi tokrat vrnili navdušeni tao zelo, da gremo ob prvi priliki ponovno.
Druga reč pa je, če ste za bolj klasične počitnice. V en kraj, solidna namestitev, pa morda kdaj kam na kak izlet. Tu ti ne morem niti malo pomagat s kakšnim predlogom. Ker za nas je tudi morje popotovanje, in čeprav imamo tam hišo, jo vedno s čolnom pičimo med otoki in smo v gibanju.
Toliko. Aja, še to. Glede Burme lahko veliko pomagamo, tam poznamo precej ljudi in zanesljive vodiče oziroma agencijo, ki pripravi dobre stvari po čisto individualni zahtevi. Mamamia
mamamia