Pralni stroj

ladybug  

član od: 30.11.2005

sporočila: 65

tema odprta - 7. dec 2005 10:18 | ogledi: 6.833 | odgovori: 14

jutri se v Lescah odpre nova trgovina, kjer bodo na otvoritveni dan nekateri artikli na voljo po izredno ugodni ceni. Zanima me, če ima kdo od vas izkušnje z aparati znamke ELIN. Pralni in sušilni stroj sta po 59.900 SIT. Pa sploh nista slaba: pralni stroj ima vse lastnosti AAA!

Torej... ali kdo pozna to firmo?

ladybug

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

7. dec 2005 10:24

Firme ne poznam, sem pa kupila pred cca. 5 leti Beko pralni stroj (Turčija), vsi so se zgražali nad njim. Kupila sem ga predvsem zaradi cene in zato, ker ga je prodajal neki serviser in sem tako imela zagotovljen servis. V tem času smo se dvakrat selili, tako da se je vozil in nosil ), ampak ni bilo nič narobe. Res ni AAA, ker takrat niti nisem bila pozorna na to, bil pa je eden prvih ,ki je imel 1000 obratov centrifuge. smrkolina

631141  

član od: 14.11.2003

sporočila: 612

7. dec 2005 10:25

Pri nas imamo veliko stvari iz ALDIJA ( Hofer je ista trgovina v Avstriji in Sloveniji) : od notebooka, televizije, videorekorderja, DVD-ja, HI-FI do mikrovalovke, avtomata za kruh, mikserja ITD, pa še kaj in nam vse dela kot grom. Nikoli nobenega problema z nobeno stvarjo. Poglej si : http://www.aldi.com Lp, Klavdija

pouhek  

član od: 24.8.2005

sporočila: 273

7. dec 2005 10:38

Hi,že pred 15 imi leti so televizorje nekoč priznane znamke Grundig sestavljali v Turčiji in vse komponete razen ekrana so bile turške.Danes je to čisto normalno,tako da tudi priznana blagovna znamka ni sama po sebi več jamstvo za ... Sam pa prisegam na Gorenje, pa tudi po novem 5letna garancija ni mačji kašelj. lp > siba

ladybug  

član od: 30.11.2005

sporočila: 65

7. dec 2005 11:19

Pri nas doma imamo tudi v glavnem Gorenje, pa Wirpool, sedaj pa jaz in fant počasi opremljava še "surovo" novo hišo, tako da rabiva od A do Ž čisto vse in je cena pomemben faktor. Skrbi pa me garancija in servis. Sem pa na Bolhi.com našla oglas za 8 let staro radijsko budilko, ki baje še vedno dela, tako da se verjetno ne pokvari takoj... ladybug

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

7. dec 2005 14:37

Se strinjam, da je cena pomemben faktor, a mene načelo, da nismo dovolj bogati, da bi poceni kupovali, še ni izdalo. Sama vačinoma prisegam na Gorenje, razen pri pomivalnih strojih - ne ustreza mi njihov notranji razpored. Firmo Elin poznam, tašča ima nekaj aparatov, in dobro služijo. Je pa tudi res, da je kupila najdražji Mieletov pomivalni stroj, pa ji tako crkuje, da to ni več ničemur podobno. Prejšnja dva pa sta deloala po več kot 15 let brez napakice...Kot smo ugotovili že na nekaj prejšnjih podobnih debatah - lahko se nasankaš pri še tako sloviti firmi, lahko pa zadeneš terno z izdelkom manj uveljavljenega proizvajalca. Na nič ni mogoče prisegati. Je pa gotovo pomembno, da je zagotovljen servis. MAmamia mamamia

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

7. dec 2005 18:58

No, z gospodinjskimi aparati (katere koli znamke) je čisto stvar SREČE! Dokaz: jaz Gorenja ne kupim več, pa če se svet podre al pa če ratajo najcenejši!!!! 2 meseca nazaj mi je po 14 dnevih uporabe razneslo njihov bojler, pa nočejo priznati garancije - 3 različne vzroke so mi že navedli, samo bojler po njihovo ni nič kriv... Nasprotno od mene ima na primer mamamia z njimi same dobre izkušnje... pač, stvar sreče. Zelo verjetno je, da v tisti fabriki v Turčiji izdelujejo na isti liniji tako Gorenje, Electrolux, Bosh kot tudi United, Elin in kako še bolj eksotično znamko. Tako da glej le na to, da boš imela servis v bližini. da če se že kaj zgodi, da ti bodo (če bo sreča mila) to vsaj popravili. V isti sapi naj dodam še izkušnjo mojega očeta, ki pravzaprav demantira tudi ta moj nasvet; v Lidlu v Italiji je kupil LCD televizijo za smešno nizko ceno (okoli 80 tisoč tolarjev ga je prišla). Po pol leta je pri televiziji crknil en elektronski del. Odnesel jo je nazaj v Lidl, od tam so jo poslali na servis v Nemčijo in mu popravljeno televizijo čez samo 6 dni po hitri pošti dostavili na dom. Televizija od takrat dela brez problemov. Gori pa seveda 26 ur na dan. Bližina servisa je v tem primeru bolj stvar praktičnosti kot česa drugega, meni recimo tudi servis le na drugem koncu mesta ni pomagal. tjas

DanaS  

član od: 23.2.2003

sporočila: 391

7. dec 2005 21:23

A kdo ve kako je z garancijo pri Hoferju? Dana

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

7. dec 2005 21:56

Danes po mojem cena ne igra več vloge. Vsaj pri avtomobilskih delih vem iz prve roke. Vse dela ista tovarna, gor pa potem dajejo napise original VW in to gre pač kot original del in je dražji, ker pa jih je preveč dajejo iste stvari tudi drugim z drugimi nalepkami, seveda je potem manj garancije... In to se mi dejansko potrjuje, lahko kupim drago ali poceni, sreča je danes res velik faktor, ker vse delajo tako, da se nalašč pokvari takoj po garanciji (dodelani tehnološki postopki danes to omogočajo, včasih pa niso in je bil razpon pokvarljivosti velik zato so se trudili narediti čim boljše). Koliko stvari lahko naštejem, ki sem jih imel in so delale zelo dolgo, nove pa ne sežejo več do kolen. Ampak ne zato, ker ne bi znali narediti dobro, ampak ker nočejo. Kdo bo potem kupoval novo??? Iz od novega se vrti gospodarska rast. In brez gospodarske rasti ni bušizma. Pa vse skupaj dajejo skupaj tisti, ki zaslužijo za skodelico riža. Bi se vi na njihovem mestu obremenjevali, ali so vsi izdelki točno enako skupaj? Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

7. dec 2005 22:10

Jeste, Jernej, pa smo pri globalizaciji...Mamamia mamamia

DanaS  

član od: 23.2.2003

sporočila: 391

7. dec 2005 22:23

No če kdo torej ve, kako je z garancijo, naj prosim napiše. lp Dana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti