20. dec 2005 15:50
Včeraj sem bila prvič v ljubljanskem Hoferju, zelo dobro pa ga poznam iz Avstrije. Z njim imam v bistvu dobre izkušnje, nekatere tamkajšnje stvari sicer niso bile kaj posebnega (npr. kava, tudi Hoferjeve Mozartove kroglice ne morejo primerjati z Reberjevimi), v glavnem je bila vedno solidna kvaliteta, tudi pri neprehrambenih stvareh. Če primerjam, je v našem precej manj artiklov, marsikaj pa je vredno kupiti ("padla" sem na orhidejo z dvema stebloma v okrasnem lončku 2300 sit, v cvetličarni so brez okrasnega lončka 7800 SIT).
Vsaj dve stvari, ki ste jih nekateri kritizirali, se mi zdita v redu: vozički na kovance, ki sem jih sicer vajena tudi iz Spara in Leclerca, tako da imam v žepu vedno en kovanec za 5 SIT in enega za 10 SIT, ker je to edina možnost, da jih ljudje ne pustijo, kjer jim "padejo od riti", kot smo včasih rekli. In z ekološkega stališča se mi tudi zdi prav, da zaračunavajo vrečke (na Japonskem je menda sedaj to zakonsko predpisano)! Običajno nosim za sabo vrečko iz blaga, za večje nakupe pa sem z vozičkom ali z gajbico v prtljažniku avtomobila. In tudi jaz sem zelo zadovoljna, da je slovensko besedilo natiskano na embalaži (kako je prijetno je šele videti tako embalažo tudi v Avstriji), ker mi gredo tisti beli listki precej na živce, komaj se jih da prebrati, pa še zakrijejo kakšno informacijo v tujem jeziku, ki bi me zanimala.
Hoferja torej doživljam kot obogatitev ponudbe, mislim, da gre za najboljšega od diskontnih prodajalcev (pri čemer me Hardi, Hura, pa tudi Lidl sploh ne zanimajo). Je pa res, da imam zadeve precej preizkušene in da vem, da nekatere stvari lahko kupiš pri njih, pri kakšnih drugih pa se zanesem samo na znamko.
teta torta