28. nov 2005 11:55
1 l mleka 1/2 dl olja 1/8 kg margarine sol sladkor(približno 15 dag) bela moka kvas V posodo daj nekaj moke (polovico), dodaj sol, sladkor, margarino in dobro zdrobi. Dodaj olje, mleko, kvasec. Zmešaj in dodajaj moko po potrebi. Dobro gneti. Testo mora biti gosto (gostejše kot za kruh ali potico). Testo mora vzhajati na toplem. Nato naprej tako, kot sem napisala zgoraj. Pri oblikovanju testa si dajte duška. Pomembno je to, da je parkelj v vseh delih približno enako debel, sicer se tanjši deli zažgejo. Ko zarezujete valj testa, noge in roke malo potegnite. tudi celo testo malo potegnite, da dobite ustrezno veliko figuro. Če vas nastane neenakomerno debela figura, jo lahko malo obložie. Torej če roke pridejo pretanke, lahko dadate tanek valjček novega testa. Ko teste vzhaja in ker je okrašeno, se vse "napake" poravnajo. Boljše je, da figurica ni pretanka, sicer je trda. Moji so debeli tudi do 6, 7 cm. Če imate še kakšno vprašanje, kar na plano z njim. Meni je to tako prepresto kot le kaj, verjamem pa, da je težko napisati. mimika Sporočilo je spremenil(a) mimika dne 04. dec 2005 17:58:48 Sporočilo je spremenil(a) mimika dne 04. dec 2008 18:25:45