Pa saj to ni res....

teya84  

član od: 9.11.2005

sporočila: 331

19. jun 2006 11:41

Zima, mi je žal, ampak res me je zbodlo "...tistih ŠTUDENTSKIH in najstniških izrazov...". Upam, da si preprosto hotela reči oz. mislila na SLENG(govorica mladih oz. ljudi enake starosti), ker če ne, je to zvenelo zaničevalno in žaljivo za vse, ki študirajo ali so/bodo to kdaj počeli in ni nujno, da govorijo/pišejo v slengu. Verjamem, da mogoče ni bilo tako mišljeno. Tako se mi je zazdelo, lahko, da se motim. In če je tako, se ti vnaprej opravičujem. Lp teya84

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

19. jun 2006 11:50

zima je napisal/a:
Tale tema je pa prav žalostna. A ni življenje lepo, če ga ne kompliciramo? Včerajšnji dan sem preživela v prijetni družbi dveh članic foruma in moram reči, da sem se imela krasno, ne glede na to, kako katera govori. Tudi to me ne moti, da se v forumu piše malo po domače, sploh, če je kak pristen izraz (le tistih študentskih in najstniških izrazov ne prebavljam). Toliko dobrih ljudi, kot sem jih tule že osebno spoznala, nisem še nikoli srečala. A zdaj se bo pa našlo par takšnih, ki bodo zaradi nekaj nepravilnih besed in nepravilne slovenščine razvrednotili tale kulinarični forum?! Dajte no! Tale kulinarika je enkratna z vsemi napakami vred. Saj ljudje smo vsi taki, da imamo dobre in slabe strani, a ne? In vsi tisti, ki pišete oz. se tresete, preden kaj oddate, ne lomite ga! Domača in dobrohotna beseda je več vredna od vseh tistih leposlovno napisanih besed. Napišite brez strahu, saj vas bere večina prijetnih in dobrih forumovcev. Lep pozdrav vsem in namesto, da lovite vejice in pike, pojdite na sonček. Bo več koristi za vse! ZIMA
Tako si lepo napisala, da bom še pisala Pozdrav Anamarija

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

19. jun 2006 11:58

Teya84, oprosti, prav res nisem mislila na študente, le izraza nisem tisti hip našla pravega. Res je, mislila sem na sleng- nimam pa popolnoma nič proti študentom in mladim, saj imam sama tudi doma najstnico. Celo več, tudi sleng me ne moti, dokler ni v slengu napisan nek prispevek. Dokler si mladi dopisujejo (te) med seboj v tem žargonu, me ne gane popolnoma nič, le tule se moram jaz pri svojih letih kar potruditi, da tak prispevek "dešifriram". Lep pozdravček! ZIMA

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

19. jun 2006 11:59

Teya84, prepričana sem, da zima ni nič slabega imela v mislih in je govorila o slengu, tako kot si že sama ugotovila. Drugače se pa popolnoma strinjam z njo in se podpišem pod njeno sporočilo. Radi se imejte Blanchy

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

19. jun 2006 12:05

Anamarija, če si bo vsaj ena zaradi mojega prispevka opogumila in več pisala, bo to že napredek. VSE morate pisati brez strahu. Sama sem dobila že toliko zasebne pošte, ko sem bila v krizi, da lahko rečem le to: če mi nekdo napiše "bom pršla h teb, če me boš rabla", verjemi, mi pomeni veliko, veliko več, kot če mi kdo mimogrede reče"bom prišla k tebi, če me boš rabila", pa tega ne misli s srcem. Skratka, forumovcem, ki "dobro v srcu mislijo" želim en čudovit, preprost in srečen dan! ZIMA

teya84  

član od: 9.11.2005

sporočila: 331

19. jun 2006 12:28

Zima, se ti še enkrat opravičujem. Saj se mi je zdelo, da nisi mislila nič slabega, ampak res nisem mogla mimo, ne da bi se oglasila. Upam, da se nisi počutila napadeno, to vsekakor ni bil moj namen. Lep (upam, da ne prevroč) da vsem! teya84

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

19. jun 2006 13:24

A ni to lepo, da imamo radi svoj materni jezik in smo se celo pripravljeni boriti zanj! Samo, da je konec dober, saj bo tako tudi vse ostalo.... Vrana

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

21. jun 2006 20:18

Jej punce! Kaj pa če se še jaz razpišem po svoje, te pa me živi vrag nede mogo prešteti, kama ešče razmiti. Vej pa tou sploj neje slabo, kak meni tou trno fajn ide. heheheheheh Pa na zdravje vsem skupaj in lep prekmurski pozdrav. S tem sem mislila povedati, da se mi vsi trudimo za pravilen jezik, samo se nam vedno ne posreči najboljše. Kyara

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

21. jun 2006 21:09

do sedaj se nisem oglasila, čeprav mi slovenski jezik veliko pomeni in se trudim pisati in govoriti pravilno. A tema se je sedaj že tako "razrasla", da je prešla prve okvire in zavila tudi na kakšno stranpot. Zato dodajam tisto, kar mene bolj zmoti kot kakšna slengovska beseda. Namreč: članica XY prosi za nasvet. V naslednji uri (ali dnevu) se pod njenim vprašanjem pojavi kup odgovorov in kar vidi se, kako so ostali člani iskali rešitev za njen problem. In kaj se zgodi potem? Lahko da nič. XY se morda sploh ne oglasi več, ali pa se obrne le na eno od tistih, ki so ji odgovorile. Kot da bi bila v življenju navajena, da ji popolnoma tuji ljudje skoraj v trenutku pomagajo reševati probleme. Kdo bi rekel, da nikomur ni TREBA pošiljat odgovore ali svetovati in tudi zares verjetno tega nihče ne počne zato, da bi iskal hvaležnost. Vendar - ali ne bi bilo lepo in taktno, ko bi tista XY vseeno napisala - "hvala vsem, a odgovor, ki sem ga iskala je od YY" - in od tam dalje ignorirala ostale? Meni bi bilo to všeč tudi če bi pisala v dialektu. Lisa

gajka  

član od: 16.4.2006

sporočila: 307

22. jun 2006 9:01

ma men je pa prav zanimivo brat,če kdo napiše malo bolj po domače.se sploh ne obremenjujem s tem.prav simpatično mi je.rada berem primorke in štajerke.punce nikar se s tem ne obremenjujte,važno da se zastop,če ne se pa še enkrat vpraša.no to je moje mnenje gajka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti