Pa saj to ni res....

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

17. jun 2006 11:35

Ivonja a nisi rekla, da na to temo ne boš odgovarjala več? Nisi mož besebe- in tebe bom tudi brez problemov razumela, saj sva iz istih krajev Vse do ene mere- zadnjih nekaj odgovorov je napisanih tako, kot naj se na našem forumu ne bi pisalo. Tipični primeri. Vsi hočejo/-mo povedati, da ne kompilirajmo z vejicami in pikami, ampak "kola po dumače pa tud ne smemo šprehat". Se bo hitro javil kdo, ki nas bo za ušesa. Tako kompliciramo s to slovenščino, da je že mene začelo motiti, če nekdo "piše kao što govori" Kaj ste naredili z mano Lep dan in veliko se smejte

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

17. jun 2006 14:16

nola je napisal/a:
Scriptum mn.scripta iz latinskega, ki ste se ga učili in očitno pozabili scribere - pisati Skripta (grška množina, tudi za vas, pozabljivci) so pa spisi, napisana predavanja vseučiliških profesorjev, razmnožena za študente, očitno zaman. nola
Latinščine se (na žalost) nikoli nisem učila, vendar se mi zdi, da sem skripta prej sklanjala prav, ne? Iz SSKJ: skripta skript s mn., daj. skriptom in skriptam, mest. skriptih in skriptah, or. skripti in skriptami (i) knjiga ali listi z razmnoženimi, navadno natipkanimi predavanji za študijske namene: izdati skripta v dvesto izvodih; posoditi komu skripta; debela skripta / napisati skripta; preštudirati skripta v enem tednu • knjiž., redko odnesel je aktovko s skripti s spisi, zapiski Atina

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

17. jun 2006 16:15

Ja, Atina, seveda je popolnoma prav.; ma ne vem, a se hecajo študentke ali je to čisto zares naš "intelektualistični" /nepravilno citiram polpismeno/ nivo. nola

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

17. jun 2006 17:03

Rožanec, se mi je zdelo da boš prav vesela da me spet bereš! Moja babja zloba mi seveda ni dala miru da se spet ne oglasim... ivonja

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

17. jun 2006 17:53

Ivonja seveda sem vesela, da se javiš. Sem mislila, da si se v zemljo pogreznila Mogoče sva se pa že na cesti večkrat srečali, pa tega sploh ne veva. Lep dan in veliko se smejte

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

17. jun 2006 18:55

Čisto možno... ivonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

19. jun 2006 9:56

nola je napisal/a:
Ja, Atina, seveda je popolnoma prav.; ma ne vem, a se hecajo študentke ali je to čisto zares naš "intelektualistični" /nepravilno citiram polpismeno/ nivo. nola
Polpismena dodaja samo to, da SSKJ pozna izraz intelektualističen in uporaba prav tega izraza v enem od mojih odgovorov je bila povsem namerna. Torej ni nič nerodno, da se mi je zapisal ta, za VAs nola, nepravilen izraz. Podrobnejša razlaga je V SSKJ, če bi že koga zanimalo. Pozdrav, Mamamia mamamia

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

19. jun 2006 10:09

SSKJ: intelektualističen -čna -o prid. (i) knjiž. razumski: roman je zelo abstrakten, intelektualističen; intelektualistična umetnina / intelektualistični slikar // nav. ekspr. nanašajoč se na intelektualce ali intelektualizem: intelektualistična morala / tako gledanje je intelektualistično intelektualistično prisl.: intelektualistično obarvana romantika Pomen besede intelektualističen in intelektualen ni čisto enak. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

19. jun 2006 10:30

Tale tema je pa prav žalostna. A ni življenje lepo, če ga ne kompliciramo? Včerajšnji dan sem preživela v prijetni družbi dveh članic foruma in moram reči, da sem se imela krasno, ne glede na to, kako katera govori. Tudi to me ne moti, da se v forumu piše malo po domače, sploh, če je kak pristen izraz (le tistih študentskih in najstniških izrazov ne prebavljam). Toliko dobrih ljudi, kot sem jih tule že osebno spoznala, nisem še nikoli srečala. A zdaj se bo pa našlo par takšnih, ki bodo zaradi nekaj nepravilnih besed in nepravilne slovenščine razvrednotili tale kulinarični forum?! Dajte no! Tale kulinarika je enkratna z vsemi napakami vred. Saj ljudje smo vsi taki, da imamo dobre in slabe strani, a ne? In vsi tisti, ki pišete oz. se tresete, preden kaj oddate, ne lomite ga! Domača in dobrohotna beseda je več vredna od vseh tistih leposlovno napisanih besed. Napišite brez strahu, saj vas bere večina prijetnih in dobrih forumovcev. Lep pozdrav vsem in namesto, da lovite vejice in pike, pojdite na sonček. Bo več koristi za vse! ZIMA

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4745

19. jun 2006 11:01

Bravo, zima Ognjič

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti