9. jun 2006 9:56
To je pa tudi res Anamarija Lep dan vam želim
9. jun 2006 9:56
To je pa tudi res Anamarija Lep dan vam želim
9. jun 2006 13:33
Zadnjič me je zbodel naslov foruma: Nasveti v vezi uporabe Amc loncev. V kakšni vezi?! Moralo bi pisat: Nasveti za kuhanje v AMC posodi, ali kaj podobnega. A je to res prezahtevno?! Eno je sleng, drugo pa nemarnost pri izražanju. Sleng zna bit čist poslušljiv, pardon: berljiv, če pa kdo besede kar nametava me pa kar srh spreleti... ivonja
9. jun 2006 13:57
Ah, ivonja, ne sekiraj se. Če ne bo kaj hujšega, se bo tudi srh hitro umiril. Škoda besed in energije za takšne reči, Kulinarična Slovenija je, kot piše urednik nekje na prvi strani, namenjena preprostim ljudem kot pomoč pri vsakodnevnih gospodinjskih opravilih, ne pa pikolovskemu iskanju slovničnih napak članov te strani. Dobra volja je najbolja....je nekoč pel Kekec Ognjič
9. jun 2006 14:06
Ognjič res ti dam prav... kar srh me je spreletel zjutraj, ko sem videla, da je tema spet na udaru. Kot da nimamo nič bolj pametnega za početi Lep dan vam želim
9. jun 2006 14:26
Je pa pestro na kulinariki in se vedno kaj dogaja, če ne drugega pa pravilna raba slovenskega jezika. Jaz pravim, da je najbolj pomembno,da vsi vemo za kaj gre, ko je napisano. Pa lep pozdrav zinka
9. jun 2006 15:57
Ne vem, meni je pa ta tema všeč. Nikomur ne škodi, če se kaj novega naučimo, pa če je to kuhanje ali slovnica. Tako da vas prosim, kar popravljajte me! (npr. v gornjem stavku: je KAJ naučimo ali ČESA naučimo. Sem se odločila za KAJ, pa nisem prepričana). Res nisem jezna, če me kdo dobronamerno popravi. Atina
9. jun 2006 16:16
atina, koga ali kaj se naučiš (4. sklon, tožilnik) in koga ali česa ne znaš (2. sklon, rodilnik). Čeprav rodimo koga ali kaj;) Veri
9. jun 2006 16:46
Sicer se strinjam z Ognjičem in rozancem, vendar v tem primeru povsem pritrjujem ivonji - naslov teme je tudi mene zelo zbodel, nekako zelo tuje zveni. Še vedno pa se mi zdi kar prav, da nas kdo poduči tudi o jeziku, vsaj o nekaterih osnovnih rečeh (in omenjeni naslov je res tako slab, da bi ga morali spremeniti), pravilne rabe vseh mogočih izrazov in pravil pa se tako ali tako nikdar ne bomo naučili. Tudi v receptih kdaj kaj opazim - na primer razstopimo namesto raztopimo - pa raje nič ne rečem, saj ne gre za tako izrazito napako, kot je že omenjeni naslov. Ta res boli. Moja slabost pa so vejice - v službi mi vedno pravijo, da mi jih bodo za vsak praznik podarili kakšno vrečo, ob nekaterih drugih stalnih napakah, jasno. Tako da smo vsi tu nekje na kupu... Mamamia mamamia
9. jun 2006 17:17
Meni je pa zelo žal, ko pri sebi, pa tudi pri vrstnikih, opažam, da mi jezik (predvsem pravopis) dela vedno večje probleme. Menim, da so v prvi vrsti krivi predvsem sms-i in internet (forumi, messenger,..), ko hoče človek čimbolj na kratko povedat čimveč in zato "podleže" skrajševanju besed, raznim kraticam, včasih narečju, slengu,... Zase vem, da je tu zraven še faktor "slovenščina v srednji šoli", kjer smo se 80% posvečali književnosti, jezik pa je bil le tako, za zraven. Res žalostno. Še dobro, da sem imela dobre temelje iz OŠ, ki me še danes držijo pokonci. Včasih me zbode tudi dejstvo, da ljudje zmotno uporabljajo kakšne tuje ali pa "bolj strokovne" izraze samo zato, da bi izgledali bolj pametni, izobraženi ali ne vem kaj še. Ko se pa da vse jasno povedat s preprostimi in predvsem ustreznimi besedami. No, pa sem se še jaz malo razpisala in gotovo je polno tiskarskih škratov ipd., ki pa jih bom opazila šele, ko bom že odposlala.. teya84 Sporočilo je spremenil(a) teya84 dne 09. jun 2006 17:19:00
9. jun 2006 17:56
teya84, dobrodošla v klubu...ko berem za sabo, imam toliko napak, da bi bilo tekst bolje izbrisat in ponovno napisat kot popravljat...zaradi hitrega pisanja menjavam črke in jih spuščam, presledki manjkajo med besedami, o vejicah ne bi več... Ampak se mi zdi, da jezik na tem našem forumu sploh ni slab, še posebej, če ga primerjam zs tistim na nekaterih drugih forumih...Kaj vse pa tam prebereš... Gremo raje kuhat! Mamamia mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | rimljanka |
Kaj jutri za kosilo? | johana |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Široki rezanci la collezione na bolonjski način
Kremni rezanci s tartufi