14. mar 2008 8:56
Anamarija, hvala, šele zdaj sem videla, da me pozdravljaš. Pozdrav nazaj!!! Atina
14. mar 2008 8:56
Anamarija, hvala, šele zdaj sem videla, da me pozdravljaš. Pozdrav nazaj!!! Atina
30. mar 2008 8:48
Ne vem ali je že bilo zapisano... - za boljše vzhajanje kvasca namesto sladkorja dodaj žličko medu
3. apr 2008 17:45
En nasvet od moje haloške tete: Ka bo mela solata bojši okus, kis vmešajte čista na konci, ko ste vse ostalo že premešale. tumpika
3. apr 2008 20:32
Robida je napisal/a: |
jelenčkova, kako je zdaj s čebulo in očkami ? robida |
3. apr 2008 22:14
Malo mimo, pa vseeno: da bodo zavese bolj bele, dodajte med pranje pecilni prašek.
Da bodo rožice lepše rastle, jih vsake toliko zalijte s sosom od kave, drugekrat pa z vodo, kjer ste namakale jajčno lupino.
po zapestju polijte zelo mrzlo vodo in pri rezanju čebule ne boste jokale, pač pa se zmrdovale nad hladno vodo, hehe
Kyara
4. apr 2008 1:03
Kyara je napisal/a: |
po zapestju polijte zelo mrzlo vodo in pri rezanju čebule ne boste jokale, pač pa se zmrdovale nad hladno vodo, hehe Kyara |
To je pa že tako kot pravim jaz, če mi kdo pojamra, da ga kaj boli- jaz namreč rečem, pridi sem, da ti dam eno okrog ušes, da pozabiš, da te boli to in to
Lep dan in veliko se smejte
8. avg 2008 12:39
Steklenice in ostalo steklovino lahko tudi znotraj lepo in ekološko pomijemo s pekočimi koprivami.
Na drobno jih narežemo in žlico do dve zbašemo v steklenico. Dolijemo 2 do 3 dl vode in krepko stresamo toliko časa, da je steklo pomito oz. da se sveti. Potem jih je treba samo še spraviti ven. Pri tem si lahko pomagamo s kako žičko.
Tega sistema se velikokrat poslužujem pri steklenicah, v katerih shranjujem domače sirupe in sokove.
Na ta način je možno dobro pomiti celo večje plastične ročke, če jih uporabljamo npr. za prenašanje domačega mleka.
Cila
8. avg 2008 13:00
Enako kot razlaga cila za koprive, je uporaben tudi droben pesek. Še posebej se obnese droben kremenčev pesek, ki se ga kupi za vzgojo kaktusov,... Lahko ga seveda recikliramo...
rimljanka - zasebno mnenje
10. avg 2008 17:02
tumpika je napisal/a: |
En nasvet od moje haloške tete: Ka bo mela solata bojši okus, kis vmešajte čista na konci, ko ste vse ostalo že premešale. tumpika |
Tole je pa še kako res!
marelica
10. avg 2008 17:43
Tudi jaz skoraj vedno solato začinim po tem vrstnem redu. Menda ima olje več učinka in se ga porabi manj, če polijemo solato najprej z njim, dobro premešamo, nato šele kis in po potrebi vodo.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bujta repa
Domača vroča čokolada s smetano