22. dec 2013 17:42
Je pa dobra ideja, če se zmotiš in rumenjak streseš k beljakom, kar se meni občasno zgodi.
Vanja
22. dec 2013 17:42
Je pa dobra ideja, če se zmotiš in rumenjak streseš k beljakom, kar se meni občasno zgodi.
Vanja
22. dec 2013 18:26
Eh, no, ko je to zaokrožilo po facebooku, je bilo seveda iz čistega firbca treba poskusit. Gre - ampak jaz bom še naprej delala po starem, toliko časa pa še vedno imam.
Sonja
22. dec 2013 19:20
imam pa ze raje tak nacin: http://www.savvyhousekeeping.com/wp-content/uploads/2012/08/Se
"Stressed is desserts spelled backwards!"
22. dec 2013 19:22
lp
(vidim, da ga je že rebecca prilepila)
mzm
24. dec 2013 12:22
Pri vlaganju oljk (olive): v samem predpostopku je pač potrebno velikokrat menjat slano vodo, da izgubijo grenkobo. Olive imamo v veliki posodi, in sicer v mrežasti vreči (kot prodajajo npr. krompir). Ko je potrebno vodo zamenjat, samo dvignemo vrečo, odlijemo vodo in natočimo novo vodo ter vložimo vrečo nazaj v posodo. Tako ni bojazni, da bi mi olive pobegnile pri odlivanju vode.
A ima kdo trik, kaj storiti, če se olive v določenem času še vedno niso razgrenile (niso izgubile grenkobe).
alpska roža
25. dec 2013 20:34
alpska roža, upam, da ti bo spodnji link v pomoč.:
Johanna
26. dec 2013 6:42
Prebrala sem že 15 strani nasvetov in veliko je vmes mnenj, kako rezati čebulo, da ne jokaš zraven. Skoraj vse sem že poskusila, zanesljivo pa mi prime samo zeeeelo oster nož! Kar poskusite rezati pol čebule res ostrim nožem in drugo polovico s tumpastim, ki površino reza kar spaca.
Zato je moj glavni mož za čebulo vedno na varnem pred ostalimi rokami in pozabila sem že na solze pri rezanju.
Katrca11
26. dec 2013 7:43
Katrca11 je napisal/a: |
Prebrala sem že 15 strani nasvetov in veliko je vmes mnenj, kako rezati čebulo, da ne jokaš zraven. Skoraj vse sem že poskusila, zanesljivo pa mi prime samo zeeeelo oster nož! Kar poskusite rezati pol čebule res ostrim nožem in drugo polovico s tumpastim, ki površino reza kar spaca. Zato je moj glavni mož za čebulo vedno na varnem pred ostalimi rokami in pozabila sem že na solze pri rezanju.
|
Ja, Katrca, takega moža bi pa tudi jaz varovala pred ostalimi rokami.
pirnica
26. dec 2013 7:58
Katrca11 je napisal/a: |
Zato je moj glavni mož vedno na varnem pred ostalimi rokami.
|
Johanna
26. dec 2013 10:46
Jaz pa čuvam oboje pred ostalimi rokami, moža in nož!Za moža ne vem, če mi uspeva, za nož, sem pa sigurna, ker ga še sama včasih iščem.
kvačkaricaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Cvetačna juha s popečenim kruhom
Bananin puding z vanilijevimi rogljički