22. avg 2012 15:57
Nina Lugovska - Ninin dnevnik (odraščanje v stalinizmu)
ajčka
22. avg 2012 15:57
Nina Lugovska - Ninin dnevnik (odraščanje v stalinizmu)
ajčka
23. avg 2012 10:55
Seznam meni najljubših knjig pa je tak:
Odvzeli so mi prostost, Pozabita na hčer, Rdeča zanka, Zeleni papagaj, Angel pod masko, Dvanajsti angel (za to bi lahko rekla, da je najnaj), Bralec, Živa zažgana, Tek za zmajem, Utopljene sanje, Košček manga, Brezdomka v Parizu, Ta slepeča odsotnost svetlobe, Bil sem le majhen deček, Deček postane mož, Močnejši od sovraštva, Enajst minut, Pohabljena, Poletje v Belfastu, Dekle na poziv, Obžalovanje.
lep dan vsem
mojca
amar nat
23. sep 2012 17:03
Po 14 dneh branja sem na 556. strani (od malo manj kot 900) Zgodbe o ljubezni in temnini - avtor Amos Oz. Zelo zanimivo, zgoščeno napisano o življenju Judov, njihovem medsebojnem odnosu, odnosu do nejudov, preseljevanju in ustvarjanju lastne države. In o odraščanju malega dečka v tem obdobju, v izrazito intelektualnem okolju. Ni mi žal, da sem se lotila tega branja.
Cila
23. sep 2012 20:13
teden, ki prihaja, je teden knjige. Mulci, ki furt na furt visijo na fb, so me opozorili, da obstajajo neka navodila (ok, ok, mal butasto, ampak.....) In to naj bi bilo tako: odpri najbližjo knjigo na strani 52, preberi peti stavek in ga (po možnosti) objavi. Ne vem čisto dobro, zakaj naj bi bilo to ok, ampak - mogoče bo pa kakšen stavek tako zanimiv, da bo koga zamikalo, knjigo prebrat.
no, gremo s prismodarijo naprej: Zavedajoči se stroji so sanje številnih raziskovalcev umetne inteligence.
Hja, ne vem, če bo koga zamikalo prebrati knjigo po tem duhamornem stavku, ampak knjiga sama je prav zabavna: Michael Hanlon: Znanost v štoparskem vodniku po Galaksiji. Na vsaki naslednji strani se mi dozdeva, kako salamensko srečo imamo, da sploh smo .
lp
cervus
23. sep 2012 20:23
.....jaz sem pa 5. stavek s "svoje" 52. strani že obesila na facebook.....Pojma nimam, če je OK, ampak smo se pa kar zabavali ("ježeš, kaj nekateri berejo"!). Takole gre: "Perhaps RNA was synthesized in outer space from cyanide; perhaps it was made here on earth by lightning striking methane and ammonia; perhaps it was forged on fools' gold in a volcano."
..... malo dvomim, da bo koga tako prevzelo, da bo šel iskat knjigo - čeprav jo berem že tretjič (ker sem pač take sorte, da prvič in drugič nisem vsega povsem razumela, priznam, pa bi rada) in je veliko bolj prijetno branje, kot bi človek sodil iz tega nesrečnega stavka.
Torej - mogoče bi lahko bilo sporočilo Tedna knjige: ne sodi knjige po enem samem stavku!
Sonja
23. sep 2012 21:41
limnol je napisal/a: |
...
|
Kaj po enem samem stavku - celo po par prvih straneh marsikdaj ne!
Še moj 5 stavek s 53 strani: Tisto "kar je pesnik hotel povedati".
Cila
23. sep 2012 21:52
limnol je napisal/a: |
.....jaz sem pa 5. stavek s "svoje" 52. strani že obesila na facebook.....Pojma nimam, če je OK, ampak smo se pa kar zabavali ("ježeš, kaj nekateri berejo"!). Takole gre: "Perhaps RNA was synthesized in outer space from cyanide; perhaps it was made here on earth by lightning striking methane and ammonia; perhaps it was forged on fools' gold in a volcano." ..... malo dvomim, da bo koga tako prevzelo, da bo šel iskat knjigo - čeprav jo berem že tretjič (ker sem pač take sorte, da prvič in drugič nisem vsega povsem razumela, priznam, pa bi rada) in je veliko bolj prijetno branje, kot bi človek sodil iz tega nesrečnega stavka. |
Ah, motiš sem, limnol.....................hudo aktualna tema, zame, čez kak mesec dni......
rimljanka
24. sep 2012 8:33
No, če je aktualna.... mislim, da sem enkrat že delala reklamo zanjo: Nick Lane, Life Ascending (The Ten Great Inventions of Evolution). Super branje, ki človeka popolnoma prevzame, hkrati pa te naredi ponižnega.
Sonja
24. sep 2012 11:16
Prebrala odmevno knjigo - Petdeset odtenkov sive (čakam na drugi del)
Mayisa
24. sep 2012 12:42
Papežinja Ivana, vsekakor priporočam.
pulticaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gravče Tavče ali Prebranac
Bučni mufini s kremastim nadevom