Kaj beremo?

neznan uporabnik

26. mar 2011 21:55

Mah,ker sem že gor. Mam eno znanko,zdaj je že bolj kot zbledela razglednica. Ampak vseeno. Je mojih let. Prevajalka. Zelo ugledna. Mislim,vsaj bila je. Madona,sem šel zadnjič v knjiđnjico al je knižnica? Karkoli že, tam, ko si lahko knjige sposodiš ali bereš. In, ker me blazno dolgčasijo klasiki sem šel na polico PRIPOROČAMO V BRANJE. In tam je blo svašta. Od ribnikov do dovršenosti vesolja al univerzuma. Vmes so ble pa neke flat cover knjige. Privlačni naslovi pa to. Pa, jaz to vzamem s police. Ne morem si pomagat, jaz najprej pogledam kdo je prevedel pa take oslarije ne. Pa berem in ona. Vzamem drugo,trtetjo,peto,deseto. Spet ona. Pol gledam letnice prevoda. Ma vse prevedeno v roku 2 al 3 mesecev. Ja skoro pao u ribnjak. Ampak me ona bibliotekarka zbudila in mi povedala,da je to enkratno branje. Torej,to enkratno prevedeno branje zgleda nekako tako, kot vi sedaj berete mene. Samo,da se jaz ne prevajam. Ajej,sem rekel čimprej proč od bibliotek in knjig novodobnih in prevodov.

No, also,pol sem srečal to slavno prevoditeljico pa je kao glavna urednica neke glavne zbirke pri neki glavni založbi al nekaj takega. Jao, sem si mislil. Grob se ipak na grob obrača. Očeš il nećeš. Pusa.

 

Multivitamin

multivitamin

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

26. mar 2011 22:40

Joe Simpson: Dotik praznine

tulka

neznan uporabnik

26. mar 2011 22:53

Tulka,a je to Touchnig the Void? A je to to= simpsom+yates?

 

Multivitamin

multivitamin

neznan uporabnik

26. mar 2011 23:26

Pa tudi dotik tišine, vsaj po mojem ni v tistem zdrsu. To se je pač zgodilo. Seveda je tam hudo polomljen ležat, kamoli se splazit nekam  Bolj je, po moje vsaj, ta dotik tišine, ko te vsi pač pozabijo. Je pač padel, malo počakajmo in gremo naprej. To pa je čisti VOID. Void ni samo tišina, je praznina,nedokončanost,neveljavnost,nedorečenost. Ta lubi void ma marsikaj. Tudi izogibanje je void.

In ta void je vsaj po moje malo šlampasto preveden. Jaz osebno bi to zgodbo prevedel v naslov Prosti pad in samota.

Kar je zelo podobno.

 

Drugo kar je. Mene to sicer malo gane. Ne pa kaj preveč. Razumem,da se ljudje podobnih interseov potem zbirajo,premlevajo in žalujejo. Celo morda berejo. Tudi širše množice,ker je to pač interesantno in zanimivo.

 

Jaz osebno v tem zdrsu ne vidim ničesar spektakularnega. Niti ne v knjigi. Tudi nisem v Humarju videl nič ekstra. Je pač padel. On tam. Drugi drugje. Saj ni bil edini,ki je padel.

 

Če je pa to vse skup pripomoglo h tišini in razmisleku pa okej. Samo jaz se bojim,da ravno ni. Prej je bil povod za veselice raznorazne. VOID pa čaka.

 

Multivitamin

multivitamin

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

27. mar 2011 9:24

'Seveda dotik praznine ni bil v zdrsu. Praznini se je približal na vrnitvi, ko bi nekajkrat skoraj obupal in umrl - najbolj prav v trenutku, ko je dosegel bazni tabor in izgubil gonilno silo, iz katere je črpal moč.

Simpson je tako ali tako rekel, da ga ne zanimajo mnenja avanturistov iz naslanjača. Tako kot jaz verjetno nikoli ne bom razumela, zakaj bi šel nekdo prostovoljno v profesionalni boks, če ve, da mu bodo nekajkrat razbili faco, tudi alpinistov ne more razumeti vsak.

tulka

MARTAQ  

član od: 1.2.2008

sporočila: 120

28. mar 2011 13:07

Cecilia Ahern: Dar Cecilia Ahern: Če bi me videla

sunflower87  

član od: 1.4.2011

sporočila: 10

1. apr 2011 21:39

Nazadnje prebrala: Manca Košir- Žareti upanje Nora Roberts- Sanje o beli poroki Sedaj meljem: Laura L. Smith, Charles H. Elliott :Premagovanje anksioznosti za telebane sunflower87

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

2. apr 2011 16:17

Zanima me, če poznate kakšno poljubno branje o Habsburžanih (Francu Jožefu ali Mariji Tereziji). Za preveč strokovno branje nisem, se pa da iz bolj poljubnih vsebin tudi kaj naučiti oz. podučiti. Nekaj suhoparne vsebine poznam iz šolske zgodovine, rada pa bi vedela kaj več o teh ljudeh, ki so nam navsezadnje prinesli tudi marsikatero dobro in pametno stvar. Na podoben način se da veliko prebrati o francoski revoluciji, Napoleonu, Aleksadru Velikem ali pa Džingiskanu. Glede na našo različnost, upam, da bom dobila kakšen naslov!

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

2. apr 2011 16:46

Macquigan Gies - Habsburžani privatno, CZ 1980

Pohl, Vocelka - Habsburžani, zgodovina evropske rodbine, MK 1994

Ferri -  Marija Terezija: ženska na oblasti Kmečki glas 2010

nola

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

2. apr 2011 17:11

Krasno, važno je, da človek ve kje postvaviti vprašanje. Hvala nola. Bom poročala kako me bo pritegnilo.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti