17. dec 2005 19:00
cimetove zvezdice so mi danes uspele.sedaj pa ne vem kam z 6.beljakipotrebujem pomoč Bernarda
17. dec 2005 19:00
cimetove zvezdice so mi danes uspele.sedaj pa ne vem kam z 6.beljakipotrebujem pomoč Bernarda
17. dec 2005 19:14
Beljakovo pecivo,španski vetrci...ali pa jih enostavno ocvreš in poješ. Bernarda
17. dec 2005 19:16
Pa še soimenjakinji sva. Bernarda
17. dec 2005 22:07
joj, narobe sem napisala.ostali so mi rumenjaki.kaj naj z 6.rumenjaki? Bernarda
17. dec 2005 22:22
Jaz bi jih na tvojem mestu zamrznila in uporabila za potico. Bernarda
17. dec 2005 22:46
Pite.... v dobro piškotno testo gredo samo rumenjaki. tjas
17. dec 2005 23:44
Sluga, za tiste pomarančne piškote naredim klobasico in oba konca stisnem skupaj, da nastane kolešček. Lahko pa se oblikuje poljubno, tudi izrezuje z modelčki, pač po želji. Lep pozdrav Dušanka
18. dec 2005 0:37
danes sem bila prvič v življenju na kuharskem tečaju in sicer za peko božičnega peciva. Na tečaj me je spravila moja prijateljica. Mislila sem, da se bom dolgočasila, saj že kar dolgo pečem različne vrste peciva in imam pri tem tudi nekaj izkušenj. Kljub temu mi ni žal, da sem na tem tečaju prebila sedem ur, ker sem se naučila veliko novih stvari, predvsem glede dekoracije. Vse, ki pečete božično pecivo bi rada opozorila, da je potrebno čokoladno glazuro za kekse pripravljati iz rastlinske masti in čokolade in sicer v razmerju 1:4 v korist čokolade. Kot nam je pojasnila voditeljica tečaja ima rastlinska mast topišče pri višjih temperaturah in čokolada se ne topi, čeprav so keksi na toplem. Glazura za torte in biskvite, kjer pecivo režemo na kose pa je potrebno delati iz masla oz. margarine. Prav tako je zanimiva informacija glede uporabe margarine ali masla. Za vse kekse se naj bi uporabljala margarina in ne maslo, ker je pecivo bolj krhko. Delale smo kot črnci in naredile 10 različnih vrst peciva. atic
18. dec 2005 19:14
Mamamia in ostale mravljice. Sporočam, da so mi cimetove zvezdice uspele brez najmanjših težav - seveda sem upoštevala vse dobre nasvete in to je to. Za vlečenje "snega" v zvezdne krake, sem pa še malo moža izkoristila - njegovo nerganje sem pa kar malo preslišala. O, z okusom je pa zadovoljen in tako se je tudi lepo potolažil in mislim, da lahko nanj računam tudi v bodoče. Prisrčen pozdrav. ssilva
19. dec 2005 7:56
No, tudi jaz se lahko pohvalim, ker so mi že prvič uspele cimetove zvezdice. Poročam, da sem maso pustila kar čez noč v hladilniku in še cel dopoldan, ker se jih prej nisem imela časa lotiti. Z maso ni bilo nič narobe, tudi sneg, ki sem ga odvzela se ni nič "stalil" in je šlo lepo mazati. Res je to, ko je tukaj nekdo rekel, da glede na končni izgled in okus pozabiš na vse tegobe in čas, ki si ga namenil izdelovanju teh zvezdic. Skratka sem zelo zadovoljna. Lp PalmaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lečina juha in krekerji iz polente
Tajska rdeča curry pasta