3. nov 2005 22:12
Najprej frina- kategorija nikdar več so keksi, s katerimi je preveč packarije,pa potem ne gredo v promet, ali pa če se mi totalno ponesrečijo, kot so se mi že dvakrat neki poljubčki...
Jutri bom med službo dala nekaj receptov na forum, tiste s slikami pa bom pošiljala pozasebi pošti, ker so skenirani iz revij ali knjig. No, po novemletubom tiste piškote, ki jih bm delalamalopo svoje, poslala tudi v bazo, s sliko seveda.
Na vprašanje o belih smrečicah - naredim jih iz osnovnega krhkega testa, izrežem pav smrečice in jih potem prelijem s snežno belo galzuro. Packarioja, da te kap.
Tudi recept za cimetove zvezdice pošljem jutri na forum. Na kratko zdaj morda samo to, da jih jaz sploh ne pečem več, samo sušim jih na sobni temperaturi čez noč. Krasne so za jest, pa še glazura ostane snežno bela(enkrat smo jedli rumene zvezdice, ker sem nanje pozabila v pečici...). V njih tudi ni nič moke, samo beljaki, mleti mandlji in sladkor. Če začneš z dodajanjem moke, si "pečen". Sladkor se dodaja, če se testo paca, pa na površini, posuti s sladkorjem, se valjajo, v sladkor se tunka tudi modelček za izrezovanje. Bom jutri napisala kaj več o izkušnjah, ki sem si jih pridobila med peko te dobrote.
Torej, Patricija, če hočeš, lahko poskusiš po temmojem receptu, pa bova po božičnih praznikih lahko še kakšno rekli.
Pozdrav vsem zaenkrat, jutri pa sem na liniji s prvo pošiljko receptov. Mamamia
P.S. _ Siba, poročaj,kako so vam in druščini bila všeč bedra.
mamamia