3. nov 2005 11:21
Naj povem, kako se jaz lotim decembrske peke. Že novembra se par večera vsedem in prelistam vse knjige - izpišem si, kaj bom pekla. Potem si naredim seznam po vrstnem redu peke - kaj prej, kaj pozneje. Na koncu pa naredim seznam, koliko česa potrebujem - margarine, čokolade, sladkorja, jajc, marcipana, orehov, mandeljnov... seveda, zraven sodi tudi peki papir. Vse to kupim in imam pripravljeno. Prvi po vrsti - dobrih 10 dni pred božičem - so orehovi, vanili in kokosovi kiflčki, zvezdice, husarski krapki... vse to, ko se ohladi, lepo zložim v kovinske škatke - sedaj jih imam pa že veliko - zaprem in pospravim na balkon. V glavnem vsak dan izpade 1, 2 ali celo 3 vrste peciva. Naj povem, da spet gledam na končni izdelek, da se na krožniku najdejo različne oblike, barve in tako naprej... Na koncu pred božičem izpade 15 - 18 vrst peciva. Odnesem v službo, dobijo prijatelji ter vsa ožja in širša familija. Tako kot pravi mamamia, bomo sodelovale, sproti pošiljale slikice in recepte. Vedite eno, za peko si je treba cajt vzet - dobro voljo in dušo vnesti v pecivo. Če nekaj delaš na brzino, še po vrhu naj ti se ne dela..., ne vem, potem ti ne to ratalo, potem je to en d... Odlično, ker sem na bolniški, bom kar začela listat moje knjigice, da pripravim seznam. Prav veselim se decembrske peke. Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 03. nov 2005 11:22:42