Recept

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

tema odprta - 26. okt 2005 10:16 | ogledi: 2.837 | odgovori: 13

Imela sem recept za pohane goveje zrezke, pa sem ga izgubila.

Šlo je nekako takole:

goveje zrezke spaniramo in ocvreno, nato pa jih z dodatki kuhamo. spomnim se samo petršilja.

Ti zrezki so bili enostavno čudoviti. Sploh omaka. Bila je bolj redka, ker ni bilo moke.

Če mogoče kdo ve za ta recept , se priporočam

Hvala.

sončen gorenjski pozdrav

smrkolina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

26. okt 2005 10:48

Naj mi bo oproščeno, ampak nisem še vzela tega načina priprave, da bi panirane in že ocvrte zrezke potem kuhali? Si prepričana, da je bilo pripravljeno tako? Da niso bili zrezki samo pomokani in potem opečeni, nato pa počasi dušeni? Tak je namreč osnovni postopek za mehke zrezke z okusno omako, z dodatki seveda. Ker če so panirani in ocvrti, pomeni da so, po domače rečeno pohani, in da potem to kuhaš dalje? Meni tu nekaj ni jasno. Mamamia mamamia

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

26. okt 2005 10:55

Za pohane zadeve z "nadaljno obdelavo" sem že slišala, ampak v tem stilu, da je bilo potem pohanje po plasteh položeno v pekač z dodatki in pečeno, ne pa kuhano. Za kaj takega tudi jaz še nisem sližala.... zanimivo. Je pa res, da se potem tista lepa pohana skorjica - če jo kuhaš - izgubi, nič več hrustljavega. tjas

prekmurka  

član od: 24.10.2001

sporočila: 672

26. okt 2005 12:57

Smrkolinka , prva verzija: tanke in odležane zrezke paniramo in ocvremo ,na olju na hitro prepražimo česen in petršilj-da zadiši-, zalijemo z 1 dl belega vina in 3 dl vode(če hočete več omake količino povečajte) , dodamo govejo kocko ,prevremo ,v omako zložimo ocvrte zrezke in malo podušimo , zraven ponudimo pire krompir - zame je jed božanska -,zrzki se kar topijo v ustih . druga verzija :skuhamo krompir ,ga ogulimo in narežemo na šnite ,naložimo v pekač polijemo z olivnim oljem ,če vam odgovarja okus rožmarina ga malo posujete po krompirju ,na krompir date spet zlatorjavo ocvrto čebulo ,na čebulo naribano in dušeno korenje ,potem naložite na korenje ocvrto meso -lahko je to perutnina ,svinjina ali govedina ,čez pa polijete polivko ,ki jo naredite iz enakih delov majoneze jogurta in sladke smetane (katero lahko tudi do polovice stepete) ,ne pozabite polivke soliti ,prav tako krompir kuhajte v soljeni vodi .Tu pa tam pustite kakšen del mesa nepolitega ,vse skupaj date v vročo pečico in približno 30 minut pečete pri 180 stopinjah -prvih 15 minut pokrijte s folijo ,da se preveč ne izsuši ,polivke naj bo najmanj 1/2 l . lp Marta

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

26. okt 2005 13:09

Ne ni pomota, naprej paniramo, ocvremo in potem kuhamo. Okus je božanski. Drobtine se pa res malo "odlušćijo" , ampak bolj zaradi mešanja. so pa zrezki zelo mehki. Spomnim, da se je kuhalo 45 minut. Po moje po 1. verzija od prekmurke kar prava, samo ne spomnim se ali je bilo vino ali ne. Hvala za pomoč LP smrkolina

Nelly  

član od: 29.10.2003

sporočila: 264

26. okt 2005 13:09

Tale recept je pa zame popolnoma nov. Torej, če prav razumem, zrezek v moko, jajce in drobtine, ga ocvreš in potem po receptu dalje... Je tako? Nelly

Nelly  

član od: 29.10.2003

sporočila: 264

26. okt 2005 13:17

Odgovorila bom kar sebi, ker sem prebrala Smrkolinin odgovor: tako je! Prekmurka, ali bi lahko za 2. verzijo recepta naložili v pekač kar surov krompir, glede na to, da vse skupaj izdatno prelijemo? Nelly Sporočilo je spremenil(a) Nelly dne 26. okt 2005 13:22:26

dalsi  

član od: 18.9.2002

sporočila: 339

26. okt 2005 21:52

Tudi jaz se spomnim teh zrezkov v omaki. Zraven sem pripravila še pire krompir in solato. Ne spomnim se več dobro količin zato ne morem točno napisati. Vem pa, da sem najprej dobro potolkla goveje zrezke. jih spanirala kot za dunajski in ocvrla. Zložila sem jih na serviet, da so spustili odvečno vodo in maščobo nato pa sem jih zložila v posodo. enega zraven drugega. zalila z refoškom ali teranom in obilno posula s peteršiljem in nasekljanim česnom. Bilo je res dobro, vendar je preteklo že kar nekaj časa odkar sem jih nazadnje pripravljala zato ne vem v kakšni količini sem dodala vino. Verjeli ali ne ta omaka je bila res nekaj posebnega, nobenega prevladujočega okusa po vinu ni bilo. Ta recept sem dobila od prijateljice, ki je iz BIH. Mogoče sem ti kaj pomagala. LP Marjana

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

26. okt 2005 22:06

No, pa smo spet izvedeli nekaj novega. Človek se uči, dokler je živ, ne? Mamamia mamamia

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8886

26. okt 2005 23:12

Dalsi, čim prej poizvej točne količine - zdi se mi zanimivo, znalo bi biti zelo dobro. Hik, hik... že zdaj mi se kolca... kako dober je teran... hik... Pozdravček!

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

27. okt 2005 7:10

Tudi zame nekaj novega. Meni dunajski zrezek pomeni veliko, vendar bi tudi sama rada izprobala prekmurkino varianto. Migla

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti