27. okt 2005 7:22
V mojem receptu je bilo vino (če je bilo) belo, ker se spomnim, da je bila omaka svetla. LP smrkolina
27. okt 2005 7:22
V mojem receptu je bilo vino (če je bilo) belo, ker se spomnim, da je bila omaka svetla. LP smrkolina
27. okt 2005 14:50
Drage dekline ,včeraj se mi je pri pisanju mudilo ,danes nadaljujem -pri prvem receptu lahko dodate tudi 1 žlico jedilnega škroba in je omaka bolj gosta ,lahko pa količino vode in vina povečate ,če hočete več omake ,ali pa date manj vina ,kolegica doda tudi malo mlete rdeče paprike ,-meni so ti zrezki super - Nelly, sprašuješ ,če pri drugem receptu lahko damo surov krompir ,ja lahko samo potem vsaj do polovice kromir speči in nadaljuj z vsem ostalim.....njam,njam....... Pa še en zanimiv recept :na maslu na hitro popečemo puranje ali piščančje zrezke ,jih naložimo v pekač ,ki smo ga prej namazali z maslom ,na zrezke damo dušen grah in korenje (lahko tudi izpustimo)in polijemo z maso za palačinke -količino sestavin za palačinke si prilagodite ,odvisno koliko zrezkov boste imeli in kako velik pekač in podvojite količino jajc -npr. če za palačinke date 2 jajci jih v tem primeru vzamete 4 ,in seveda maso solite poprate in dodate kislo smetano -npr. za 1/2 l mleka 1 kislo smetano lahko pa vzamete tudi pol vode pol mleka ,v glavnem polivke naj bo toliko, da bodo zrezki pokriti in vse skupaj zlato zapečete -poizkusite ,ne bo vam žal . lpi Marta
27. okt 2005 17:07
Ta recept poznam kot Liške zrezke (iz Vegetinih receptov, ki so bili včasih po TV, izšli pa so tudi v knjižici). 600 g junetine (stegno) 150 g drobtin 3 jajca sol, poper olje za cvrenje 3 stroki česna 3 žlice sesekljanega peteršilja 1 žlica vegete 1 dl vina Meso narežite na tanke zrezke, posolite, popopraje, nato vsak zrezek posujete z drobtinami in potolcite (drobtine morajo biti z obeh strani dobro zlepljene z mesom). Nato jih povaljate v razžvrklanih jajcih in drobtinah ter ocvrite na vročem olju. Ocvrte naložite v posodo, zalijte z vinom in malo vode, ki naj jih prekrije, dodajte 2-3 žlice olja od cvrtja, sesekljan peteršilj, česen in vegeto in počasi kuhate 45 minut (jaz sem to običajno dala kar v ekonom za 15-20 minut. Ponudite s krompirjem ali rižem. Morda je to kar si iskala? LP PatricijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolčna pita s kokosom
Hoppy brioš