27. jan 2006 15:50
Gordana,
ta programček sem pred kratkim našla na netu, je pa narejen tako, da lahko narediš povsem svojo sliko iz nule ali pa še skenirano oz. nekako shranjeno sliko v digitalni obliki pretvoriš "na kvadratke" - v programu izbereš sliko, ki jo želiš spremeniti v goblen oz. crossstitch, določiš velikost (po št. križcev ali v cm), določiš barvno lestvico (tu so na voljo tri, amak vsebujejo do 350 barv vsaka), napišeš s koliko barvami želiš delati in nato program pretvori sliko v "križce".
Navadno na začetku označim malo večje število barv, ker jih potem ne moreš zviševat oz. moraš začeti od začetka. Zmanjšaš pa jih lahko - v meniju je vrstica, kjer popraviš št. barv, ali pa na skici z eno barvo prepišeš" drugo." Če je slika kompleksna, nastane malo več dela, saj pridejo ti križci ene barve precej razmetani po platnu, ampak se da popravit.
Klavdija,
ne vem, kako je prišlo do tega... meni to ni javilo... V glavnem... ta xxxxx.rar razširiš na disk (npr. v moji dokumenti), nato razširiš še vse .rar formate, ki se skrivajo v tej mapi (najbolje v isto mapo, samo zapomni si, katere si že razširila - Jaz sem jih označila vse, ki so bili vidni skupaj in razširila vse naenkrat... mogoče je tu kakšna finta?) Dokler ne prideš do cscsetup.exe. Jaz sem takoj po instalaciji program " registrirala" z dano kodo in je bilo OK. Poskusi še enkrat...upam, da bo šlo.
Če kateri uspe kakšna luštkana slikica, pa se priporočam... moj mail imate
LP,
Staša