Gobelin

631141  

član od: 14.11.2003

sporočila: 612

24. jan 2006 8:50

Če kupiš revijo RAKAM in MANI DI FATA, je notri veliko takega matrijala. Edino kar je, da hodita ti dve reviji malo z zamudo cca 2 meseca. Sem pa zasledila tudi ze neke francoske revije o vezenju po trafikah. Drugače je pa uvoznik DISTRIEST SEŽANA. Lp, Klavdija

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

24. jan 2006 15:54

Knjiga, ki je izšla pri Vale Novak se imenuje "Križci" - 300 motivov za vezenje in pletenje. Noter so otroški motivi, poročni, bordure, različne cvetice, črke,... od začetka imaš barvne fotografije že izdelanih "slik", na koncu pa so še načrti za te-iste slike. Prikazani so tudi različni vbodi. lp, vanja vanjatajnsek

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

24. jan 2006 17:26

Gogad! Imam zelo stare šablone, še iz bivše Juge, ko je izhajala srbska revija Nada, ne vem če ti je poznana! Najprej nisem imela veselja delat, potem me je eno leto zgrablo in sem delala kot po tekočem traku. Še dobro da sem shranila šablone oz.motive. Imam pa v glavnem pokrajino, rože, ena je tihožitje (sadje,vrč,...) - pri njej sem se namučla da je blo joj! Nekaj jih je tudi okroglih (iz serije letni časi - zima,jesen,...) V glavnem mešano! Zdaj čakajo na okvirje (so kar dragi zato gre počasi)! Glede revij za prte, najprej mi pride na misel revija Anna (izdaja jo Burda - mislim da je avstrijska ali nemška). Upam da sem vam pomagala! Stasafrank - kakšen programček je to in sploh kako ga uporabljaš in kje?? Zelo zanimivo še nisem čula! LP vsem! gordana Sporočilo je spremenil(a) gordana dne 24. jan 2006 17:29:36

631141  

27. jan 2006 12:00

Stasafrank hvala za programček samo ga sploh ne morem nainštalerat. Kaj delam narobe, napiše da naj vstavim CD. Prosim za pomoč. Lp, Klavdija

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

27. jan 2006 15:50

Gordana, ta programček sem pred kratkim našla na netu, je pa narejen tako, da lahko narediš povsem svojo sliko iz nule ali pa še skenirano oz. nekako shranjeno sliko v digitalni obliki pretvoriš "na kvadratke" - v programu izbereš sliko, ki jo želiš spremeniti v goblen oz. crossstitch, določiš velikost (po št. križcev ali v cm), določiš barvno lestvico (tu so na voljo tri, amak vsebujejo do 350 barv vsaka), napišeš s koliko barvami želiš delati in nato program pretvori sliko v "križce". Navadno na začetku označim malo večje število barv, ker jih potem ne moreš zviševat oz. moraš začeti od začetka. Zmanjšaš pa jih lahko - v meniju je vrstica, kjer popraviš št. barv, ali pa na skici z eno barvo prepišeš" drugo." Če je slika kompleksna, nastane malo več dela, saj pridejo ti križci ene barve precej razmetani po platnu, ampak se da popravit. Klavdija, ne vem, kako je prišlo do tega... meni to ni javilo... V glavnem... ta xxxxx.rar razširiš na disk (npr. v moji dokumenti), nato razširiš še vse .rar formate, ki se skrivajo v tej mapi (najbolje v isto mapo, samo zapomni si, katere si že razširila - Jaz sem jih označila vse, ki so bili vidni skupaj in razširila vse naenkrat... mogoče je tu kakšna finta?) Dokler ne prideš do cscsetup.exe. Jaz sem takoj po instalaciji program " registrirala" z dano kodo in je bilo OK. Poskusi še enkrat...upam, da bo šlo. Če kateri uspe kakšna luštkana slikica, pa se priporočam... moj mail imate LP, Staša

tasau  

član od: 24.8.2005

sporočila: 196

30. jan 2006 19:08

Zdravo, hvala za nasvete. Bom poskusla v kioskih poiskati te revije. Sm tud zasledila tisto knjigo od založbe Vale Novak, sem jo šla tudi iskat, vendar so res drobni motivi, ki so bolj za začetnike; ni pa vzorcev za cel prt ali kaj podobnega. Dosedaj so moj edini vir vzorcev priloge Naše žene. Staša, program sem pa poizkusila in je res uredu iznajdba. Ni uporabna le za gobeline, ampak tudi vezenje. Vstaviš sliko in ti naredi vzorec. Res svetovn program. LP, Taša tasau

krizanka22  

član od: 1.10.2005

sporočila: 86

9. feb 2006 10:53

Oprostite vsi skupaj , ker se nisem nič oglasila. Imla sem namreč računalnik v okvari. Sedaj pa k naši zadevi. Kot sem že povedala sama izdlujem gobeline po šablonah. Če koga zanima je zanimiv link za brezplačne gobeline na strani http://www.solaria.online.bg/.Imate pa tudi krasne strani, kjer načrte lahko kupite: www.happyhobbits.com/acatalog/Edmu www.happyhobbits.com/index.html, www.mysticstitch.com/detail.aspx?I www.scarletquince.com/patterns.php Veliko užitkov krizanka22

631141  

10. feb 2006 9:04

sasafrank najlepša hvala za program. Res je enkratno in bomo lahko ustvarjali. Lp, Klavdija

mojcazan  

član od: 13.6.2008

sporočila: 2

13. jun 2008 14:04

mene pa zanima,če bi mi katera hotela narediti doma načrt za gobelin ker jaz to ziher ne bi znala narediti? mojcazan

mojcazan  

član od: 13.6.2008

sporočila: 2

13. jun 2008 14:13

pa ji potem seveda plačam.če bi mi katera hotela to narediti mi pišite na email:mojcalisjak@gmail.com mojcazan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti