Ločevanje živil 90. dni - 5. del

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

14. apr 2006 5:40

Doooobrooooooo jutrooooooo drage moje!!! Kakšno jutro!!!! To se ne da povedat z besedami!!! Celi čas teka me je spremljala luna in nisem rabila lučke!! Ko takole tečeš z mislimi pri vas, te prevzame, srce se ti premakne mal višje, prava romantika!!! Marjanca praviš speedy, da sem!!! Ja, ja mogoče stara mama od njega!!!!!! Kako lepo, da je oče doma, tega sem še jaz vesela!! Lepe praznike vam želim!!! Lisička pozdravljena!! Kdo te bi pozabil, imam lepe spomine nate, še tvojo sosedo Rmeli pogrešam!!! Če jo vidiš kaj, jo pozdravi in naj se mal javi!!! Tuna in Bonaca, me mal zanima, če vama bo uspelo letos osvojiti vrh!!!Kolikor vem , čez zimo ni bilo pravega navdušenja nad sprehodi!!! Punce imejte se lepo čez praznike, veselite se in veliko pirhov vam želim!!! Jaz sem delovna in še nedelja je cela!!! Kaj čemo, tako pač je!!! Čim manj grehov vam želim!!! Lp Helena helena45 Sporočilo je spremenil(a) helena45 dne 14. apr 2006 05:41:32

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

14. apr 2006 6:38

Dobro jutro, rožice moje ! Sem si že skuhala zeleni čaj, da bom lažje preživeti čas do večera, ko si bom pripravila mešanico sadja s sadnimi musliji. Ni variante, da zdržim do sobote zjutraj z vodo. Že ta luna bo pravo junaštvo zame, ki nekako ne prenašam najbolje teh vodenih dni. Danes popoldan se bom zamotila s čiščenjem, potem pa se moram učiti za izpit - stara koka, pa ulenje. Da me samno vidite med vsemi temi bukvami. Za crknit. Otrok pa se mi smeji - no, da malo vidiš, kako je meni hudo, pravi. Marjetka cvetka, tudi jaz sem po mailu dobila eno pesmico v zvezi kilami, pridobljenimi pozimi. A ta je tvoja ali kaj ? Sem jo razposlala po celi firmi. Pa kaj če bi ti začela zbirati te tvoje stvaritve in bi izdala kakšno zbirko, kaj ? Me pa se bomo lahko hvalile, da te poznamo :)) Encijan, mene bolj motijo razna polivanja, ki jih kmetje počenjajo po svojih travnikih, vendar se ne dam. Saj teh 5 km je hitro mimo. Enkrat morava poklicati Heleno, pa jo vse tri mahnemo tja dol. Lisička, pa kako se te ne bi spomnile. Veš, kmalu ne bom več potrebovala stvari, ki jih prodajaš, saj imam joške le še v sledeh :)). Kam si spravila Rmeli ? Rožica, ni slaba tale tvoja, ampak mene packo mikajo orehi. Bom pa vanje namesto belega dala rjavi sladkor in se tolažila, da malo manj grešim. Ampak povejte mi, kako ve nastrgate hren, da vas oči ne pečejo. Jaz vsako leto jokam kot nora. Sem ga poskusila v magic buletu, pa mi naredi tak cmok iz njega. Rada bi ga naredila z jabolki, enega pa z jajčki. Sta si ati in mami zaželela in jima bom pač naredila. Komaj čakam, da jutri začnem s pečenjem. To bo luštno. Pa ne vem, kako to, da zadnje čase tako rada pečem, včasih pa mi je bilo tako zoprno. Tuna, si pa asica, da začneš z dieto na take dni. Kapo dol. Me prav zanima, kaj bom "čarala" jaz. Upam, da ga ne bom preveč sračkala, čeprav je po končani dieti malo lažje, ker ločujem le znotraj obroka. Za zajtrk bom še jedla sadje. Veselo druženje z vašimi dragimi te dni, veliko se smejte in radi se imejte !!!!!!!!!!! (pa "pravilno" jejte) marjanca marjanca45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

14. apr 2006 6:42

Helena, ti si tekala, jaz pa perilo obešala - za znoret. Res ne vem, katera je bolj "čudna", kaj ? Samo tvoje je definitivno bolj koristno. Pa kaj hočemo, tako je. Vsak svoje. Samo si res frajerka s tem tvojim laufanjem. Nisi pa niti slučajno stara mama od speedya. Si ta prava mačka ! Bravo za tebe. marjanca p.s. enkrat morava res skupaj laufati, samo ne ob štirih zjutraj ! marjanca45

helena45  

14. apr 2006 8:06

Še enkrat en lep pozdrav!!! Marjanca, al praaav beremm???? Bi se nama pridružila??? Pa to ni res!!!!! Kako si dobrodošla in kako sem vesela te novice!!! Huuuuuuuraaaaaaaa Zaaaaateeeeeeee Maaaaaaaarjaaaancaaaaaaaaa!!!!!!! Nič kaj ne kaže, da bi se še katera odločila za tek, ali se pa motim!!! Pustimo se presenetit!!! Saj pravim, važno je sodelovati, da začutiš tisto vzdušje, ki te potegne kar notri v množico tekačev!!! Marjanca, vsako delo, ki se opravi tako zgodaj je stoposta koristno neglede na izvajanje!! Sedaj pa moram iti mal delat, ker grem popoldan v službo!! Še enkrat vam želim vse lepo!!! Čao!!! Lepo praznujte!!!! Lp Helena helena45

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

14. apr 2006 8:08

Tuna, hvala za pojasnilo v zvezi z DVD. Bom pogledala pri sosedu po poličkah. Sprehod na grad bi tudi v prazničnih dneh pasal, po teh požrtijah, ki bodo sledile. Povej, pokliči, če bo vreme ok, ni problema. bonaca

helena45  

14. apr 2006 8:20

Hojla!!! Pridne punce, al nas mislite presenetit!!!!!! Bravooooo Bonaca, tako se govori!!! Lp helena45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

14. apr 2006 8:27

Bonaca ni blema samo telefon so mi ukradli pa nimam več tvoje telefonske, pošlji mi jo v sporočila. Lahko bi šle v ponedeljek zjutraj če nimaš kaj drugega v planu in če bo lepo vreme. Kaj praviš? Marjanca jaz sem tako nareta da 4 mesece poskušam z dieto a ni pravega rezultata potem mi pa kar naenkrat naredi klik in se resno lotim zadeve. In tako je bilo tudi sedaj. Je pša zanimivo da sem ful sladkosneda ampak me zdaj ko sem se odločila sladkarije sploh ne premamijo in mi ne bo težko preživeti praznikov. Jutri praznujemo rojstni dan moje hčere...danes je stara 9 let...pa si bom oblekla najbolj ozke kavbojke da potem ne morem veliko jest.... Čez 10 dni pa šibamo na Korčulo za 1 teden...juhuhu...komaj čakam...tam bom pa tako samo ribe jedla. Punce uživajte in prav lepo preživite praznike. Čao, čao.... tuna

*Etka  

član od: 19.2.2004

14. apr 2006 8:33

No jaz sem se tudi odločila, da bom upoštevala lunin post. Danes bi morala imeti sadni dan. Zato bom zvečer, ko bo konec posta popapcala jagode, ki sem jih že kupila. Prebrala sem, da je med postom dovoljen tudi svež sadni sok in si bom privoščila tudi limonado. Marjetica

helena45  

14. apr 2006 10:22

Tuna lepo praznujte hčerin rojstni dan in tudi iz moje strani ji voščim vse lepo in naj si uresničijo vse skrite želje!!!! Vse najboljše!!!!! Lp Helena helena45

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

14. apr 2006 10:31

Pozdravljene Že več časa vas spremljam na temle forumu... No, ker je Marjanca vprašala za recept za polnozrnato potico, ga napišem, sicer ni v celoti polnozrnata, jo pa delam že veliko let, ker je enostavno dobra, naredim pa iz navedenih sestavim pletenico, sladkor nadomestim pa s fruktozo testo: 20g kvasa, 1,5dl mleka, 40g sladkorja, 200g mehke moke, 150g polnozrnate moke, 1 jajce, 40g masla, sol, limonina lupinica nadev: 250g orehov, 1,5dl mleka, 20g margerine, rum, 40g sladkorja, vanilin, cimet Pečem 40 min, 190 stopinj Vsem želim čim manj nabranih kilogramov čez praznike (he he he) Mateja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti