Ločevanje živil 90. dni - 5. del

darjao.  

član od: 15.12.2005

sporočila: 140

24. jan 2012 9:38

Nisem teden dni pred vami, danes je moj prvi vitaminski dan. Sem se pa od začetka leta odpovedala večerji in alkoholu in sem 3 kile tako zgubila, 2 pa na tej dieti (to in prenehanje kajenja so bile moje novoletne odločitve in se še vseh držim). Ja v letošnjem letu sem mi Emšo obrne na 30 in je čas za korenite spremembe

Mislim, da veliko vode tudi pomaga pri izgubi kg, ker pomaga, da se voda v telesu ne zadržuje in da je prebava hitrejša in lažja.

Je pa pri meni tako... na začetku letijo kile dol kot nore, pol se pa na polovici ustavi, pol pa... hm.... ne vem ker sem takrat nehala

Zdej se pa ne bom dala!

uživajte današnji dan v

darjao.

zverinica  

član od: 20.7.2009

sporočila: 86

24. jan 2012 10:31

kkristinak je napisal/a:

No problem je da prihajam domov iz službe po 17 uri. V službi jem sadje, na OH solato s testeninami, namesto mesa kakšno skuto, vmes pa seveda sadje. Če pomislim je morda resnično krivo sadje, vendar sem knjigo nekako razumela da ob lakoti ješ sadje, ali pa sem jo tako želela razumeti, kajti sadje obožujem. Bom v naprej poskusila samo  za zajtrk sadje  pa vidim.

Tudi glede tehtanja bom upoštevala nasvet.

Lp
Kristina

kkristinak

Surovo, nepredelano sadje sodi med ogljikohidratna živila. Sadju zaradi sestave pripisujemo velik prehranski pomen v okviru zdrave, varovalne prehrane. V sadju najdemo enostavne ogljikove hidrate ali monosaharide, torej enostavne sladkorje. Mednje sodijo glukoza – grozdni sladkor, fruktoza – sadni sladkor, manoza in galaktoza. Med ogljikovimi hidrati so ti najhitreje prebavljivi in dajo človeškemu telesu v kratkem času največ energije, povzročijo pa tudi hiter porast sladkorja v krvi. Presežek ogljikovih hidratov pa se s pomočjo povečanega inzulina v krvi kopiči kot maščoba v telesu, kar je že znano. Sadje je zato priporočljivo jesti zgolj v dopoldanskem času na tešče, kasneje pa ne več. Sploh če ga jemo zvečer, se nima časa prebaviti in nam gnije v telesu, to pa povzroča vetrove.

zverinica

"PETJA"  

član od: 5.11.2007

sporočila: 14

24. jan 2012 11:00

pika, potem sva na istem

Jaz sem imela v srednji šoli 97 kg kar je na 170 cm blo čist preveččččč, potem sem se odločila da shujšam. V štirih mesecih sem prišla na 63 kg mz dieto ki sem si jo sama naredila, bilo pa je da sem jedla skoraj nič oz samo solato in kakšno sadje, vsak večer pa na kolo in 30 km. Uspelo mi je, da sem potem bila na teh kg do prve nosečnosti, potem mi je ta nekaj pustila, po drugi pa sem pristala na 84, kar je tudi veliko, sploh zaradi počutja.

zdaj pa hočem shujšati ampak ne na način kot sem v prvo, saj je bilo tisto dobesedno stradanje in to ne prinese razultatov dovgoročnih. V kolikor bi mi z to dieto uspelo prit na 70 bom zelo vesela saj se mi zdi to zdrav in pravilen način prehranjevanja.

Danes sem na vitaminih 16 dan in se počutim enkratno, tudi če kg nebi šli tolk dol bi bla zadovoljna ker sem kot bi bla prerojena, nič več tiščanja prenajedanja in slabe vesti. Red je zame zakon!!! (samo začeti je treba, pa vzpodbuda je vedno dobrodošla)

LP

"PETJA"

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

24. jan 2012 16:49

ojla

Začetek pa je res težak,saj je bil moj želodček prej drugače navajen,zato sem prišla malo jamrat ,da mi dan hitreje mine,ampak trda volja me pelje naprej.

Petja ti pa si res bila dobra glede prve shuševalne diete,saj skoraj nisi nič jedla dobro da nisi kaj zbolele,samo rečem ti,vsako leto ko si starejši je težje shujšat saj se presnova in telo spreminjata.

Kot vidim si še mlada mamica in ti garantiram da boš s to dieto sigurno uspela doseči svoj cilj,samo vztrajna moraš biti in disciplinirana,kar pa vidim da ti dobro uspeva in čestitke

lp 

-pika

darjao.  

25. jan 2012 10:27

No pa sem ga preživela... vitaminski dan Moja najljubša zelenjava je pohan šnicl

Danes pa meseko

Zajtrk: grozdje mi se je težko navadit jest zjutraj in včasih kar izpustim

Kosilo: Svinjina in zelenjava pod peko, paradižnikova solata.

Večerja: Kosilo/2

Dejmo punce! do poletja!

darjao.

SINDY  

član od: 12.9.2008

sporočila: 79

25. jan 2012 12:58

Pozdravljene,

Darjao, čestitam za "novoletne obljube". Veš tudi po 30-em še vedno sije sonce ... joke.

Včeraj je bil vitaminski dan, ki ga ponavadi obožujem ... včeraj pa kriza! Kar naprej sem se sukala okoli hradilnika, ampak grešila nisem!

Pred nami je beljakovinski, ko bomo jedli polivko iz mletega mesa. Namesto špagetov si bom privoščila kislo zelje. Posrečena kombinacija.

Vse lepo,

SINDY

"PETJA"  

član od: 5.11.2007

sporočila: 14

25. jan 2012 13:12

Oj

Pri meni je danes tud posrečena kombinacija golež + solata komaj čakam, sem danes fulll lačna ne vem kaj me daje

Ko ste pa glih pri tridesetih, tudi jaz pridem čez 3 mesce, upam da še z 10-

Lep sončen dan

"PETJA"

SINDY  

član od: 12.9.2008

sporočila: 79

25. jan 2012 14:03

Ja Petja, potem pa bo to (-10) "najlepše darilo", povabljenci pa bodo kar presenečeni .... Tole si pa dobro načrtovala.

SINDY

darjao.  

25. jan 2012 14:51

Petja sej ti bo ratalo! No jaz mam še mal manj ko pol leta cajt , sam mam pa še vsaj 13 kg, če ne rajš 18 za skinit

A migate kaj? Jaz sem zdej pol ure kickaerobike in sem bla mokra ko  . Kondicija ko pr crknjenem konju...

Dokler sem tako "prijetno zaobljena" mi je nerodno it laufat, v fitnes sem šla 3x in so vedno bli tam kaki znanci in sem se skori v zemlo pogreznila , tak da rajš malo pomigam doma... včasih sem pridna in 3 al pa 4x na teden, včasih sem pa packapa sam enkrat. Čeprav je to več kot sem 5 let skupi.

Pridne bodite, stran od hladilnika, gledam vas

darjao.

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

25. jan 2012 14:59

oj

mmmmmmmmmmmm ravno jem pico z veliko zelenjave,za večerjo pa gotovo puhasti puding ki ga obožujem.

Punce dobre načrte imate in sigurno vam uspe zato bo to gotovo najlepše darilo od sebe,v nadaljevanju pa pride shoping za kakšne dobre cunjice.

Sem pa danes malo grešila,kajti vsako sredo hodiva s prijateljico na kavo,ker pa zmeraj pijeva kavo s smetano sem jo tudi danes, saj ji nisem hotela povedat da hujšam,ker jo hočem malo presenetiti oz. če bo sama kaj ugotovila na meni,zato bo moj grešni dan vsako sredo KAVICA S METANO a mislim da ne bo preveč narobe.

LEP DAN IN ŠE VELIKO SONČKA

-pika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti