23. jan 2011 16:53
ko sem se jaz prvič lotila ločevalne, 5 let nazaj, ni bilo učinka. sem se seveda lotila preveč površno in grešila na vsakem koraku, ne da bi sploh vedela kako in kaj. shujšala seveda nič. to je bilo v gimnaziji, bila sem seveda mlada in se mi kaj dosti okoli tega ni dalo ukvarjati.
potem sem se po kakšnem letu stehtala, videla, kaj se je v tem času zgodilo in spremenila način življenja - jesti 5x na dan, ne zvečer. sem shujšala fino, 7 kg in prišla do teže 63kg, ki še danes zame ostaja idealna teža, čeprav sem kar daleč od nje, ampak že bo, počasi.
potem sem čez poletje spet malo zabušavala, in ne da bi z novim letom pričela kaj migati, to zabušavanje se je zavleklo še za eno leto in tako sem pred dvema letoma prišla na najvišjo težo - 80kg. bližal se je pa maturantski ples zato sem se vzela v roke in lepo z ločevalno shujšala 9kg. do aprila sem vztrajala, potem dobila fanta in seveda ljubezen skozi želodec in to in sem do novega leta spet nabrala malo kilogramov in prišla na 78kg. lani sem potem spet ponovila ločevalno, tam do konca poletja prilezla na 67kg in potem se ustavilo. pričela sem namreč trenirati za maraton, kar je pomenilo veliko teka, ampak tudi veliko hrane. in tako sem od lanskega septembra pa do 3.1.2011 prišla malo nazaj na 73 in še nekaj.
v kombinaciji z želodčnimi težavami tudi letošnja ločevalna ni tako zelo uspešna tako da sem zaenkrat izgubila samo 1kg, nesejo me predvsem vikend grehi, ampak se bom že počasi malo naučila brzdati. predvsem pa po občutku, če mi paše čokolada, jo pojem, ampak ko pa ratam trmasta se pa držim vitaminskega dne ko pijanc plota. imam težavo, da se res ekstremno hitro zredim, ampak ko se vzamem v roke tudi hitro shujšam. se mi zdi pa da je finta ločevalne predvsem v vitaminskih dnevih - jaz na vitaminski dan shujšam tudi do 1kg. moj cilj je letos itak hujšati lepo počaso, 1kg na teden, z ločevanjem. z jutrišnjim dnem imam na koledarju označeno, da bi morala imeti že 3kg manj - torej biti v coni 70, pa sem danes bila še kar lepo v coni 72. tako da dokler ne pridem do 70 oz. do teže, ki je predvidena za določen teden, se bom pridno držala ločevalne. potem, ko pa pridem do tedenskega cilja, pa lepo počasi naprej, brez pretiravanja. pri meni je namreč ta problem, da se sicer 2,3 meseca fino držim diete, potem ko je pa konec, pa udarim po hrani z vso močjo in mlatim kar vidim in voham. tako da mi ta princip 1kg na teden bolj ustreza, ker lahko tudi vmes malo grešim in popravljam napake sprotoma.
uf, sem se napisala, saj ne vem, če bo kdo sploh prebral, ampak meni tako pisanje pomaga, ker sama pri sebi razčistim stvari in grem z prazno glavo naprej
tako da jutri vitaminski dan in potem lepo naprej po zaporedju dni, dokler ne pridem do 70
veliko uspeha vsem, pričenja se nov teden, nov ponedeljek, nova energija in volja!
tunna
http://titabota.blogspot.com/