20. jan 2011 12:56
cheleste ne obupaj! Če si se začela rekreirat ob začetku diete, je logično, da nisi nič izgubila na teži, ker so mišice težje od maščobe. Sem pa prepričana, da lažje zapneš hlače Kako hitro ti kopnijo kilogrami, je odvisno od kupa dejavnikov - prekomerne teže ob začetku diete (več kot imaš balasta, bolj se bo poznalo na začetku), tvoje prehrane pred dieto (manjša ko je sprememba prehrane, manjša je sprememba teže) itd. Prepričana sem, da se bo tudi tebe tehtnica kmalu usmilila, samo ne obupat. Balu, avtorji diete pravijo, da če si lačen, očitno nekaj ne delaš prav. Meni je pomagalo, da sem 2-3 ure po obroku pojedla kos sadja za malico, pa če sem bila lačna ali ne ..in tako sploh ni bilo lakote Pa še ideje za sadno-zelenjavni dan: - Polnjene bučke/jajčevci/paprika (zelenjavo izdolbeš, "meso" skupaj z zelišči popražiš na čisto malo olja, dodaš drobno zrezano drugo zelenjavo (npr. korenček in kolerabico / paradižnik, olive, papriko) in na hitro podušiš (ni treba do konca), posoliš po okusu in daš v izdolbeno zelenjavo. V pečici pečeš cca 30 minut pri 200 stopinjah. - dušeno kislo ali sladko zelje - skleda zelene solate samo z zelenjavo - pečene korenovke in gomoljnice - na poljubno velike kose narežeš korenje (rumeno in navadno), kolerabico, gomoljno zeleno, koromač, pastinak, lahko tudi peso, pokapljaš z malo olja, potreseš s peteršiljem in timijanom, strseš v pekač, obložen s peki papirjem in pečeđš cca pol ure pri 200 stopinjah. Mene je okus zelo pozitivno presenetil - polnjeni šampinjoni (ločiš bete in klobuke, bete sesekljaš, dodaš česen, peteršilj, malo olja, sol in poper, s tem nadevaš klobuke in pečeš v pečici cca 10 minut) - sadna solata z rozinami in oreški - šampinjoni z rožmarinom (šampinjone narežeš na četrtine, v ponvi popečeš na malo olja, potreseš z rožmarinom, pokapljaš z limoninim sokom in malo vode ter dušiš v pokriti posodi na majhnem ognju, soliš in popraš) - polnjen avokado (svež avokado izdolbeš, "meso" zrežeš na kocke, dodaš zrezan svež paradižnik, olive, vložene gobice, dodaš limonin sok, sol in poper, nadevaš v sadež in poješ) - katerakoli zelenjavna juhica - če želiš kremno, jo popolnoma ali le delno spasiraš s paličnim mešalnikom - motovilec z granatnim jabolkom in orehi - malo drugačna solata, zelo nasitna - na žaru pečena zelenjava - pečena buča - bučo z rumenim/oranžnim mesom (npr. hokaido) narežeš na večje kose in spečeš v pečici. Tega še nisem poskusila, a menda je odlično motovilčica