Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

16. feb 2006 10:57

Punce moje drage, ko bi vedele, kako lepo je slišati vaše vzpodbudne besede: inspiracija, pa vzornica. Nena in Marina, hvala, da sta me opomnili! Ja, sebe izpred 1 leta bi si morala vzeti za zgled in se spraviti v red. Tudi sama sebi sem všeč na tistih slikah, ampak podoba v ogledalu pa danes ni takšna. Na žalost! Naj vam povem, da sem po včerajšnji pizzi dopoldan nadaljevala s sadjem do večera in sem nato celo noč hodila na WC, tako da sem bila zjutraj skoraj 2 kg lažja od prejšnjega dne. Saj vem, voda, ampak napeta sem pa že veliko manj, tako da sem dobila nov zagon za zdravo prehranjevanje. Ne vem še, kako bom nadaljevala, trenutno sem si zadala, da ukrotim napade lakote, ki me občasno obidejo. Včeraj zvečer sem začela brati knjigo Duhovna pomoč pri zasvojenih z OH ali nekaj podobnega, pa sem se zaenkrat kar našla v njej. Ko sem pred leti brala knjigo, kateri je ta le dodatek - Tudi z OH ste lahko zasvojeni - še preden sem se srečala z ločevajem in 3md, se nisem prepoznala kot "zasvojenka", zdaj pa se mi vse bolj zdi, da imam kar precej simptomov. Imam občutek, da je k temu pripomogla tudi 3md z rednimi slaščicami (pa čeprav je bil velikokrat to samo kruh z marmelado) ki sem se jih prej že 2 leti bolj ko ne izogibala. Tako da se vse bolj nagibam k Montiju, metoda, ki je predlagana v omenjeni knjigi, mi namreč takrat ni bila nič blizu. Jo bom mogoče še enkrat prečekirala. Ali pa bom sledila Ireni19, ki je začela s 3md, da je izgubila prve kg, pa potem nadaljevala z Montijem. Irena19, če nas še prebiraš, oglasi se nam še tu in povej, kako ti gre. Se mi zdi, da bom enkrat diplomirala iz hujšanja... V glavnem, še enkrat hvala za podporo! V petek sem na žalost zasedena, za 10.3. pa me Claudija le vpiši. A gremo danes kaj na orbija? Encijan

tikva  

član od: 5.1.2006

sporočila: 71

16. feb 2006 11:48

Pozdravljene! Ko vas takole prebiram me je postalo malce strah.Jaz sem še na začetku in imam še veliko voljo.Bojim se kaj bo naslednji mesec,ko se bodo kilogrami ustavili in si že naveličan vsega.Le oglasite se,že zaradi nas,ki smo za vami,da ne obupamo. Marina 45,res sem srečna ker ne kadim.Prenehala sem v trenutku in to s pomočjo hipnoze v Poreču.Vem,da imajo določeni slabo mnenje o tem,vendar meni je pomagalo.Doma imam vedno cigarete na mizi (od moža) in me niti malo ne moti.Pri tebi vidim,da je lažje,ker si že nehala sama. Poskusi še enkrat in izdrži. Želim vam lep dan! tikva

beba  

član od: 1.2.2005

sporočila: 91

16. feb 2006 12:03

Encijan, sama se tudi vedno bolj nagibam k Montiju, vendar se ne morem in ne morem odločiti. Tudi tuna ga je pohvalila. Prvič ko sem ga prebrala se mi je zdelo tko zakomplicirano, sedaj pa vedno manj. Veš, se po eni strani bojim da se ne bi zredila. Sedaj res naredim kakšno pregreho in mi ne grejo kg dol al skačem po orbiju al ne, kg kar stojijo (v končni fazi sem tudi s tem zadovoljna, vendar koliko odrekanja je potrebno vem samo jaz, pa ve tudi), ne vem .....Tudi sama opažam da prej sploh nisem bila tako "sladka", sedaj mi vedno bolj diši, včasih tudi popustim. Pač tako je!!! Mogoče katera pozna kakšno ki je to dieto že imela in bi povedala iz izkušenj. Meni tudi diploma iz hujšanja ne pomaga, mogoče mi bo podiplomski študij PUNCE SEJ BO!!! Lepo se imejte in ne dajte se !!!! Tikva, nič obupat sploh ne zaradi nas. Najprej je treba urediti v glavi, nato gre. Sama se dajem (prav sedaj je pet let) in lahko rečem da uspešno, čeprav sem še vedno pretežka. Vedi da so vzponi in padci, od nas pa je odvisno kako in kaj. KAR POGUMNO NAPREJ beba Sporočilo je spremenil(a) beba dne 16. feb 2006 12:20:22

darkad  

član od: 3.9.2005

sporočila: 304

16. feb 2006 13:13

Pozdravljene drage punce, preden sem začela z dieto sem preštudirala tudi Montija, vedar mi je bila 3MD dosti bližja, pa tudi tale forum je veliko pripomogel k odločitvi. Vesela sem, ker se oglašate tudi tiste, ki ste z dieto že zaključile, borite pa se z vzdrževanjem, verjemite, da ste mi (pa najbrž tudi vsem začetnicam) za svetel vzgled, ker vem, koliko volje in odrekanja je potrebno, da ste, kjer ste. Zaenkrat še nimam kakšne krize, se pa ob prebiranju vaših težav psihično pripravljam nanje. Opažam, da se veselim vsakega obroka, ki ga pripravim in da sem končno vnesla red v prehranjevanje. Če vam povem, da sem pred 13imi leti imela 60 kg, danes jih imam pa skoraj 40 več, potem veste, kje sem!!! Pridelala sem jih v glavnem zaradi nereda v prehranjevanju, cel dan nič, potem pa vse, kar je bilo v bližini. Vedno hodim zelo pozno spat in temu primerna je bila tudi prehrana. Imela sem celo obdobje, ko sem se ob dveh ponoči zbudila in sem šla jest! Odkar sem na 3MD sploh ne pomislim, da bi vstala sredi noči zaradi hrane, je pa res, da večkrat pojem večerjo bolj pozno, kot je priporočeno, vendar dosti manj, kot prej. Voljo imam, motivacijo tudi, zaenkrat bi rada shujšala 20 kg, potem bomo pa videli naprej. Vem, da je veliko, toda začeti je pač treba. Berem, kako je vam uspelo, torej... Občudujem in podpiram tudi tiste, ki že pri parih kg plusa sprožijo alarm in začnejo hujšati, da se nimajo kg možnosti nalagat. Tudi tega se zavedam, da smo različni, tudi vzroki za pridobivanje teže so različni, na tem forumu nas družijo več ali manj podobne izkušnje, zato vsak dan rada preberem, kaj ste napisale. Nobene "faušije" ob izgubi kg, nasveti, podpora, tako naj bo tudi v bodoče. Skupaj bomo zmogle!!! Mislim, da so krize normalen pojav, dosti lažje se z njimi spopadeš, če veš, da te nekdo razume. Ojej, upam, da nisem preveč zatežila, sem že čisto predolga, vendar, ve se med sabo precej dobro poznate, to sem pa jaz (drugače precej govorim, ko se vidimo bom pa povedala kaj več, ha, ha,..) Samo še tole, beba, poznam kar nekaj ljudi, ki se prehranjujejo po Montiju, vendar jim je to nekakšno nadaljevanje 3MD, vzdrževanje teže. Se bom bolj podrobno pozanimala, pa poročam. Clavdija, če lahko na srečanje zamudim, me kar vpiši, prosim. Se že veselim!!! Vsem želim veliko dobre volje in lep popoldan lp darkad

claudia12  

član od: 29.8.2005

sporočila: 221

16. feb 2006 14:27

DARKAD VPISANA! Saj ura je samo okvirna! claudia12

SANITETA  

član od: 5.7.2005

sporočila: 92

16. feb 2006 14:34

Pozdravljene sokilažnice ! Kot veste sem se vam pridružila na Valevtinovo - kar tako na hitro. Včeraj sem imela pasulj - brez mesa seveda, danes pa makarone s paradižnikom in solato. Največji hec pa je, da doma sploh ne vedo za kaj gre. Jedo isto kot jaz, le, da ostali dobijo še kakšen košček zraven , da pa je vse pripravljeno brez ali le na minimumu maščobe jim pa sploh še ni pripeljalo. Sicer pa nikomur mojih ne škodi. Ko pridem na težo človeka se takoj pohvalim -sedaj sem še Ali je še katera, ki je pred kratkim vstopila v vrste usihajočih ? V Ljubljani se vidimo - predvidevam ! Veliko dobre volje in lep dan želim vsem ! saniteta

darkad  

član od: 3.9.2005

sporočila: 304

16. feb 2006 15:23

Clavdija, hvala. Saniteta, dobrodošla v naši druščini! Ha, ha, tole z novim režimom v kuhinji si pa dobro izpeljala!! Lp darkad

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

16. feb 2006 17:39

Pozdravljene punce, veliko spet novih. Lepo je to, da se takole spodbujate! Jaz se seveda prijavim za srečanje, ker mi prejšnjič ni uspelo, da vas vsaj zdaj spoznam, ko se pa že toliko časa spremljamo čez hujšarske in druge pripetjljaje...jaz vas spremljam, samo pišem ne...delo pa šola pa življenje...ampak si vas vseeno želim spoznati... Claudia, če rabiš kako pomoč pri organizaciji, sem ti pa pustila mail in telefonsko v zasebnih sporočilih, pa me kontaktiraj, da se dobiva na kak čajček in se zmeniva. Lepo se imejte, pa kakor se da malo skušnjav želim! Sarica

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

16. feb 2006 21:21

Pozdravljene, punce! Ta teden imam tako norišnico, da komaj kaj utegnem priti na forum. Danes sem prišla domov šele tričetrt ure nazaj in sem čisto izmozgana. Ima pa tak natrpan urnik tudi plus, saj nimam časa mislit na hrano. Danes sem pojedla takoj zjutraj 2 kivija, potem pa samo še 1 hruško in 1 banano. Za več nisem imela niti časa. Sicer me sedaj malo lakota grabi, ampak bom šla kar kmalu v mižule in bo stvar rešena. Jutri sem pa prosta in se bom večkrat javila. Nočko! tejčica

Marina 45  

član od: 5.1.2006

sporočila: 40

17. feb 2006 0:02

Pozdravljene! Samo na hitro se javim. Dan sem prestala brez grehov. Grešiti je bilo skoraj nemogoče ker sem prišla domov zelo pozno. Vprašanje pa je kako mi bo uspelo med vikendom. Zgodaj zjutraj se namreč ženske odpravljamo na regato v Biograd. Baje je slabo vreme- no bomo videli. Se poslavljam ker moram še spakirati in pripraviti vse potrebno. Se beremo v ponedeljek. Punce komaj čakam, da se vidimo! Gremo dalje! Marina 45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti