Ločevanje živil 90. dni - 5. del

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

3. jan 2006 16:28

Hojla, taprave ste, kar 33 vas je že na dieti. Bravo. Jaz pa vas le spodujam, sama pa grešim. Včeraj sem si sadni dan pokvarila, ker mi je ob 22. uri zadišala sarma in se ji nisem mogla upreti. Sem se potolažila s tem, da bom imela danes še en vitaminski dan oz. zelenjavni dan, pa sem se premislila ko sem prišla domov in spet jedla sarmo. No ja, vse po pravilih beljakovinskega dne. Zvečer pa bom najverjetneje kar jogurt, ker grem na jogo in pred jogo ni najbolje veliko jesti. Ampak nekaj je pa potrebno, da ni večjih grehov zvečer ali celooooo ponoči. Tud jaz sem v času diete pila kavo z mlekom in malo sladkorja le na beljakovinski dan, je bila takrat toliko boljša. ostale dneve pa sem poskusila brez mleka. je kar šlo. Zdaj pa kar kavo z mlekom in rjavim sladkorjem. Mialim, da sojin sir tofu sodi v B dan, prav tako se stirnjam, da beljakovin meso, mlečni izdelki in jajca ne smeš mešati med seboj. Laho pa poješ različne vrste mesa, ali različne sire ipd. Leča mislim, da sodi me ŠKROB, če se ne motim in takrat se verjetno tudi lahko poje lečina juha. Vodo pa je potrebno kar popiti do 2 litra dnevno. Pazite- 2 dl sadnega ali zelenjavnega soka se že šteje za samostojen obrok. Takole, bodite pridne še naprej in imejte se rade. LANES

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

3. jan 2006 16:39

Ob prebiranju napisanega sem se spomnila, da sem pozabila piti! Za zajtrk sem popila dva dcl soka sveže stisnjenih pomaranč, da sem lahko pojedla vse potrebne tablete in vitamine, potem pa sem "uničila" še skodelico svežih češenj (sem jih imela še od začetka decembra, ko sem jih nabavila v Munchnu - pa so bile še vedno takšne, kot da bi jih nabrali opred nekaj dnevi - trde in hrustljave!). Ker sem danes še v Portorožu, sva si z možem privoščila dolg prehod do Pirana in nazaj - prej ni bilo možnosti, saj je vse praznike deževalo. Ko sva opazovala pretovarjanje soli z ladje na kamione (sigurno jih je bilo 50) sem spila pol litra vode, potem pa do sedaj, ko sem popila juho, nič. Enostavno kar pozabim piti! Se bo treba popraviti! Marjetka cvetka, a boš vodila tudi statistiko o izgubljenih kg? Moji podatki: Ljubljana, 52,5 let, 162 cm, teža: upam, da je prva številka še vedno 8. nada

pika  

član od: 30.9.2003

sporočila: 72

3. jan 2006 18:24

Živjo!! Ravnokar sem pojedla hrenovki, vendar bi še kaj sladkega. Cel dan ni bilo težav, zdajle me pa kar malo daje. Jutri bom skuhala kar segedinovo juho iz Rinine knjižice. Ja, še moji podatki: sem iz okolice Ljubljane, stra 38,5 let, velika 170 cm, no, kil pa nimam veliko preveč, saj sem jih že kar nekaj izgubila (60). Vendar bi kak cm okoli pasu le rada dala stran. Pa še paše mi malo zdrave hrane. Drugače sem precej požrešna. Lačne so moje oči in ne trebuh. Lerp večer, Pika. Pika

Marcipan  

član od: 29.12.2005

sporočila: 26

3. jan 2006 19:22

Pozdravljene! Danes je moj prvi dan dijete. Zajtrk: na tešče sem popila kavo z malo mleka čez eno uro pa še eno jabolko. Malica ob 11. - jabolko. Kosilo ob 15.uri - 1 par hrenovk, solata in malo juhe. Popoldne za malico sem si privoščila še kavo(brez mleka). Sedaj je večer in bi morala pojest pol kosila - pa ne morem. Sem sita. Ne vem ali je to samo trenutno ali pa se bo ponavljalo tudi naslednje dni. Ali je kaj narobe, če se večerja preskoči? Pozdrav Marcipan

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

3. jan 2006 19:58

Dober večer! Joj kok vas je. Je postalo zelo živahno tukaj. Jaz vas bom samo bolj brala in včasih kaj " pametnega " povedala. Jankica, kave ne smemo šteti med popito vodo ker ima ravno nasprotni učinek. Po kavi moramo popiti še več vode. Je pa dobro piti kavo preden gremo na vadbo ker ......... Sem že malo pozabila zakaj. Obljubim da bom šla prebrat in bom vam povedala bolj točno. Marcipan, tudi meni ne paše vedno jesti večerje, samo sem ugotovila, da če ne jem večerje potem drug dan dopoldne umiram od lakote. Sem ravnokar pojedla jogurt- navadni.Če meniš, da boš lahko zdržala pa ni nič narobe.Za kosilo sem pa jedla špinačo z paradižnikom zabeljeno z kislo smetano( manj maščobe) in kos kruha. Lepo se imejte Hema

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

3. jan 2006 21:36

haj HEMA kar hitro nam povej zakaj ni dobro piti kavo,kajti jaz jo pijem vsaj trikrat na dan vendar jo pijem brez sladkorja in tudi zelo vodeno mislim po domače (švoh). lepe sanje in lahko noč kristina

zaklina  

član od: 2.1.2006

sporočila: 18

3. jan 2006 21:50

Pozdravljene! Lepo vas je spremljati,ko tako klepetate, kot da se poznate že sto let.Meni je še malo nerodno, zato še ne bi takoj razkrila svojih oblin,razen, če je to kakšen dogovor med vami.Koliko sem prebrala, vidim, da ste kar vse že izurjene v tej dieti.Moram povedati, da sem jaz pravi začetnik.Pred dnevi sem komaj nabavila računalnik in ko sem našla to stran sem se vse do včeraj mučila, da vspostavim stik z vami.Spomočjo nekaterih od vas,mi je to uspelo. Hvala vam še enkrat. Tudi jaz sem bila pridna danes.Dopoldne v službi sem namreč pojedla samo eno jabolko,popila liter in pol vode,popoldne pa, ko sem prišla domov pojedla zelno juho,ker drugega še nisem imela pripravljeno.Združila sem kosilo in večerjo skupaj.Zanima me če lahko zvečer pojem še kakšno sadje ali pa je boljše da si naredim salato?Če mi verjamete ali ne,sem zelo ponosna sama nase.Vem, da mi bo uspelo, prav tako tudi vam!Opozoriti pa vas moram, da me kar naderite, če bom kdaj skrenila s začrtane poti.Pa še to. Se vse ukvarjate z športom?Tukaj se še jaz nisem aktivirala.No ja, začela sem hoditi v službo peš, od danes,ker mi je mož obljubil,da bo on odpeljal tamalo v vrtec. Ostanite še tako pridne naprej. Čao!

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

3. jan 2006 22:07

Pozdravljene! Nekatere se me še spomnite, sem izgubljena forumašica, ki se že dolgo časa ni nič oglasila. Začela sem namreč delati in težko najdem čas za brskanje po internetu. Najprej želim vsem skupaj veliko dobre energije, trdne volje ter čim manj grehov in kilogramov v letu, ki prihaja. Tudi jaz sem po 3 mesečnem premoru z 2.1. začela novi krog dijete. Nekaj sem pridelala nazaj, ker se nisem držala sistema, nekaj pa je še bilo viška od prejšnjega kroga. Na žalost ne bom sledila dnevom, kot jih imate ve, bova pa z možem vstrajala skupaj in mi bo lažje. Čeprav vas bom bolj redko brala ter se oglašala, boste vsak dan v mojih mislih. Se še oglasim v prihodnjih dneh. olina

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

3. jan 2006 22:19

Spet se vam na hitro oglasim. Danse sem bila kar z vami na BELJAKOVINAH. Kosila sem sarmo z zelo malo riža in veliko mesa in večerjala solato s feta sirom in mozzarelo. Njami. Potem pa sem šla na jogo, kjer sem srečala Smile in sva se še malo načvekale in natelovadile. Zdaj pa vam želim lahko noč in sladke sanje. Mogoče bom jutri z vami na ŠKROBU ali pa mi bo končno uspel en sadni dan po praznikih. LANES

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

3. jan 2006 22:28

Tako, pa je 1. dan za nami. Jaz sem za kosilo in večerjo (manjšo porcijo seveda) jedla segedin in moram priznat da sem sedaj lačna. Bo treba iti spat preden dam kaj pregrešnega v usta. Komaj pa že čakam jutri ko je na jedilniku krompir, brez katerega mi živeti ni. Stvar ki mi pa enostavno ne zalaufa, pa je rekreacija. Se ne morem in ne morem pripravit da bom začela. Vsak dan si rečem, da jutri pa res začnem pa potem iz tega ni nič. Se bo treba poboljšat! Olina, lepo pozdravljena nazaj, se te spomnim z lanskega hujšanja. Tudi če nismo po dnevih skupaj je važno da smo drug drugemu za vspodbudo. Še lepše pa je, da imaš doma družbo v dieti. Je pa res fino, da je tako živahno na forumu. Pa da se nas je tolko nabralo na kupu, res nekaj neverjetnega. Nočko! tejčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti