Ločevanje živil 90. dni - 5. del

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

6. dec 2005 5:08

Dobro jutro dekleta! Najprej čestitke tebi Rmeli!!Superca si!!Ta dva dneva te res preizkušata, kolk zmoreš biti trmast! Pogrešamo vas Marjanca, Tuna, Robida in še kdo ??Punce kje ste?Punce mal se odklopite in se priklopite mal na naš forum, vsaj danes, ko je Miklavž!! Lisička, dobrodošla spet med nami! Majdad, mislimo natein drži se punca! Jankica , tebi pa še enkrat vse čestitke za -15kg Dušanka zdravo,včeraj po času se mi ni izšlo, da bi šla v klepetalnico.Danes sva na OH, pri meni testenine, tako kot vedno!Obužujem testenine!! Jaz še vedno tečem in tokrat oborožena.Imam toliko problemov s temi psi in nimam druge izbire, kot, da imam poln žep municije!Včeraj sem si dala duška, dve petarde sem uporabila in to prvič jih prižgala.Otroci so mi samo pokazali, kako se to uporabi in včeraj sem se preizkusila na dvema pesoma!Ko je to vžgalo ja kar pozabil v mene lajat in je šel, ko strela, jaz sem se na glas smejala, kljub strahu, ki sem ga prej doživela hahahahaha! Kakšen prijeten občutek me je obkrožal, da sem te dve mrcini premagala!!Ko sem se vračala, pa me je še eden, samo ta ni bil tako velik!Upam, da se me bodo sedaj, že od daleč izognili! Lep dan vam želim in lep miklavžev pozdrav! byby helena45

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

6. dec 2005 6:10

dobro jutro! Dekleta, ste kaj nastavile Miklavžu? Jaz sem, in mi je prinesel cel plato kakijev. , takih ta pravih, ta zrelih, se kar topijo v ustih. Evo, pa smo spet pri hrani. A ne Rmeli, ti sadje+naslednji dan , jaz pa o hrani! Zato pa ni ta pravih rezultatov pri meni, kot zakleto se ne premakne nikamor. Hema, vidiš, pesti so zalegle: konec dober, vse dobro! Lanes, kavici se pa tudi jaz ne mislim odpovedati. Edini luksuz, ki nam še ostane... Bravo Korenzu-Any, da držiš težo - po novem letu pa obilo uspeha pri nadaljnjem zmanjševanju - pa saj boš preko praznikov in pred njimi verjetno toliko pela in igrala cele noči, da bo teža kar sama dol šla! Encijan, še dobro, da se tvoj strinja, da ste brez sladkarij, jaz pa imam dva odjemalca, ki brez tega skoraj ne preživita, posebej punca hoče vedno kaj čokoladnega - čokoholik pač! Marjetka cvetka, a sedaj vidiš, kako je luštno, če imaš plus paket, toliko smeškotov, pa še mnogo drugih prednosti! Le odloči se! Velja tudi za Verovniko, pa še za vse tiste, ki se še niste odločile! Jankica - ja, VSAK teden sem bila na vodi - pa saj pravim, da ni bilo težko, ker nisem imela sadnih dnevov, sedaj je pa kriza! Pošto še dobiš, dokler boš le hotela! Tudi jaz uživam v njen! Lisička, zaupaj nam, kaj dogaja v Jugi! Marja, v slogi je moč! Claudia12, upam, da ti kmalu priklopijo internet - jaz bi bila težko brez njega! Rožica, tisto: minuto v ustih, celo življenje na riti - pa presneto drži - govorim iz lastnih izkušenj! Smile28, pa kaj hočemo - tudi pri meni je zemeljska privlačnost obupno velika Helena45, si pa frajerka - kar s petardo jih odganjaš - mrcine! Prav jim je, kaj pa te napadajo, a ne? Bodite lepo in pridne, morda vas še tekom dneva obišče, če vas še ni! Saj veste, ima veliiiiko dela! Dušanka

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

6. dec 2005 7:16

Hojla Miklavži in Miklavževke! Jabolka, orehi, krhlji, fige - kot nalašč za naše sadne dni. Dušanka, tudi tvoj Miklavž jo je pihnil v pravo smer. Pri nas pa je prinesel kavo za "nas tastare" ter čokolado in denar za otroke. Pa še en včeraj preizkušeni recept za škrobne dni: govnač (kuhano sladko zelje + krompir, potenstano na česnu), zraven pa kuhano korenje in koleraba ter solata endivija . jankica

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

6. dec 2005 7:41

Dobro jutro, samo da se vam javim. Prišla sem, malo sem se že spočila, zdaj pa me čaka ogromno dela..v mojem centru. Vidim, da ste me ubogale in napisale samo 16 strani, tako da ne bom imela preveč dela. Lep pozdrav vsem. tuna

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

6. dec 2005 7:56

Tuna in Lisička, dobrodošli spet doma in seveda med nami. Lanes, včeraj mi je sadni dan lepo uspel, do 12-ih sem bila vodna, potem pa sem si s presledki privoščila kivije, jabolko, grozdje, za večerjo pa še en kaki vanilijo. Kako so mi postali všeč ti kakiji, tistih navadnih sploh ne maram več. Počutje je enkratno, in če bo volja trajala cel dan, tudi danes ostajam sadna, na zalogi imam še kivije, pomarančo, kaki in jabolka. Na srečo tudi tržnica ni daleč, pa skočim morda še po kaj. Dušanka, saj moj dragi se ne strinja 100%-no, kar se sladkarij tiče, samo kakšne večje zaloge si ne bova delala, ker potem so skušnjave res prevelike, najbrž bova kupila kaj za sproti in bolj po moževem okusu, tako da me ne bo premamilo. Če bom imela čas in voljo, bom spekla kakšne domače kekse (cookije ali lincarje), tiste pa ponavadi šparam za goste in jih sama bolj poredko poskusim, čeprav so tako dobri. No, upam, da je katera danes sladka, da ne bom samo sadnim delala lušt. Lep dan vsem! Encijan

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

6. dec 2005 8:56

Dobro jutro, dober dan! Pa je prišel Miklavž. Punce ste kaj nastavile Miklavžu??? Jaz sem včeraj pekla Miklavže iz vzhajanega testa, pa sem se spozabila in enega uničila. Danes me pa tako vse tišči. Je bilo malo prepozno za takšen podvig. Se moram danes malo v roke vzet. Ne vem ali je krivo vreme ali kaj, ampak moje stanje je katastrofalno. Kot da bi bila polna vode. Me kar čevlji tiščijo, tako so mi noge otekle, pa še prstan je premajhen, čeprav ga ponavadi lovim po prstu. No, pa je tudi Tuna prišla nazaj iz juge. Sem se spomnila večkrat nate, Tuna, ko sem se vozila po Beogradu. Dušanka, na jugu je pa precej drugače kot pri nas. Vse je bolj v prvi prestavi. Ljudem se nikamor ne mudi. Ko hočeš kakšno stvar speljet malo hitreje tvegaš samo to, da postaneš nervozen in tečen. Tolikokrat sem že bila tam, da sem se malo naučila, kako jih moram "šofirat", da smo vsi zadovoljni. Standard je kar nizek, seveda so izjeme, tako kot pri nas. Navadni ljudje kar težko shajajo. Vidiš pa tudi dosti revežev in brezdomcev. Imajo eno veliko kitajsko tržnico. Včasih grem tja malo prečekirat, ker se lahko dobijo dosti dobre stvari. K sreči me je sodelavka opozorila, preden sem prvič šla tja, da je strašno umazano, tako da sem bila pripravljena na najhujše. Ampak me je še vseeno šokiralo. Ko greš od tam, si moraš najprej umiti roke, ker drugače lahko fašeš herpes 1,2,3. Tržnica je pa tako velika kot recimo dva Špara ampak v dveh nivojih. Ljudje so zelo prijazni. Sploh ko poveš, da si iz Slovenije, imaš takoj nekaj točk več. Seveda se najdejo tudi taki, ki te krivijo za razpad Jugoslavije. Sama sem do sedaj imela samo dobre izkušnje. Ker se vozim po BG s taksijem, da ne tvegam, da mi ukradejo avto, se lahko pogovarjam s taksisti. Marsikaj zveš, imam pa tudi vabilo. En taksist me je celo povabil (z možem) na smučanje na Savo. Dal mi je vizitko, ker je inštruktor potaplanja in smučanja na vodi. Nikoli ne veš, kdaj ti lahko pride prav, kajne? O hrani pa raje nebi. Roštilj in meso na 101 način. Saj je dobro, da ne bo pomote. Samo nismo navajeni takšne hrane, sploh pa ne v takšnih količinah. Najslabše pa je to, da so največje gozbe zvečer. Ko pridem domov, domači že vedo, da mi paše samo še kakšna juhica. Sem se malo razpisala. Danes imam malo zatišja, pa sem se lahko malo razpisala. Hvala vsem za dobrodošlico. Lep dan! Gobica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

6. dec 2005 10:04

Hojla! Najprej Rmeli,čeeeeeeeestiiiiiiiiiiiiiiiiiiitaaaaaaaaaaammmmmmmm!Pa,kaj,če je šlo mal prepovedanega u usta,bolje to,kot pa da nam v nezavest padeš! Helena,pa ti si neverjetna!Pa kar z petardami si se jih lotila.Najbrž se je tako prestrašil,da je pozabil kako se že laja! Dušanka,bolje da nimam plus paketa,ker pol me bi pa res težko spravili z računalnika.Zaenkrat mi to kar zadostuje,bom potem,ko bom v penziji,mogoče bo pol več časa. Je bilo pa prijetno mal preiskusit,kako pluski delujejo in sem res vesela,da so nas na Kulinariki takole pocrkljali. Naši miklavži so mi pa prinesli kekse in čokolado,očitno se moram mal posladkat.Ne vem,a že tako kislo zgledam! Jankica,zanimiv recept,sam mal čudno ime!Bom pa enkrat vseeno probala,kako je to za jest. Tuna,dobrodošla nazaj!Upam,da te niso preveč zdelali? Encijan,kako kaj orbi Jaz sem ga danes že izmučila in je bilo kar fajn,sem ga dvajset minut matrala! Lisička,mislim,da je res mal preveč vode ostalo v tebi.Poskusi z kakšnim čajem,peteršiljev je kar dober za takšne stvari.Pač,čimveč pij,pa nič slanega.Upam,da ti bo bolje! Lep dan vam želi Marjetka cvetka

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

6. dec 2005 10:18

Marjetka cvetka je napisal/a:
Encijan,kako kaj orbi Jaz sem ga danes že izmučila in je bilo kar fajn,sem ga dvajset minut matrala! Marjetka cvetka
Marjetka Cvetka, jaz imam z orbijem randi danes zvečer, glede na to, da sem ga včeraj skenslala (sem morala likat), bo danes mučenje trajalo celo uro. Ti si pa zelo redna in vztrajna, sploh če pomislim, kako si začela z brisanjem prahu, zdaj si mi pa že za zgled in me spomniš na vadbo. Pridna! Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 06. dec 2005 10:52:51

korenzu  

član od: 5.11.2005

sporočila: 146

6. dec 2005 10:48

Lep pozdrav! Najprej odgovor Lanes: smo zabavni bend v stilu mambo kingsev. Največ špilamo slovensko in hrvaško sceno. Ja se moram spet mal pobahat. Včeraj sem imela čist spontano sadni dan. Ful mi je pasal cel dan bit na sadju. Katera je že enkrat rekla da sam ne smeš razmišlat da je sadje kazen. Vam povem da sem ga izpeljala 10x lažje kot med dieto. Po mojem ker ni bilo prisile češ glih dons moraš sadje. Pa še nekaj mi je zanimivo. Danes sem dobila tetko iz Amerike, in mi je menormalno da se včeraj nisem nažirala. Običajno en dan prej pojem kar vidin in to nenormalne količine. Očitno je telo ugotovilo da ga imam poln kufer in da sem postala jaz njegov gospodar in ne obratno. Uf miklavž je bil tud priden. Vsi zadovoljni pri nas doma. Sem pa tud včeraj cel dopoldne letala iz trgovine v trgovino. Mi je miklavž prinesel nekaj novih majčk da bom bolj pepa pepa ha ha ha Saj res Tuna dobrodošla doma pa kaj poročaj kako je v južnih krajih kjer se nikomur ne žuri! Vas pa moram pohvaliti glede orbija, Tok ste zagnane da boste po moje še mene počasi spravle na orbija. Svaka čast. Jaz ne dobim prebliska za orbija pa da je bog. V službi sem ta leteča, naredim ziher 5km in to hitre hoje po delavnici gor in dol pa počes in se kar tolažim da je to zadost gibanja. Saj vem da ni ampak mi mora prebit da bom šla še jaz na orbija. Lep dan se beremo jutri ali zvečer če bo slučajno prost računalnik! any

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

6. dec 2005 11:03

Živijo! Dušanka, hvala za lepe besede. Jankica, hvala za tisto pohvalo za vzdrževanje teže. Glede razgibavanja pa moje Celjanke vedo, kako mi to gre od rok (oz. nog). Se še ni s tem za pohvalit. Ko bom pa vsaj malo pridna se bom pa sama takooooooo hvalila. Lisička živijo! A si tam daleč v tujem svetu kje našo Tuno srečala? Še dobro, da se nam je danes javila. Smo mislili, da so jo tam obdržali. Claudia12, Smile28 super še dve vodenki se nam pridružujeta 15.12. Robida, a si cele dneve s novim hišnim ljubljenčkom ali kaj, da se nič ne oglasiš? Hema, vesela sem zate, da je vse OK. Pa na zdravje! Rmeli, zakaj bi zamerili. Vsi rakeci smo trmasti. Včasih pride to prav, včasih pa tudi ne. bonaca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti