23. jan 2009 13:01
Tudi jaz sem par let nazaj tukaj hujšala. Shujšala sem 13kg med dieto in še dva med vzdrževanjem. Moram reči, da sem se držala diete in naslednjih 3 mesecev vzdrževanja skoraj brez pregreškov. Morda sem vseh 6 mesecev majčkeno pogrešila kakšne 3x. Efekt sem potem vzdrževala še naprej z ločevanjem, telovadbo, 1x tedensko pa sem imela sadni dan. Bilo je krasno, z vsakih počitnic sem se vrnila 1-2kg lažja, na vseh praznovanjih sem si lahko privoščila vse znotraj izbrane skupine, če sem se slučajno pregrešila, sem pa naslednji dan bila bolj sadna, v glavnem - nobenih problemov s kilami....kar je trajalo dobri 2 leti
Po dveh letih sem pa nekaj zbolela in bila nekaj časa bolj neaktivna - takrat pa kot da bi bilo pravljice konec - začela sem se rediti 1-2kg mesečno, kljub dodatnim sadnim dnem, pa omejevanju pri OH. Kot da bi postala še bolj občutljiva na vnos OH kot prej. Vsi kg so prišli nazaj in sedaj se trudim popraviti škodo.
Ne pišem da bi komu jemala voljo - ampak konca diete ne jemljite kot trenutek, ko boste spet lahko jedle svoje najljubše jedi. Žal ne, samo za posebne priložnosti bo to pametno. Telo debeluške hoče biti debelo in ves čas išče način, da prelisiči glavo, ki tega noče. In po tejle dieti bo šel kos torte ali sendvič z majonezo še prej v špeh, kot ste bile navajene prej.
Čaka vas torej disciplinirano življenje.
Lisa