Ločevanje živil 90. dni - 5. del

mial  

član od: 3.11.2008

sporočila: 81

23. jan 2009 10:07

Ojla vsem, dobrodošla Zajčica. Glede hrane oz. Š v službi ti povem, da jaz jem do treh samo sadje potem pa ob štirih normalno kosilo. Tako, da ti žal ne morem pomagati. Sicer pa včeraj prestala Š dan. Zjutraj sadje potem za kosilo prebranac iz konzerve in kos kruha-njami. Zvečer pa zeleno solato plus sveže zelje in notri koruzo plus pol kruha-še bolj njami. Danes pa sem že pojedla jabolko. Za kosilo pa bodo špageti ali mlinci (se še nisem odločila) s sojino omako. Sem dobre volje, ker se mi zdi, da mi konfekcije že malo pleše okoli okončin. Hi, hi. Se tehtam v ponedeljek. Lepo se imejte in čimmanj grešite. mial

karnak  

član od: 24.10.2006

sporočila: 702

23. jan 2009 11:17

Po parih dneh se spet oglašam. Danes je moj vitaminski dan. Gre mi odlično, saj ne čutim več tiste lakote, ki sem jo čutila na začetku. Tudi prekrškov nimam. Res pa je, da bi se morala več gibati. Kruh sem čisto črtala, pred tremi leti, ko sem imela ločevalno dieto prvič, sem na beljakovinski dan jedla vedno kruh.  Sem pa zračunala, da jaz končam ravno na veliko noč.

NAJA74  

član od: 5.5.2007

sporočila: 140

23. jan 2009 11:38

dan vsem! Danes je zame katastrofalen dan, zbudila sem se z glavobolom, omotico...pojedla sem 2 banani Kuham si špagete na drobtinah...Ne vem kaj mi je....ful se slabo počutim, pa ne vem če od diete, al me kaj druga matra.... Zajčica - na škrobni dan recimo si zraven nesi recimo fižolno solato in kos kruha....ne rabiš gret in nič...pa še sita boš ali pa paradižnikovo solato...bilo kakšno in velikkkkk kos kruha...pa bo Če danes preživim sem dobra...ful se mi vrti..al me pa kaj napada.... Najbolj se veselim večerje....kupila sem si velikk kos sadno-smetanove torte....njami Uživajte punce! NAJA74

daby  

član od: 7.2.2008

sporočila: 73

23. jan 2009 12:28

Naja, zgleda da je pohodu virus, tudi mene že dva dni napada....sem čisto fuč, brez volje skratka...........še dobro , da je pred nami vikend.in da drugi teden delam popoldan.....malo po malo, pa se bom pregrizla skozi to virozo...... jaz mam danes beljakovinski dan, ampak sploh nimam volje razmišljat kaj bi jedla.......iz zmrzovalnika sem vzela puranja prsa.....ko pridem domov bom že nekaj spacala za naju z možem solato zraven, za otroka pa še kakšen rizi-bizi...potem pa grem spat !!!! Zajčica dobrodošla med nami...............daj povej, ti ko si pred tremi leti hujšala prvič, a si se pol še tiste druge tri mesece držale vzdrževalne diete ? daby

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

23. jan 2009 13:01

Tudi jaz sem par let nazaj tukaj hujšala. Shujšala sem 13kg med dieto in še dva med vzdrževanjem. Moram reči, da sem se držala diete in naslednjih 3 mesecev vzdrževanja skoraj brez pregreškov. Morda sem vseh 6 mesecev majčkeno pogrešila kakšne 3x. Efekt sem potem vzdrževala še naprej z ločevanjem, telovadbo, 1x tedensko pa sem imela sadni dan. Bilo je krasno, z vsakih počitnic sem se vrnila 1-2kg lažja, na vseh praznovanjih sem si lahko privoščila vse znotraj izbrane skupine, če sem se slučajno pregrešila, sem pa naslednji dan bila bolj sadna, v glavnem - nobenih problemov s kilami....kar je trajalo dobri 2 leti Po dveh letih sem pa nekaj zbolela in bila nekaj časa bolj neaktivna - takrat pa kot da bi bilo pravljice konec - začela sem se rediti 1-2kg mesečno, kljub dodatnim sadnim dnem, pa omejevanju pri OH. Kot da bi postala še bolj občutljiva na vnos OH kot prej. Vsi kg so prišli nazaj in sedaj se trudim popraviti škodo. Ne pišem da bi komu jemala voljo - ampak konca diete ne jemljite kot trenutek, ko boste spet lahko jedle svoje najljubše jedi. Žal ne, samo za posebne priložnosti bo to pametno. Telo debeluške hoče biti debelo in ves čas išče način, da prelisiči glavo, ki tega noče. In po tejle dieti bo šel kos torte ali sendvič z majonezo še prej v špeh, kot ste bile navajene prej. Čaka vas torej disciplinirano življenje. Lisa

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

23. jan 2009 13:16

zajčiča, na škorbni dan si jaz naredim mešano solato (pretežni del dam čičerike) pa malo paradajza, leče, kumarc,... zraven kos kruha in nesem v služvo. klavdija

mial  

član od: 3.11.2008

sporočila: 81

23. jan 2009 13:17

Točno tako Lisa, se strinjam. Če si že od malih nog podvržen k bolj obilnemu telesu tudi z raznimi dietami ne moreš priti do super suhega. Izjeme so ljudje kateri zbolijo. Tako, da jaz sem se že sprijaznila, da bom celo življenje morala paziti kaj in koliko pojem. Vmes pa seveda se kdaj pregrešim in potem zopet dieta. Žal. Lp mial

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

23. jan 2009 13:20

daby ... nisem bila na vzdrževanju. jedla sem normalno naprej ... vendar sem v času diete našla nek svoj red in sem jedla bolj zdravo. res pa sem še vsaj leto pa pol jedla dopoldne do 12 ure le sadje. tudi po dieti sem kljub "normalni" prehrani shujšala še par kilogramov in z vrdrževanjem nisem imela težav. jedla sem vse! očitno v pravih količinah in brez pretiravanja. (sedaj sem se zredila zaradi mešanice različnih sestavin - zelo stresno obdobje v službi, zelo stresne dogodivščine doma, nič gibanja, itd.) ... kar pomeni, da se vsi ljudje le ne zredijo nazaj po tej dieti ... če se to zgodi, gre SPET za nepravilno prehranjevanje in nepravilni način vsakdana. punce, glave gor! pa naj dodam še to, da se ne sekirajte za občasne prekrške. včasih so potrebni. le naj vam ne preidejo v navado! Zajčica

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

23. jan 2009 13:22

+ ostalim hvala za ideje za škrobni dan. razmišljam tudi o krompirjevi solati, ali solati iz riža. to namreč moja mama pogosto naredi, saj jo ima zelo rada. Zajčica

gardelin  

član od: 8.1.2009

sporočila: 73

23. jan 2009 13:39

Ojla! Juhu preživela sem zobarja,zdaj pa ne smem še eno uro jest!!Prosim,če mi katera pove kateri po vrsti je vodni dan in kaj takrat pijete. gardelin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti