24. jan 2013 19:21
za potešitev, ko nastopi neka čudna lakota
babka1951
24. jan 2013 19:21
za potešitev, ko nastopi neka čudna lakota
babka1951
25. jan 2013 16:00
PETEK, Sadni dan:
solata iz pečenih paprik, jabolka narezana na krhlje, posuta s cimetom in pečena v pečici,
Migla
26. jan 2013 8:36
Sama, sama sem. Kaj je zdaj to? Ne, nisem obupala. Kje ste hrabri?
Migla
26. jan 2013 13:36
Danes, sobota: segedin golaž
27. jan 2013 17:47
Nedelja, škrobni dan: pražen krompir, malo zelja iz segedina in mešana solata.
Migla
27. jan 2013 18:29
Migla, lahko priporočiš kakšen preizkušen recept za biskvit ali kolač iz baze za sladko večerjo na OH dan s čim manj jajc in maščobe (olje, maslo, smetana)? Sladkoba pa je zaželjena.
Nekako se mi zdi, da se moramo tudi pri sladicah malo bremzati.
Sicer pa, dobro kuhaš in hvala, da deliš z nami svoje ideje s fotografijami.
bršljanka
27. jan 2013 18:33
V biskvitu tako ali tako ni maščobe - to je sladica iz jajc, moke in sladkorja v približno enakem razmerju (se pravi: jajce, za težo jajca moke in za težo jajca sladkorja). Lahko seveda povečaš količino moke in sladkorja, s tem da pač v testo dodaš več tekočine (običajno vroče vode).
Sonja
27. jan 2013 19:48
Hvala limnol.
Torej, količino mase povečam z dodatkom vroče vode namesto dodatka jajc!?
Ja, na tak biskvit se pa nisem spomnila, ko sem zgoraj postavljala vprašanje.
Pa kakšen kompot zraven ali kakšen lahek sadni preliv oziroma krema in bom brez slabe vesti za OH večerjo lahko pojedla dva kosa.
Kaj ste ve, ki ste na dieti, tudi kaj zožile izbor sladic glede na sestavine?
bršljanka
27. jan 2013 20:05
Jaz bom jutri zvečer naredila jabolčni štrudelj. Polnila ga bom z veliko količino jabolk, orehi in dala bom veliko cimeta. Morda še kaj.
Bršljanka, nimam nekih posebnih receptov. Zadnjič sem naredila palačinke in jih polnila z domačo marmelado.
Si mi dala malo za razmišljat.
Migla
28. jan 2013 14:46
Danes, OH, ponedeljek:
Brokolijeva juha, ajdovi žganci zabeljeni s čebulo, kisla repca na praženi čebuli. Zvečer pa bo jabolčni štrudelj.
Migla
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bruschette s paradižnikom in kumarami
Sadne rezine s slivami