5. mar 2009 15:33
no, pa se oglašam po kar nekaj izgubljenih dnevih tudi jaz. Kaj se je dogajalo v tem času? Diete sem se kar uspešno držala do vodnega dneva, potem pa so se začele težave. Karkoli sem pojedla, me je začelo srbeti tu, tam, nazadnje že celo telo. Pa napihovalo. In bilo mi je tako slabo, da nisem več vedela, kaj naj še sploh jem. In sem šla na alergijske teste. Seveda je pokazalo katastrofo. Alergijo na vsa osnovna živila, mleko, moko, jajca, oves, oreščke, sladkor, svinjino, teletino...ni, da ni. Pa še barvila in čistila. Skratka, živi obup.
nad vsem tem sem se zamislila, pogled na mojo razpraskano kožo pa je naredil piko na i. Nič sladkorja, le kislo sadje, zelenjava, piščanec, ribe, polnovredne žitarice. In tako jem že celi teden. Stanje? Ni več tako hudega praskanja, ni napihovanja, hlače postajajo prevelike same od sebe. Učim se, kaj paše teleseu, kar bi morala storiti že davno, ne pa da sem ga silila z raznimi dietami, ki so mi zaradi alergij prinašale le težave. Kako dolgo bom zdržala? Ne preostane mi nič drugega, kot da taka hrana postane način mojega življenja! In ko se bom pregrešila, bom zavestno tvegala, da sama sebi škodim....
saj sem ves čas vedela, da nekaj ni v redu, vseeno pa na začetku nisem niti dojela, da je vse skupaj resnično. In sedaj me k tej prehrani ne sili več motivacija, ampak nuja.
vsem vam forumašicam želim veliko uspeha pri dieti, jaz bom morala do idealne teže priti na drugačen način. A cilj je cilj, ne glede na sredstvo, s katerim ga dosežemo, ne?
neika