Ločevanje živil 90. dni - 5. del

bršljanka  

član od: 13.11.2011

sporočila: 82

10. jan 2014 20:16

marjja in katiiika, odlično!

 

Pri kuhanju tudi jaz uporabim malenkost sestavin, kot so: žlička sladke ali kisle smetane za pripravo zelenjavne omake, žlica olja ali masla za prepraženje čebule, med za sladkanje kislega sadja in podobno, ne glede na to za kateri dan gre, da je le obrok čimbolj okusen. Le dodatka belega sladkorja se čimbolj izogibam.

bršljanka

NETTY  

član od: 26.9.2010

sporočila: 49

10. jan 2014 20:32

Pozdravljene vse, ki ločujete ali še boste. Tudi sama sem se odločila, da začnem še enkrat, saj se mi je počasi, a vztrajno izpopolnil trebuh, pa podbradek me zelo moti. Sem že skoraj naročila "čudežna zelena zrnca" (green coffee), a ne vem, kako je s tem. Mogoče pa ima katera že izkušnje. Grem raje na ločevanje, pa tudi meni osebno ustreza tak način prehranjevanja. Bom pa bolj redno poročala, kaj si bom pripravila in če bo katero zanimalo, tudi kako. Še nekaj podatkov: starost 46 let, višina: 170 cm, teža: 77 kg. Moj cilj je vztrajati 2 meseca in priti na 67 kg. Upam, da mi bo uspelo. Jutri pa začnem. Lep pozdrav in držim pesti za vse vas, ki ste se odločile začeti.

NETTY

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

10. jan 2014 21:14

Pozdravljena NETTY in dobrodošla!!!

 

Zgleda, da imamo 46-letnice skupne cilje, a ne cica67?   

No, ko sem že mislila, da sem pregurala sadni dan, pride kolegica malo naokrog, in ob kavici sem pojedla en orehov rogljiček (dovoljeno, ker lahko jemo oreščke) in pol deci belega (ki je itak iz grozdja). Tehnično torej nisem grešila.

 

Za jutri pa imam goveji zrezek že kuhan, samo omako dol postrgam, zvečer bo pa govedina iz juhe. Kuhana zelenjava in solata itak.   

Ampak pustimo se presenetiti!

marjja

katiiika  

član od: 8.1.2014

sporočila: 30

11. jan 2014 18:50

Hojla punce, 

Pa je za mano še en beljakovinski dan (5/90)... 
Za zajtrk sem pojedla dve pomaranči, za kosilo giros in zeleno solato, za večerjo pa paradižnikovo solato s koščki sira.

Poleg tega sem bila 45 minut na hitri hoji, 2x šla po stopnicah v 6 nadstropje, naredila vaje za bolj čvrste prsi (saj nočem imeti ob koncu diete vse povešeno), ter 20 počepov. 

Vseeno pa me jezi, da dnevi hujšanja ne minevajo hitreje. Zdi se mi kot, da sem že celo večnost na dieti, mineva pa komaj 5. dan. Upam, da se vse skupaj res splača in da se bodo kilogrami hitro topili.

 

Kako ste pa kaj ve preživele vaš dan?.

katiiika

NETTY  

član od: 26.9.2010

sporočila: 49

11. jan 2014 22:44

Hvala, marjja, za pozdrave in lep sprejem. Prvi dan naj bi bil za mano, a sem ga morala prestaviti na jutri, saj sem šla na praznovanje rojstnega dne moje nečakinje. Jutri pa čisto zares in potem si bom tudi v službo nosila vsak dan primerne jedi. Tako sem delala že pred leti in mi je uspelo - kakih 7 let nazaj - in sem šele sedaj v pol leta pridobila 5 kg nazaj, Prebava oz. presnova pa se mi je uredila in še traja, pa čeprav sem namesto 90 dni takrat zdržala le 60 dni. Vem, da nam bo skupaj uspelo. Drugače pa sem klub preobilnim obrokom uspela dopoldne prehoditi kar 10 km, napravila za slavljenko lep šopek iz belega teloha, ki sem ga natrgala ob poti.  

 

Lep pozdrav vsem, z veseljem preberem vse vaše misli in uspehe.

NETTY

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

12. jan 2014 9:13

Moj mesni dan je minil brez pretresov, govedina in kurje iz juhe, dušena zelenjava in zelena solata, enako zvečer. Juhe skoraj nikoli ne pijem po obroku, rajši imam čaj, tudi kruh se mi zdi nepotreben. rajši pojem malo več mesa ali krompitrja ali kar pač je .

Danes bo kuhan krompir in dušeno kislo zelje v paradižnikovi omaki (še ne vem, kaj vse bom nametala noter),mešana solata (ohrovt, paradižnik, paprika, rdeča pesa, stročji fižol). Iz pečice bom kradla pomfri, ki ga bodo jedli ostali.  Pričela sem piti tudi Donat, kake 3 deci na dan.

Včeraj sem kupila 2 hlače na razprodaji, ki so  mi zelo tesne, tako da imam še dodatno motivacijo. Zdaj me čaka pa 20 min aerobike, morda grem pa popoldne še na dooolg sprehod.

marjja

bršljanka  

član od: 13.11.2011

sporočila: 82

12. jan 2014 16:35

Danes je moj OH dan in za kosilo je bila zelenjavna pica; gor pa domača paradižnikova omaka z origanom, malo popečene rezine čebule, olive, popečene bučke s česnom in povrhu še pečena vložena paprika. Da si prste obližeš. Kos pice bo tudi za večerjo, kajti danes mi ni do sladkega.

Sicer pa še ena dobra stvar: obseg pasu se že počasi zožuje.

bršljanka

katiiika  

član od: 8.1.2014

sporočila: 30

12. jan 2014 17:56

Živjo punce, danes mineva moj 6. dan - ŠKROBNI.. Za zajtrk sem pojedla pomarančo in kivi, za kosilo pečen krompirček ter popečeno zelenjavo in skledo zelene solate. Ravno se spravljam večerjat riž z zelenjavo ter narezan paradižnik. Uhh danes sem bila precej športno aktivna. Zjutraj 40 min hitre hoje, popoldan sprehod do jezera, tako da sem vse skupaj naredila dobrih 10km. Nekaj je :) Poleg tega sem danes začela z vadbo T25 in moram rečt da sem švicala kot zmešana.  Nisem zdržala več kot 15 minut. Da ne bi bilo jutri preveč bolečin v mišicah sem raje odnehala in se šla stuširat :)  Tako je če si čisto brez kondicije...Ampak se tolažim s tem da bi kmalu bolje. Danes bom pomoje spala kot top. :)  Jutri OH dan, super že komaj čakam. 

Pa lep večer še naprej.



katiiika

Sporočilo je spremenil(a) katiiika dne 12. 2014 17:58

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

12. jan 2014 20:12

Punce ful ste pridne in vztrajne.

Jaz pa na polno grešila in sem res ena packa in se sploh ne morem vzet v roke. Očitno moram prespat in si stvari pošlihtat v glavi.

lp in lahko noč

-pika

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

12. jan 2014 20:36

Pika, ne sekiraj se. Prišel bo dan, ko boš pripravljena na izziv.

 

Katiika, pridna si, zelo, rada bi te pa opozorila na eno malenkost, če dovoliš: kosilo in večerja naj bosta iz iste beljakovine (ali škroba), torej, za oba obroka samo meso, ali samo mlečni izdelek, ali samo jajca, ali samo krompir, ali samo riž... itd. Solata in zelenjava pa sta lahko poljubni.

Mene je pa začelo žgečkati po grlu, zato sem v čaj vmešala 2 žlički medu.  

marjja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti