Ločevanje živil 90. dni - 5. del

j04  

član od: 19.11.2004

sporočila: 119

12. jun 2012 16:43

Hojla! Marjja če ni prepozno sem tukaj!

j04

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

12. jun 2012 19:56

Jaaaa, trpim1. vodni dan, šele zdaj sem ušaltala prenosnik. Prebrala sem pa skoraj vse poste v 29 dneh, hahaha!

Kriza je od pol 6 ure naprej, ko moji moški kosijo in zdaj, ko bodo večerjali. Ampak se ne dam. 5 kg v 30 dneh ni slabo, še kake 3, 4 rabim, pa bom Ok. Kako pa vam gre?

Pa še podvprašanje: jajce gre v beljakovine, ampak samo beljak. Ali torej po moji logiki lahko rumenjak uporabim npr za rezance, testenine....

 

LAČNAAAA!!!!!

 

 

marjja

f0rk  

član od: 3.11.2011

sporočila: 68

14. jun 2012 17:25

Na vodni dan sem se vedno izogibala kuhinji in vonju po hrani. Če pa ni šlo, sem popila malo soka ali malo zelenjavne juhe.
Mislim, da nima smisla komplicirat glede rumenjaka. Jaz sem vedno porabila celo jajce.

 

Držim pesti, da se kmalu posloviš še od tistih par viška kg

f0rk

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

15. jun 2012 17:49

Ja težko se je izogibati kuhinji in vonju po hrani, če moraš v službi dežurati v šolski kuhinji, potem pa še doma skuhati, hahahaha. Ampak je šlo, ponosna sem nase, na vagi se pa nič ne pozna!!!!!!

Sicer pa bom morala dieto prekiniti čez 14 dni, ko grem na allinclusive dopust.  Ko pridem, nazaj, pa bomo videli....  Bomo pa na jesen celo ponovila, pa bojo še tiste 3,4 šle dol, pa če bom še kako čez poletje nazaj pridelala... Glavno, da vidim, da se da!!! 

 

marjja

Feminina  

član od: 16.7.2012

sporočila: 5

17. jul 2012 10:42

Pozdravljeni vsi skupaj!

  Odločila sem se, da tudi jaz ponovno poizkusim. Pred mesecem ali dvema sem se odločila začeti in lepo skinla 4kg brez težav v prvem tednu, nato pa sem se stehtala... Očitno sem ugotovila, da gre in šla do hladilnika :D

 

  Najbolj problematični so bili zame samo trije obroki dnevno. Navajena sem jesti vsaj 5x dnevno, saj imam kosilo šele ob 17h. Ima katera kakšen nasvet, kaj lahko jem vmes, med zajtrkom in kosilom, da ne bo preveč nevarno za moj cilj? Na tem forumu sem prebrala, da sadja ni priporočljivo jesti po zajtrku, kosila pa si tudi ne morem kuhati en dan prej za v službo :S

 

  Držim pesti za vse nas, da nam uspe!

Feminina

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

17. jul 2012 17:12

Jaz sem trenutno sicer iz diete (48 dni), saj sem bila na alinclusive dopustu in mi je partner zagrozil,da ne bova šla, če ne bom jedla. In sem. In mi je žal, ker sem se  v enem tednu zredila 2 kg, vse na trebuh. Ampak bom štartala spet tam nekjeseptembra, oktobra in poskusila celo.

Jaz sem prakticirala sadje zjutraj ob pol 7, pa tam okrog 10 in še morda 13. ure enkrat, da sem zdržala do kosila tam ob pol 4. Zmerom samo eno vrsto sadja. Ampak do 17 ure je pa res problem. A ne moreš si kake posodice pogreti v službi?

Meni se ni zdelo kaj narobe, če sem jedla sadje 3 krat dopoldne, še zdaj mi pravzaprav paše tako, vendar trenutno popoldne preveč pojem. In se premalo gibljem. Jutri se pa neha partnerjev dopust in so dopoldnevi samo moji!!!

Veliko bolje pa sem se počutila, ob tej dieti, in še to je zanimivo. 10 let najmanj sem imela nohte čisto zanič, pa preizkusila milijon preparatov in vitaminov in lakov, zdaj po dieti pa imam prave dolge trde kremplje. Neverjetno!

V glavnem, držim pesti, splača se! 

Feminima, poročaj še naprej!

marjja

anjck  

član od: 26.8.2007

sporočila: 10

17. jul 2012 20:01

Živijo vsi!

Jaz bi pa dala vsem en nasvet. Zdi se mi, da se veliko ljudi odloča za tole dieto, vendar ko prenehajo z njo, se jim kg ponavadi vrnejo. To se zgodi zato, ker itak vsi začnejo jesti toliko kot prej. Glavna ˝fora˝ te diete so vnešene kalorije (po mojem). Mogoče okoli 1200 kcal/dan? (Kar naj bi bilo dovolj za življenjski stil odraslega, ki praktično cel dan presedi.) Priznam, nisem jih šla šteti posebej, vendar gre verjetno za to. In takoj ko začneš v telo vnašati več kalorij kot pred dieto, se seveda zrediš. Videla sem ena vprašanja, če lahko zamenjam eno stvar z drugo. Najpomembneje je, da se navadiš na nek stil življenja in ves čas vnašaš približno enako število kalorij oz. dodatne porabiš in tako vzdržuješ težo, ne pa da se poslužuješ takšnih in drugačnih diet, ki ponavadi izključujejo vsaj eno vrsto živil oz. celo OH/beljakovine, kar ni dobro za telo v nikakršnem primeru. Lahko si najdete kakšne energijske tabele vrednosti posameznih živil in podobno in si potem sami sestavite jedilnik in seveda poskrbite, da jeste raznoliko hrano. To da si celo življenje na nekik dietah in ti teža neprestano niha v eno in druga smer pa se mi zdi popolnoma nesmiselno, tale dieta pa sploh. x) Seveda pijte veliko vode, potem lahko tudi nesladkan čaj, kavo brez sladkorja in podobno. In v enem postu sem videla, da naj bi čaj in kava vsebovala škrob??? V bistvu sama po sebi nimata nič kalorij!!! Če jim dodaste mleko in sladkor, seveda vnašate kalorije, ampak če ne dodaste ničesar, ju lahko pijete, kadar želite. Seveda pa so zeleni, črni čaj, kava dobri zato, ker spodbudijo metabolizem in nam dajo zagon za delo.
Upam, da nisem nikogar razburila in vam želim veliko sreče pri izgubljanju in ohranjanju teže. :)

anjck

diana65  

član od: 24.5.2011

sporočila: 22

17. jul 2012 21:36

Pozdravljeni !

Anjck, popolnoma se podpišem pod tvoj komentar. Tudi jaz sem leta in leta poskušala razne diete, ampak po končani dieti sem se vedno zredila nazaj. Pa sem rekla konec s tem mučenjem, zato sem se odločila, da neham jesti beli kruh ( pa tudi sicer se izogibam kruha koliko se le da ), ne jem po 7. uri zvečer, pa vsaki dan prehodim nekje 7 kilometrov , trikrat teden pa še pretečem 3 km. Tako delam od oktobra lani, pa sem v tem času shujšala 5 kilogramov . Vem, da se sliši malo, ampak s tem tempom bom v enem letu shujšala okoli 8 kilogramov, kar je zadovoljivo, pa še kože nimam povešene, čeprav grem krepko proti petdesetim. Drugače pa jem vse po vrsti, ne ločujem živil med sabo.Aja, pa izogibam se sladkorja, je pa res, če je želja velika si privoščim sladoled, to pa je tudi vse.

Počutje enkratno, prav posebej pa še po teku, ko mi štoparca pokaže, da sem bila hitrejša kot prejšnjikrat.

 

diana65

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

17. jul 2012 21:52

Vse kar sta napisali Diana in Anjck, je res. Ampak nevede sta opisali neko vrsto diete: ne jem belega kruha, ne po 7.uri, ne jem sladkorja, tečem 3 km.... 

A ni to neka vrsta diete??? Če boš vse to nehala, se boš zredila nazaj. A ne???  

V mladih letih sem pojedla vse in  ob vsaki uri, pa sem imela 57 kg brez posebnega miganja, zdaj pri 4o in še nekaj jih s hudimi napori, odrekanjem in veliko miganja komaj obdržim 65. 

Če sta kolikor toliko brali poste, pa sta lahko ugotovili, da se več ali manj vse zavedamo, za kaj pri tej dieti gre, sploh Anjck nisi napisala nič novega. Ampak poudarim še enkrat: ohraniti težo pri  20 ali 50 letih je bistvena razlika. 

Tako mislim jaz na podlagi mojih lastnih izkušenj. 

 

marjja

diana65  

član od: 24.5.2011

sporočila: 22

18. jul 2012 17:58

Marjja !

To ni dieta v pravem pomenu besede, ampak je način življenja in prehranjevanja. Ko bom prišla do željene teže, bom enostavno malo zmanjšala aktivnosti, pa bo pri istem prehranjevanju teža ostala enaka.

Problem ločevalne diete je predvsem ta, da končaš z aktivno fazo, se zrediš nazaj, ker ne paziš več na ločevanje živil. Če pa izgubljaš kilograme tako kot jaz sedaj, pa tudi takrat, ko dosežeš željeno težo, še vedno ješ enako, morda spremeniš samo porcijo. Torej, ukvarjaš se s aktivnostjo tako kot prej, poješ malo večjo porcijo, izenačiš kalorije, pa teža ostane enaka. Tako vsaj jaz gledam na to. upam, da se ne motim. Nisem še namreč na cilju, mi manjka še približno 10 kg.

Zdaj trenutno pač pazim samo to, da je poraba kalorij večja od vnosa.

Lep pozdrav

 

diana65

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti